Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawsze.taki.wychodzi

! BLOND u fryzjera - co zrobić żeby nie wyszedł RUDY ?!

Polecane posty

Gość Dereck
Gość tynka007
laski !napiszcie prosze cos o tej dekoloryzacji błagam i czekam !! ile kosztuje itp . poniewaz mi tez wyszedl zamiast blond rudy i co dalej ?u frzyjera?zeby wyszedl tym razem bląd ładny jaśniutki hmm??pliss piscie kto moze na maila błagam !!co robic???????? tynka-15@o2.pl

Gość hottest yoghurt ever
a ja mam pytanie, gdzie w Krakowie można zrobić dekoloryzację skutecznie i w jakiej cenie?

Gość CocoP.
Ludzie! Nie róbcie tego u fryzjera, tylko wam zniszczą włosy i wykasują jak za zboże. Mam naturalne ciemnokasztanowe włosy czyli coś co się najgorzej na świecie rozjaśnia, bo ma dużo rudych pigmentów. W dodatku włosy są z natury grube, co dodatkowo nie ułatwia sprawy. Miałam przez 7 lat włosy rozjaśnione do platynowego blondu ze srebrnym połyskiem, a la Marylin. Do tego potrzeba dekoloryzatora rozjaśniającego o 5-7 tonów (najlepiej Joanna albo Palette) i farby o odcieniu bardzo, bardzo jasny POPIELATY blond. Dekoloryzator trzymasz tak długo aż włosy nie nabiorą odcienia słomy, czyli prawie biało-żółtego. Na to dajesz popielatą farbę i już. Uwaga! Tylko na włosach niefarbowanych wcześniej na ciemne czy czerwone odcienie wyjdzie wam ładny blond. Teraz mam nowe doświadczenie - zachciało mi się mieć ciemny brąz (oczywiście farbą) w którym mi niezbyt do twarzy, więc wczoraj znowu stałam się blondynką. Procedura ta sama, tylko wyszedł jakby słoneczny, szampański blond, na farbowanych końcówkach trochę złoty. Nie jest źle. Jak pojawią się odrosty dam znowu rozjaśniacz na całość ( w połowie rozjaśniania) i po tym farbę na całość i juz będzie piękny popielato-platynowy blond. Oczywiście przy włosach długich jest to raczej trudne do przeprowadzenia, bo końcówki będą innego odcienia. Moje włosy są do lini brody. Życzę powodzenia.

Hej mam podobny problem właśnie... Tylko że ja mam naprawde ciemny brąz kolor a chcialabym mieć taki ładny blond z ciemnieszymi pasemkami cos takiego http://cdn.channel.aol.com/aolr/ashley-tisdale-400-021507.jpg koleżanka proponowała mi zebym zrobiła pasemka rozjaśniaczem. Potem po jakiśm czasie znowu rozjaśniła ale dodała też jakieś nowe. Potem znowu po jakims czasie rozjaśniła po raz 3 te pierwsze a po raz 2 te drugie i dodała jeszcze jakieś żeby tak wyszłlo pare kolorów. Jakieś trzy odcienie blondu. Jak myslicie?

Tez mam problem z tym blondem... i tylko farbowanie u fryzjera mnie ratuje.... przyznam ze jak robiłam farbami \"Palett\" to za pierwszym razem dosłownie sie popłakałam... wyszły mi \"Zółte jak SŁOMA\" ale na szcescie chodziłam tak tylko 2 dni... (weekend) potem poszłam do fryzjera i poradziła mi kupienie płukanki srebrnej.. ze mi to przygasi ten zółty kolor... i potem miałam ŚWIETNY kolor... teraz w sobote chce znowu cos z włosami zrobic... bo juz sa duze odrosty.. ale chyba jednak zrobie tylko jakies pasemka :)

Gość Kasia **
ej.. nie wiem czemu kazdy gada ze rudy to brzydki kolor itp.. A ja mam ciemne wlosy i sie przefarbuje na Rudo.. to znaczy jeszcze musze to przemyslec czy zostac naturalna czy ruda... ale chyba ruda :)) :)

Gość fryzjereczka
hej laski jestem fryzjerka tez mam blad włosów ja pracuje na francuskiej firmie ducastel. polecam. a do tego szampony i odżywki do blad włosw z farouka

