Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paskudne zaskorniaki

oczyszczanie twarzy

Polecane posty

Gość paskudne zaskorniaki

jak i jakimi kosmetykami samme oczyszczacie twarz? prosze krok po kroku :)

no ja oczyszczanie robię tylko u kosmetyczki. Chociaż oczywiscie zdarza się, ze jakiegoś diodaka wycisnę sama :P Stosuję po prostu żel do mycia skóry tłustej. 1-2 razy w tygodniu peeling, później maseczka z glinki zielonej. Krem złuszczająco-matujący na partie z którymi mam problem. Na pozostałe lekko nawilżający. Natmiast kosmetyczka na \"dzień dobry\" pzy zwykłym mechanicznym oczyszczaniu zmywała skórę przegotowaną wodą, peeling, maseczka z ziół (na ciepło -rozpulchniająca), wyciskanie (brrrrrrrrrrr), przetarcie skóry preparatem antybakreryjnym i ściągającym, pianka łagodząca i algi. Na koniec jakiś kremik coś w rodzaju termentiolu czy jak... Zrobiłam też u dermatologa 3 zabiegi z yellow peel i muszę przyznać że jest baardzo dobrze - upierdliwa sprawa, u lekarza spędzałam 4,5 godz. przez kolejnych 5 dni wyglądałam jak zoombie... Ale narazie jest super. Od grudnia nie byłam u kosmetyczki. Podobno odchodzi się od czyszczenia mechanicznego. A na mnie mikrodermabrazja (czy jak jej tam) nie działa - mam za grubą skórę i po takim zabiegu wyglądam tak jak przed.

żel do mycia Toleriane, krem effaclar nawilżający i effaclar K matujący (wszystko LaRoche, ale mam zamiar spróbować SVR), maseczka z glinki firmy bell nature. Moja kosmetyczka pracowała na Thalgo i Bell Nature