Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawsze.taki.wychodzi

! BLOND u fryzjera - co zrobić żeby nie wyszedł RUDY ?!

Polecane posty

Gość ztw
Dziękuję Ci za informację :) Zapytam o ten odbarwiacz. Nie wiesz do jakiego fryzjera chodzi koleżanka? I czy na początku robiła tym CAŁE włosy? Może ktos wie jak dokładnie nazywa się taki zabieg na włosy?

Gość a Troszke Inaczej
A ja mam inny problem. Jestem naturalną blondyną i chciałam/chciałabym przyciemnić włosy. Tzn zrobić sobie pasemka, balaiage czy jak to się tam zwie. I co? I lipa!!!:-O Dobrze, że fryzjerki robiły próby na włosach tuż nad karkiem, bo wychodziły rude albo wściekle żółte. To samo się zrobiło, gdy zastosowałam płukankę z łusek cebuli - przez weekend nie wychodziłam z domu tylko myłam kilka razy glowę, aby zmyć obrzydliwą zółć:-O Chiałabym wkońcu zmienić odcień włosów!!! Co zrobić?

Gość ztw
Może wiecie jak dokładnie nazywa się taki zabieg na włosy? (odbarwiacz)

Gość dekoloryzacja

Gość ztw
dekoloryzacja to podobno co innego i po niej też mogą wyjść rude :(

Gość czarna_kawa
Polecam szampom WELLA "regenal" - fioletowy, nadaj włosom platynowy kolor - wystarczy potrzymać dłużej na włosach i po pierwszym użyciu jest efekt :) albo płukanke fioletową CELIA :)

Gość czarny_chleb
dziękuję ci za nazwę tego szamponu. i tak użyję go po farbowaniu, on ma niwelować żółty odcień.... chyba nie rudy... powiedzcie mi czy którejś z Was po dekoloryzacji wyszedł rudy? wiecie taki brzydki kolor jak po tych farbach z marketu, w cenie 20-30 zł - np L'oreal nie wiem o co poprosić fryzjera, a włosy mam bardzo zniszczone, każdy fryzjer zwraca mi na to uwagę :( także nie chciałabym ich wykończyć...

Gość ztw
a może woda utleniona? + farba blond?

Wyszedł taki bo mialas za słaba wode utleniona :) proponuje rozjasniacz ce-ce ( do kupienia w saszetkach za ok 6 zł w sklepach z artukulami fryzjerskimi) oraz 12% wode utleniona zwykle to jest 9% a w farbach w sklepach to 6 % idz ze swoimi kosmetykami i wszedzi ci to zrobia naturalnie bedzie taniej :)

Tez mi wychodza zółte bo mam ciemny blad ale nowa zona kuzyna ( fryzjerka) mowi ze to zalezy :) czasem trzeba poprostu mocniejszej wody i dłzuej potrzymac ale uwazac zeby nie spalic i faktycznie stosowac szampon wella do siwych i platynowych włosow :) regenal bodajże ale uwaga jezeli za długo bedziesz trzymac nabiara odcien fioletowy :)

Gość Srooka
Cześć wam wszystkim :) ja równiez rozjasniam włosy mimo tego ze mam blond :P ale jest to raczej odcien ciemnej platyny a nie ładnego lekkiego złotego odcieniu. Włosy zaczełam rozjasniac dokładnie rok temu, na początku strasznie się bałam ze wyjdą mi własnie takie "swińskie" odcienie no ale naszczęscie tak nie było zaczęlam uzywać srebnej płukanki i mam śliczny odcien :) kazdy się pyta jaka farba, jaki rozjasniacz odpowiadam ze to zwykła płókanka, którą kupuje za neicałe 5 zł (zalezy w jakim sklepie) nie wysusza ani nic z tych rzeczy,a przynajmniej mi :P kolezanki, kóre zaczęly rozjasniac ciemne włosy równiez na początku miały ten "swinski" odcien ale zaraz po uzyciu tej samej płokanki skakały z radosci :) jezeli pasemka są ładnie zrobione sa równe i w ogole, a jedynie odcień wam nie pasuje kupcie sobie tą płukanke i róbcie po kazdym umyciu włosów zajmuje to sekund pięc a efekty są naprawde fajne :) Pozdrawiam

Gość Srooka
aha i ta płókanka jest o niebo lepsza od wymienionego wyzej szamponu wella, uzywałam go i jak dla mnie był beznadziejny, no ale jak kto woli :)

Gość kupa smiechu
witajcie ja rozjasniam wlosy rozjasniaczen zapomnialam nazwe ale wejdzcie na alegro tam tez jest fioletowa torebka i do tego plyn 12procentowy koszt ok 12zl i powiem szczeze ze jest dobry rozjasnialam juz 3razy i mam biale wloski gdzie niegdzie na koncach sa zolte dodam ze wlosy mialam bardzo ciemne a momentami sa biale do tego do kupienia w rossmanie jest szampon rosmanski fioletowa buteleczka silver koszt ok 5zl a jest na prawde dobry jesli chcecie jeszcze cos wiedziec piszcie maditai@tlen.pl dodam ze ostatno znalazlam maseczke do wlosow blond nazwa wax z henny ok 240ml koszt 20zl a szczegolnie dobra jest na rozjasnione stosoja ja kobiety miedzyinnymi po hemi do kupienia w aptece i na alegro tez pozdrawiam

