Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia C.

H.U.R.R.A!!! Dwie kreski na teście-LUTY 2007 -ZAPRASZAM!

Polecane posty

Gość Ania wawa1986
Kasia C ja też chcę nazwać swoją córeczkę Nadia :-) termin mam na początek lutego, ale dla synka nie mam pomsłu, bo zakładam, ze bedzie corka.

Gość Ania wawa1986
a próbowała któraś z mam sluchać bicia serduszka przez sluchawki lekarskie, podobno doskonale slychac, ale nie wiem skad zdobyc takie urządzenie...

witam, nooo wstawac spioszki czas sie poruszac troszke........ ja dzis ostatni dzien w pracy..... wolne do 9 pazdziernika.... ale do 23 wrzesnia terminy napiete przed weselem a potem juz laba:))))))))))) moj brzuncio tez ostatnio rosnie jak szalony.... no ale w sumie ma prawo:)..... wczoraj maly troszke szalal a dzis jest spokojnie.... chyba odpoczywa jeszcze po wczorajszym heheheh milego dnia pozdrawiam:)

cześć Laseczki! Ja wstałam dziś dość późno, budziłam się w nocy ...i z boku na bok (trwało to 2 godz.), aż Małego budziłam....hihihi... U mnie ok, pogoda zapowiada się pięknie! Wczoraj był zakupów dla Dzidzi ciąg dalszy - czyli czapeczki i pościel do łóżeczka !- prezent od babci czyli mojej mamy :) Jeju...ja chciałabym miec to wszystko w domku; łóżeczko, wóżeczek i najmniejsze drobiazgi! Powiem Wam, że nie będe odkładać tego nie wiadomo dokąd.... powoli będę grzomadzić te gadżety, bo po dwóch godzinach chodenia po sklepie kręgosłup mi \"odpadał\".....Co to będzie później :o Miłego dnia!!!!! 👄

no hej hej Aniołki, ja tez wczoraj nakupiłam nastepnych bajerów:D rety jakich cudownosci.Mam juz tez lozeczko i fotelik samochodowy firmy nania,który mozna wstawic na sliczny,leciutki stelazyk i jest wozek na pierwsze miesiace,taki do samochodu.Natomiast na spacery \"stacjonarne\" chyba kupimy bebecar.Na pewno na czterech kołach,bo jakos do trójkołowych taczek nie przekonam sie:D

WITAM MAMUSIE !! widze,ze zakupów \"szał\"!! nie będę odstawac od reszty i tez sie pochwale,iz byłam na zakupach , ale jak naraze tylko ogladam .wczoraj byłam w sklepie dla mam i ich pociech , kupiłam sobie fajowe spodnie z taka duuuuużą szeroką \"gumką\" na brzusio.. wraz z mezem przegladalismy wózki , jest bardzo duzy wybór, ale trzy kołowy , jak dla mnie tez odpada, wydał mi sie bardzo wywrotny. kwestia gustu. u mnie też swieci słońce i az, zyc sie chce!!:-) niech sie utrzyma jak najdłuzej taka pogoda!! co do słuchawek lakarskiech , to mam takie ,(moja mama ) ale jeszcze tydzień temu nic nie słyszałam :-( t.zn są to słuchawki , kt . były przy cisnieniomierzu.Może były za słabe :-(

ja narazie ogldam jeszcze nic nie kupilam zaczne po powrocie z urlopu dla siebie tylko kupilam dwie pary spodni dla ciezarowek bo juz niedlugo moje bede juz male... bo juz troche czuje sie zle a wasze ciuszki jak male juz sie robia???? a brzuszki rosna? bo moj juz taki fajnie zaokraglony sie robi no i tropszke juz mi ciezko....ech... aby do lutego:))) buzka

Gość Efka25
Hej Mamusie Dawno się nie odzywałam u mnie już dużo lepiej. Siedzę sobie w domu na L4 gotuje obiadki mężowi. Pisze prace itd. Poza tym też za dużo nie kupuje do maleństwa narazie się rozglądam. Ostatnio kupiłam taki super komplecik nie umiałam się zdecydować ale wybrałam różowy choć niewiem jeszcze jaka jest płeć maleństwa, ale jest taki śliczny. POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH MAMUŚ I BUZIACZKI :)

co do mieszczenia sie w normalne ciuchy, to juz od dawna nie ma u mnie mowy!!! dzinsy lub spódnica z gumą i nic wiecej. ze starych ciuchów to tylko dresy :o zastanawiam sie jaka kurtka albo płaszcz? przeciez największe brzuchy beda zimą. już tyle macie pokupiane dla dziecka?! rany, a ja jeszcze nic! chce zaczekać aż poznam płeć, a to jak dobrze pójdzie już niebawem bo 02.10! która z Was zna już płeć? dziś wyszperałam w necie taką tabele przyrostu wagi no i mniej wiece mieszcze sie w normie. w 19 tyg powinno sie przytyć ok 3- 3,5 kg, za miedzy 27 a 38 tyg 6 kg, to dużo, ale ja pewnie przytyję wiecej :o dziś dotarła do mnie machina do pieczenia chleba i będzią wielkie wypieki w domu :) pozdrowienia