Gość fryzjereczka
kasiu rudy jest sliczny kolor. a najmodniejsze to naturalne

Gość kobietka19
Sluchajcie a macie jakis pomysl na jaki kolorek pofarbowac moj rudy:P? nie jest naturalny, powstal tak z wyniku rozjasniania czarnego u fryzjera blond pasemkami:P

Gość zrozpaczona1986
własnie mam ten sam problem... 2 tyg temu bylam u fryzjera odbarwiła mi z czarnych wloskow i wyszla marchewka i polozyla mi na ta marchewkowo zoty kolor balejage iblond z czekolada byl ladny kolor ale ja glupia zrobilam sobie plukanke i wyszly niebiesko zielone wloski plukalam mylam i nic :( to dzis sobie polozylam rozjasniacz blond a pozniej garniera blond naturis jasny i mam na gorze biale z pasemkami marchewkowymi jasnymi a na dole marchewke troche ciemniejsza :( co robic?????? pomocy :(:(:(:( chcem eby wyszedl jasny blond albo czy isc do fryzjera zrobic balejage blond jasnyz czekoladka?? eh...

Gość niuniusia
ach te włosy ;) ja tez farbuje na platynowy blond i po nałożeniu każdego rozjasniacza wychodzą okropnie żółte ;( których nie cierpie . ale to nie problem ;) nakładam na nie najtańszą farbę białe złoto lub srebrny platynowy i przy myciu używam szamponu joanny silvera (taki fioletowy w fioletowej butelce) i włoski są idealne ;) pozdrawiam

Gość rencia20
hej dziewczyny! jestem fryzjerka i cos wiem na ten temat,jesli wlosy sa naturalnego koloru i nie byly farbowane z pewnoscia mozna je rozjasnic nawet do 9 tonow,a wszystko zalezy od jakosci rozjasniacza,profesjonalne farby sa duzo lepsze od tych ktore kupujecie w sklepach,szczegolnie nie polecam rozjasniacza z joanny,owszem rozjasni on wlosy do 7 tonow ale pozniej wiecej pieniazkow trzeba wydac na odzywki bo robi sie sianko na wlosach

Gość tyryryryyryr
nie robcie na raz calych blond, owszem fajnie jest nagle zaskoczyc wszystkich blondem na calej glowie ale to nie przejdzie:) wyprobowalam na sobie, na naturalnych wlosach:) po pierwsze nawet fryzjerce sie zdarzy ze zmarnuje wam wlosy i wszystkie wypadna albo sie pokrusza po drugie gra nie warta swieczki. najlepiej na naturalnych SWOICH WLOSACH a po za tym rozjasniac cale wlosy ale pasemkami. np. raz pojdziecie na pasemka, miesiac pozniej na nastepne i miesiac pozniej na nastepne...potem juz tylko ubytki gdzieniegdzie i pomimo ze blond nie wyjdzie rowny niczym jakis czarny czy brąz, wlosy beda jasne cale i beda wygladaly na caly jeden blond. fryzjerki boja sie stosowac

Gość tyryryryyryr
rozjasniaczy na cala glowe ale na pasemkach jest mniejsze prawdopodobienstwo ze cale wlosy pojda sie jebac:D i poza tym na sam koniec calego takiego cyklu i tak na cale rozjasnione pasemkami wlosy naklada sie jednego odcieniu FARBE i ona wyrownuje koloryt (gdzie niegdzie rozjasni lub przyciemni pasemka) i bedzie git:D wiem po moich kolezankach jak do blondow doszly...a odrosty to juz latwo bo przy glowie najlatwiej rozjasnic wloski. powodzenia:]

Gość nienawidze farbowaniaPPP
ja bylam u fryzjera zaplacilam 230 zl zeby zejsc z mojeog brazu(farbowanego a naturalne to ciemny blond) do ciemnego blondu i wyszedl mi rudy ktory nawte nie ejst jasny i juz nigdy nie bede farbowac u fryzjera. mam jasniejsze wlosy przy glowie i ciemniejsze od spodu. te od glowy wygladaja najgorzej bo nawte nie wiem co to za kolor niby rudy nieraz troche miedziany a nieraz jakis taki zloty blond ale w zlym tego slowa znaczeniu mam wlsoy zniszczone i nienawidze fryzjerow. i bede chodzic tylko na sciecie tam a farbowac u fryzjera juz nigdy nie bede. i juz!!:P