Gość miiiil
Ja odbarwilam dzis rano i mam rude jaką płukankę kupic zeby pozbyc sie tego rudego i żółtego?????????????????

moim zdaniem trzeba mieć dobrego fryzjera-styliste który perfekcyjnie zrobi włosy ja chodze od roku do jednego i jestem zawsze zadowolona a zanim do niej poszłam byłam w firmowym salonie gdzie wydałam sporo kasy na zafarbowanie mi włosów -to dosyć że tyle szmalu poszło na marne to taką fuszere odwalił AAAUUU wyć sie chciało zamiast blondu rude z czerwonymi i nawet brązowymi -no wściec sie można było .Na następny miesiac poszłam do fryzjera który jest pięć kroków od mojego domu.poprosiłam by coś z tym zrobiła ze zależy mi na blondzie dwa kolory jasny i ciemny .Siedziałam dość długo zapłaciłam tylko 120zł.-a to baleyage a jaki efekt idealne kolory jakie chciałam żadnej dekoloryzacji wierdzam że salony nawet nie było żadnych \"odbić\" po czerwonym kolorze(a to najgorszy kolor do ściagnięcia).Jestem teraz szczęśliwszą osobą .Od tamtej pory chodze tylko do niej -wcześniej zlewałam jakiś podrzędny salon fryzjerski a teraz wszystkim polecam znajomym.

Gość kasiap9
ja mam cawrne (farobowane) i postanowiłam zrobić blond, czy możliwe jest żeby po jednej wizycie u fryzjera to wyszło?, jeśli tak to jak?

chyba niestety od razu z czarnego Ci nie wyjdzie. ja rok temu rozjasnialam moje kruczoczarne wlosy. na poczatku mialam miodowy blond, po nastepnej wizycie byly juz troche jasniejsze, a po jakichs 3 miesiacach od sciagniecia farby doszlam do blondu. wydalam na to w sumie okolo 400 zl razem, w salonie l\'oreala. TYLKO NIE PROBUJ ROBIC TEGO SAMA! ja dzis z lenistwa, zamiast pojsc do fryzjera zafarbowalam sobie sama wlosy i wyszedl mi zolty....pobieglam szybko do fryzjera, polozyl mi na mokre jeszcze wlosy rozjasniacz, ale teraz mam biale;/ i czekam, kiedy bede mogla farbnac je znow, moze w piatek- ale na taki blond, jaki mialam wczesniej...

Gość kiedyś czarna teraz blond
to ja wam opowiem o swoich włoskach. Jestem naturalną brunetką bardzo ciemną brunetką a teraz mam włoski białe. Jak to zrobiłam owszem na początku wychodziły żółte ale wtedy miałam tylko kilka jasnych pasemek. Co kazde farbowanie robiliśmy coraz więcej aż mam prawie całe jasne. Z każdym farbowaniem wychodzą coraz ładniejsxe. Niewiem od czego to zależy napewno od farb jakich fryzier używa.

Gość gggggggggggggf
Jedyną farbą NIE fryzjerską, ale taką do kupienia w zwykłym sklepie, która mocno rozjaśnia a jednocześnie nie powoduje źółtego ani rudego jest Palette C 10 platynowy blond. Wiele razy rozjaśniałam włosy, nawet czasami farbowane na ciemno (!) i tylko ta farba zdawała egzamin, może nie od razu zrobi platynowy blond, ale taki średni blond (z ciemnych), a za drugim farbowaniem - ładny jaśniutki zero żółci.... także polecam, dla odważnych :)

och kurde jakie wy jesteście głoooooooooopie ja marzę o ciemnych, brązowych włosach a wy sobie rozjaśniacie :-D Jestem naturalną, jasną blondynką, włosy mają złotawoplatynowy odcień-zależy od światła, jakiej farby mogę użyć aby je przyciemnić????

Gość zybi33
Nie wiem,nie znam się na tym:(

Gość moja fryzjerka
uzywa jakiegos rozjasniacza , ktory rozjasnia wlosy do bialosci wrecz ;) sa typowe blond wtedy, zadnych zolci czy rudosci, sa pieknie rozjasnione za kazdym razem :) niestety nie pamietam nazwy, ake musisz sie zapytac fryzjerce czy wlasnie takiego specjalnego uzywa, czy tegi zwyklego. Podobnie dziala taki rozjasniacz z matrixa

Gość ja polecam
Nordic blonde, firmy schwarzkopf, nie wiem czy jest to dostepne w Polsce, bo ja akurat kupilam w Anglii, ale jest to takie cos specjalne do pasemek z roznymi koncowkami, ale mozna tez cale wlosy ufarbowac chyba. Kolor wyszedl sliczny, jasny :) bez rudosci ;] Ale duzo tez zalezy od pierwotnego koloru wlosow...