Gość Ania wawa1986
a własnie jak jest u was z tym tyciem? Ja mam juz 15 tydzien i przytylam ze 2-3 kg... moja ciocia jest położną i mówiła mi ze najlepiej jakbym przytyla nie wiecej niz 12 kg a najlepiej 8-10 przez całą ciąże, bo pozniej bede miala problemy...ona sama przytyla 30 kg i mowi, ze to byla tragedia. Ja mam coraz wiekszy apetyt i to mnie martwi... strasznie boję sie tego ze bede gruba, zawsze bardzo o siebie dbalam zero zbędnych kilogramow. Juz zaczyna mi byc ciasno w moich rzeczach i przeraza mnie ta nowa sytuacja :-) czuje sie nieatrakcyjna i ociezala

Dziewczyny - chyba szykujemy się powoli na usg połówkowe - może przyda Wam się to co znalazłam w necie, bo do tej pory nie wiedziałam jaka jest różnica miedzy usg połówkowym a genetycznym: \"zalecamy pacjentkom badanie w 20-tym tygodniu ciąży ±2 tygodnie jak wskazują Towarzystwa Naukowe. W tym czasie bardzo dokładnie można ocenić budowę narządów dziecka i czynność układu krążenia. Jest to tzw. badanie \"połówkowe\". Ważne jest podkreślenie faktu, że badanie \"połówkowe\" nie jest badaniem \"genetycznym\", ponieważ jest nastawione tylko na ocenę pod kątem wad rozwojowych i nieprawidłowości, a nie dyskretnych cech nie będących wadami, czyli tzw. markerów, które ocenia się w badaniu genetycznym i wylicza się na ich podstawie ryzyko zaburzeń chromosomowych. Przeprowadzając USG w okresie badania \"połókowego\" można dodatkowo przeprowadzić ocenę pod kątem zespołów genetycznych czyli wykluczyć wady z nimi związane, a także niewielkie cechy typowe dla nich (tzw. markery)\"

Co do tycia, to troszkę trudno mi to oceniać, bo przez wymioty napoczątku ciąży schudłam ok 2kg. Liczę wagę od tej przed mdłościami, więc przytyłam ok. 3 kg, ale nie wiem czy to jest dokładna waga. Ja w swoje \\\"normalne\\\" ciuchy sprzed ciąży już od baaardzo dawna się nie mieszę, bo mój brzunio dość wcześnie się pojawił. Ciąża jest juz bardzo widoczna, wyglądam jak \\\"kobieta w ciąży\\\", czego zawsze nie mogłam się doczekać i cieszę się z tego. Wręcz podkreslam swój stan poprzez ubranie ;) Sylwia_pl- fajnie, że napisałaś te informacje, nareszcie się wyjaśniło jak jest różnica między tymi badaniami. Muszę jeszcze dziś popisać trochę pracy! Buźka!!!!

ledwo Was znalazłam gdzieś na 3 stronie, skandal ! :D ja tez już jestem widocznie cięzarna ;) co do róznic w badaniach genetycznym i połówkowym to myślę że troche się wymieszają, bo lekarz napewno sprawdzi i kosć nosową i przeziernosć karku, a jak nie to ja zadbam o to by tak sie stało ;) wczoraj choroba mnie jednak zmogła, mam straszny ból gardła i katar, swądzi mnie w uszach i łamie w kosciach. jakie szczęście, ze dziś piatek! na gardło kupiłam takie tabsy do ssania propolki, nie mają przeciwwskazan do stosowania w ciaży a dają ulgę. a z innych leków to mleko z miodem. mój mąż tez chory a dziś skończył mu sie urlop. ta pogoda niby ładna ale taka, ze nie wiadomo jak sie ubrac, bo jak zaświci słonce to jest gorąco, jak zajdzie zimno. cudowny okres by sie przeziębić. chętnie wskoczyłabym do ciepłej kąpieli, ale po 1 nie mam wanny a po 2 w ciaży nie wskazane... no i moje kochane spanie na brzuchu!też musiałam zrezygnować...już sie przyzwyczaiłam bo nie śpię na brzuchu od ok miesiąca, ale nadal bywa ciężko. a i podobno (tak mi powiedziała kuzynka dr nauk o żyweniu człowieka) ze trzeba uwazać na sledzie bo są z dodatkiem sacharyny, która jest rakotwórcza dla płodu! herbat pić te bez dodatku hibiskusa. to tyle przestróg na dziś ;)

