Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ironizatorka

Nienawidze MALYCH MIASTECZEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
wszystko ten łach boat town

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
myslałam ze wreszcie stanęłas na nogach

owszem ale z tyłkiem anielsko-głupio wypiętym w górę który jak stwierdzono po oględzinach w toalecie był ze spiżu

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
dobywam nóż z szuflady i między bajki wkladam

ale finskiego szkoda nie masz czegos made in china?

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
chyba tylko diamentowy kwiat nadziei

a ja znalazłam.......... pantofelek a plec?

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
toż to eystawiony na deszcz, mróz i skwar, ćwiczony batem, dręczony przez muchy i bąki - koń, akumulator cierpienia

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
k jak kon itd

i nikt nie zauważył że on ma nogi wrosniete w ziemię? niemożliwe! ponawiam pytanie: płeć? nie żeby to byla jakaś róznica ale ród kobiecy jak wiadomo ciekawy jest a ciekawość prowadzi do piekła gdzie gotuje sie kapuste i tak do konca swiata amen

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm
podaję odpowiedź k jak kon itd.... nie ponieważ nie ma takich, którzy szukają cierpienia

ozesz ja - nie zauwazylam cholender musze spływac ale ja kupię tylko w budce papierosy zaraz do ciebie powrócę

Gość kryształowa kulka
popieram autora topiku. Też jestem z zadupia w świętokrzyskim. Tu dopiero jest zawiść. Jeden drugiego by wykończył za byle co. Nienawidzę swojego miasta. Dodam, że kiedyś mieszkałam w dużym mieście

hmmmmmmmmmm jestes jeszcze? wycieczka po papierosy sie przciagnela

Gość Ciekawy_ten_topik

Gość sdfas

Gość dqdede
ostatnio moj maz powiedział"tez mam dosc tego nudnego miasteczka" nareszcie!!doszedł do tego wniosku po dwoch latach meiszanka tutaj w sumie..nic nas tutaj nie trzyma..LONDON CALLING

...wracając do tematu:) Mieszkam w małym mieście, 40 tyś niby jest, ale mentalność wioskowa, nic tu nie ma, pełno blachar, dresów i cyganów, mieszkam i się duszę:( W okolicy wszyscy się znają, wiedzą o której wracam z pracy, na którą poszłam do kościoła, czy w ogóle poszłam, czy może uciekłam wcześniej z adoracji, pocztą pantoflową roznosi się że komuś tam nie powiedziałam dzień dobry (bo nie zauważyłam). Gdy idę wieczorem biegać, gapią się jak na ufo. Wszyscy wszystko wiedzą: kto z kim siedzi, kto leje żonę a kto się upija. Po ulicy spacerują nawiedzone matki-polki które wmawiają ci że coś jest z tobą nie tak że jeszcze nie wyszłaś za mąż i nie masz dzieci (bo tutaj to obowiązkowo zaraz po maturze). 5 lat mieszkałam w dużym wojewódzkim mieście, miałam tam zostać, ale sytuacja rodzinna zmusiła mnie do powrotu tutaj. No i jestem. W dużych miastach cenię sobie anonimowość, tutaj tego brak.

Kompleksy macie i tyle :) więc się wywyższacie nad tych \"dresów\" i te \"blachary\", o których z góry wszystko wiecie. Ja - miasteczko 70 tysięcy - lubię je choć dostrzegam jego wady i zalty.

Nie pasuję do tego miejsca, gdy chcę wieczorem wyjść to nie ma dokąd bo same małolaty po knajpach, zresztą nie ma knajp, są same pizzerie, gdzie nie pójdę to najstarsza jestem i zarywają do mnie 15letni podrywacze. Wkurza mnie małomiasteczkowa mentalność, gdzie ludzie najchętniej widzieli by mnie przy garach i mężu w domu, bo przecież inne 27-latki to już dwójkę dzieci mają, wkurza mnie że wszystkie sklepy zamykają o 17tej a ja wtedy dopiero z pracy wracam i nigdy nie mogę nic kupić, fajnych ciuchów w sklepach brak, pozostaje allegro;) Wszystkie moje dawne koleżanki pozamykane siedzą w domach, bo przecież w tym wieku już się nie wychodzi wieczorami, lepiej iść spać. Czuję się tu źle, czuję że życie toczy się gdzieś obok, że coś mnie omija... Ale się otworzyłam...:)