Gość nienawidze farbowaniaPPP
aha i jeszcze jestem otwarta na wszystkie rady jak pozbyc sie teog ohydnego koloru ktory jest dosc ciemny zeby dojsc do jakiegokolwiek naturalnego odcienia blondu byle byl zimny;P:P

Gość ilootka22
trzeba miec mozg ratlerka, albo calkowity pustostan umyslowy,zeby tak drastycznie rozjasniac wlosy takie słomkowe siano, albo przezroczyste blond siepki z pewnoscia slicznie wygladaja, 100 razy lepiej od zdrowych ciemnych lsniacych wlosow :/ i jak tu nie wierzyc w dowcipy o blondynkach, z czarnymi odrostami szczegolnie do psychologa, a nie do fryzjera

Gość blond_blondi
ja uzywam szamponu joanna color system ktory eliminuje zoltwy odcien wlosow nadajac im platynowy polysk, szampon jest tani ok 6-7 zl, ale uwaga nie nalezy szamponu uzywac za kazdym razem myjac glowe poniewaz pasemka rozjasnione moga przybrac srebrno-niebieskawy odcien, nie jest on mocno widoczy ale ja uzywam joanny co 2 mycie i jestem zadowolona, nawet jesli masz rudawe pasemka on je delikatnie rozjasni. polecam tez naturalne sposoby jednak na efekty trzeba czekac zdecydownie dluzej niz przy uzyciu szamponu (chodzi o plukanki z rumianku i cytryny ) mam nadzieje ze rada sie przyda.

Gość lady gaga83
DZIEWCZYNY DO ROZJAŚNIANIA WŁOSÓW POLECAM PLATINUM BLONDE LOREAL ROZJAŚNIACZ BEZ AMONIAKU. ROZJAŚNIAM ZE ŚREDNIEGO BLONDU DO BARDZO BARDZO JASNEGO - MAŁO NISZCZY WŁOSY A ODCIEŃ JEST NAPRAWDĘ PIĘKNY!!!

Gość kasitka1111
garnier E0,TRZYMAC55MINUT-WSZYSTKIE BĘDZIECIE BLĄDYNKAMI,NIE RUDYMI ANI ŁYSYMI,OBIECUJĘ.-KASITKA

Gość kasitka1111
Kochane-ja jestem ciemną blądynką trochę myszowatą,robiłam wszystkie experymenty nawet dobry był,,super jasny bląd'' z ,,palety''ale lepsza jest ,,garnierka''kolor E0 cięrzko dostac najlepiej w rossmanie,obiecuję będzie super i się nie zniszczą,bo były momenty że nawet odpadały,u fryzjera mają normalne farby tylko mocniejszy perchydrol-utrfalacz-polecam ,,GARNIER E0''-kasitka-JESTEM BLĄDI bez rudych i żółtych odcieni,tylko dłużej trzymaj.-pozdro.

A ja kilka dni temu byłam u fryzjera zmienić kolor włosów. Wcześniej Miałam farbowale farbą profesjonalną Loreal Luo Color w dobrej kondycji. Włosy miały naturalny jasny blond na poziomie 9. poprosiłam o jaśniejszy blond i zmianę odcienia. Teraz mam na głowie szaro- bure niewiadomo co. Włosy są ciemniejsze i bardziej zniszczone po innej kiepskiej farbie. Chcę znowu mieć jasne włosy! teraz nie wiem co zrobić bo kolejna farba zniszczy mi włosy i nie jestem pewna czy rozjasni. może ktoś poradzi mi co zrobić. Napewno trochę odczekam.Jakiej farby najlepiej profesjonalnej mam użyć by wyszedł mi ładny blond i nie zmasakrował mi włosów?

Gość sposób na ładny blond
Ja farbuje włosy numerem 12.0 (rozświetlonym blondem) delikatnie wymieszanym z 12.89 (perłowy blond) z profesjonalnej lini farb welli. Do tego wode 12% (firmy subrina, ale wiadomo lepiej welli) ponieważ moje naturalne włosy są w kolorze średniego blondu. Dodam, ze farbuje jedynie ODROSTY już uzyskanego bardzo jasnego blondu nie maltretuje. W celu utrzymania ładnego odcienia blondu stosuje szampon z profesjonalnej lini loreala do włosów blond raz na parę dni. Ma on tak jak szampon silver filoletowy barwnik, ale dużo mniej więc efekt jest subtelniejszy. To by było na tyle :)))