hello! Witaj szyt! Oj, biedna! szkoda, że choróbsko wróciło....:o Kuruj się przez weeknd!!! Co do śledzi to nie jem ich za wiele, co mnie dziwi, bo ja z reguły to lubię :) Ale w takim razie postarm się powstrzymac w ogóle, no albo baaardzo rzadko! Oderbrałam dziś moje wyniki z morfologi, ostatnio byłam na granicy jeśli chodzi o hemoglobine (12,0) , teraz 11,4 niestety, wiec zażywanie żelaza mnie czeka :o! A niech to.... A jak to u was wygląda?

cześć towaroznawczyni ;) ja wyniki mam, jak juz sie chwaliłam, jak sportowiec :) może to przez feminatal? ma odpowiednia dawkę żelaza i innych \"rzeczy\" ;) ale mnie coś łupie we lbie :o

hej Szyt!!!! :D Towaroznawczyni właśnie siedzi nad pracą mgr i....umiera, bo bardzo nie chce je pisać :o W ogóle ra moja praca to pożal się boże.... No, ale napisać trzeba! Dzidzi mnie tylko mobilizuje, chcę się wyrbic jak najwcześniej ze względu na maluszka!!! W nagrodę, może jakieś zakupy dla małego ;) ale to popołudniu, jak już coś napiszę....:p Od kilku dni biorę Feminatal, na szczęscie nic mi nie jest po nim (po Prenatalu wymiotowałam). Mam wizytę u ginki 19.09. W sumie to usg połówkowe się zbliża...ale ja będę chciała oddalić je jak najbadziej, bo do tej pory maiałm już 4 usg....za dużo!

widzę, że jestes w szale zakupowym :) ja też musze sie wybrać na zkupy ale z mężulkiem, bo myszę mu wybrać marynakę i spodnie na to wesele 30.09. w swoim ślubnym obskoczył juz dwa wesela (on ćwiczy na siłowni i cięzko dla niego coś kupić, raczej musi miec szyty gang na miare). a samego nie puszcze na zakup ciuchowe, bo bym potem tego gorzko załowała :P przewaznie, jak sam sobie coś wybierze to przestaje mu sie to podobac po tygodniu. facet to duże dziecko, wiec doświadczenie wychowawcze już jakieś tam mam ;) a na zakupy dla ludzika napewno sie niedługo wybierzemy. ludzik dale mi znac, ze mieszka w brzuchu. kopoie mnie dośc wyraźnie :) to uczucie już trudno pomylic z ruchami w jelitach. tym samym jestem żywym dowodem zaprzeczającym tezę, ze \"nieszczupłe\" :P kobiety czują ruchy później od szczuplaków.

Mój Mąż niestety ma teraz dośc dużo wyjazdów służbowych, więc jak tylko mamy razem czas idziemy do sklepów dla dzieci i oglądamy różne gadżety. z tym, że jego bardziej interesują takie \"grubsze\" rzeczy jak: wózek, łóżeczko itp. Ogląda czy coś jest solidnie wykonane itp. Ja jestem bardziej od estetyki :p Jego ogladanie ubanek \"nie bierze\", a ja to uwielbiam! Potem mu wszystko pokazuje i tłumacze , a on chwali :D Mój maluszek też coraz wyraźniej daje o sobie znać :) -super uczucie! 👄