Gość do takich miasteczek
niby miasteczek nalezy Garwolin na trasie Lublin -Warszawa. Istny koszmar wszyscy o wszytkich wszystko wiedza

Z własnych obserwacji: wielu studentów, którzy ukończyli studia w dużych miastach nie chce wracać do rodzinnych miasteczek. Mam takich znajomych. Mówią \"a co ja tu będę robić\", \"przyzwyczaiłem się do życia w wielkim mieście\", \"tutaj taka prowincja\", \"nie ma perspektyw\" itd. Czują się lepsi, mądrzejsi, bardziej obyci w świecie. Moje zdanie jest takie - jeżeli jest się kreatywnym, pomysłowym, ma się pasję - to i na wsi można się realizować. Albo można zmienić oblicze małego miasteczka. A osoba bez polotu i w dużym mieście będzie się nudzić. Gdy przez krótki czas mieszkałam w Krakowie znienawidziłam anonimowość i zdania nie zmienię. Małe miasteczka mają duszę.

Gość do MINAKSZI
Minakszi..jestes najwieksza plotkara:) w swoim miasteczku:Pwiec dlatego je tak kochasz:)bez nich nie miałabys o czym gadac.. a JA ZNAM WłASNIE TAKIE OOSBY JAK TY!!ktore bałyby sie wyporowadzic , mieszkac i pracowac w duzym miescie, bo boja sie konkurencji(w małym miasteczku jej nie ma prawie w ogole)..Znam kolezanke, ktora swietnie sie czuje w swoim małym miastezku bo sama powiedziała"bo tu jestem kims, a tam byłabym nieznana, anonimowa, byłabym mało wazna"Ludzie z wielkim ego:)lubia małe miasteczka, bo tu moga zabłysnac,..tu duzo łatwiej sie wybic:)a jak juz maja znajomosci to uratowani!!Ta sama kolezanka, ktora uwaza sie za "najlepszego fachowca w swojej dziedzinie".Powiedziała, ze nie chciałaby pracowac w duzym miesciue..hehe Własnie dlatego, ze tam nie znałby nikt jej nazwiska, niebyłaby wazna, nie miałaby takiej włądzy jak Tu..jakie to powierzchwne..tutaj tez ma "wieksze powodzenie"..bo moze czuc sie "dowartosciowana" jest w koncu miejscowa pieknoscia, a tam w duzym miescie byłaby jedna z wielu przecietnych kobiet...!!!!Czesto włąsnie niedowartosciowani, ludzie tkwia w "małych miasteczkach", bo tu latwiej o dowartosciowanie sie niz w duzym miescie.Powiedzmy, sobie szczerze w duzym miescie jest trudnie, trzeba wiecej umiec..w małym miasteczku wystarcza znajomosci!! A CO JEST DUSZA MAłYCH MIASTECZEK??chyba te plotkary coi wszysto o Tobie wiedza

Gość do MINSZAKI CZY JAK JEJ TAM
lAURA mINAKSZI TOPICI NIE RZOWALIłA..BO JA PISAłAM OSTATNIA:)COS SIE NIE ODEZWAłA..zatkao kakao?

Gość jamjamaj
mieszkam w małym miasteczku, 20 tysięcznym. Kobiecie około 40-tki nie wolno założyc spódniczki do kolanka, bo oglądają się jak za jakąś zjawą. Musi być maxi albo midi. Nowa fryzura jest od razu zauważona i skomentowana, tu trzeba dodać - w fałszywy sposób. W oczy ładnie, pięknie, do sąsiadki odwrotnie. Robisz manicure - masz kogoś na boku. Dbasz o siebie - jesteś leniwa i pewnie w domu masz brud. Ubierasz się zgodnie z trendami mody - zwariowałaś....i tysiące takich przykładów zadupia mogłabym podać:( NIENAWIDZĘ MAŁYCH MIAST !!!!!!!!!!

Gość na tv 4
ironizatorko a ile tysiecy mieszkancow ma to miasteczko?

Gość IRONIZATORKA
OK 25 TYSIECY;)DEBILI.HEHEH