Hej,pozdrawiam Was.Nie mam w zasadzie newsów oprócz tego ze moje malenstwo to istny wyczynowiec.Szaleje od rana do nocy z małymi przerwami na sen:D

hej :-) dawno sie nie odzywalam, ale niestety zadko bywam na internecie :-( u mnie konczy sie 19 tydzien, brzuch mam juz spory (duzo wiekszy niz przy pierwszej ciazy ), ruchow chyba nie czuje, tzn nie wiem, hehe kazda ciaza inna, nie czuje zadnych bąbelkow, jedynie od czasu do czasu czuje jakby mi sie rozpychalo w srodku :-) moze to TO Jakna polowe ciazy to malo przytylam bo dopiero okolo 1,5 kilo, z moim synem mialam juz 4 kilo na plusie a teraz tak malo :-) az sie martwie ze malo tyje, ruchow nie czuje..... moze mam male dziecko???? ogolnie czuje sie dobrze, dolegliwosci pierwszego trymestru juz minely, moje zaparcia tez juz odeszly w niepamiec :-) teraz z kolei meczy mnie zgaga. ale sa na to sposoby ;) 22 wrzesnia ide na wizyte kontrolna do mojegoginekologa i dostane skierowanie na USG to najwazniejsze, ale chyba prywatnie tez je zrobie... dla pewnosci. teraz juz zmykam, nie wiem kiedy sie znowu odezwe, ale jak tylko dosiade kompa z netem napisze pare slow :-) i jesli mozna to dopisze sie do waszej tabelki NICK.............MIĘ.................MIASTO.......WIEK......DATA PORODU.....t.c 1.Sylwicja..........Sylwia.........Sułkowice.......30..........25.02.2007 2.Mazowszanka...Ania........Warszawa..........29.....styczeń/luty\'07 3. szyt..............Aśka...........Lublin............25...........21.02.2007...15 4. Mimi29...........Marzena......Tychy............29...........20.02.2007 5.żordelka.........Justyna.......Szczecin.........23...........26.02.2007 6.zaciążona.........Aneta.........Ruda Śląska....28.........21.02.2007....15 7. Mama24..........Ewelina......ok. Krakowa.....25.........02. luty\'07.....18 8.Efka25............Ewa.........Piekary Śląskie....25.........20.02.2007 9.sylwia_pl.........Sylwia...........Poznań..........27.........04.02.2007 10. fajna jestem...Gosia........Skierniewice......31....stycz/luty 2007 11.Kamilla7........Dominika........Kraków..........24.........16.02.2007 12. Inga 78........Agnieszka......Słupsk...........28.......21.02.2007 .15 13.mamusia_muminka..Katarzyna..Częstochowa..28...08.02.2007 14. Brednie........Monika.....Bydgoszcz..........25........12.02.2007 a co do grzybicy to odpukac teraz mam spokoj, ale w pierwszej ciazy cale bite 9 miesiecy musialam sobie aplikowac rozne globulki :-( koszmar... na szczescie teraz spokoj buziaki

Gość inek
Przy okazji to mam na imię Ida :) termin 18.02 i jestem z Kamiennej Góry mam 25 lat tc 18

Witaj Inek!!!! zapraszamy do nas!Jeśli chodzi o termin dzielą nas 2 dni (ja mam na 16 luty), ale zobaczymy jak to wyjdzie w rzeczywistości ;) Może wpsizesz się do naszej tabelki? Miłego weekendu dla wszystkich!!!

Gość inga78
Witajcie!!! Dawno mnie tu nie było- problemy z kompemm w pracy a po pracy mamy tyle spraw na głowie w związku ze ślubem, ze nie miałam czasu na nic. Zaraz sobie poczytam Wasze wypowiedzi- u mnie rozpoczął sie 19 tydzień. W środę byliśmy na usg- tatuś dzidzi po raz pierwszy widział maluszka- niesamowite uczucie!! Nie mógł się napatrzeć na maleństwo- nie wiem czy dużo tam widział, bo dostrzegłam, ze oczka miał mokre ;) p[iekne uczucie!! A najlepsze jest to, że nasza kruszynka pokazała nam co ma między nóżkami.!!! :D a ma siusiaka :D czyli sprawdziły się moje przeczucia :) także jesteśmy mega szczęśliwi!!! A jak u Was czy już wiecie kogo nosicie pod serduszkiem?

witam1 :) zozłożyło mnie po całości. ledwo żylam w weekend, a mąż już chciał dzwonić na pogotowie, bo od tego grypska miałam bóle nerek i rwanie nog. do tego doszedł ból brzucha ale na szczescie przeszlo po no-spie. męczyłam sie z katarem tak, że nie mogłam oddychać bo gardło tez spuchnięte. bałam sie stosowac krople do nosa, ale zadzwoniłam do mojej telefonicznej ginki i ona jak najbardziej pozwoliła na krople i wszystkie tabletki do ssania typu strepsils czy cholinex. w niedziele bylo już lepiej ale bez rewelacji, a dziś bez zmian, ale do pracy musialam przyjsć bo nie ma mnie kto zastapić :( Inga--ale Ci zazdroszczę, ze znasz już płeć i gratuluję synka :) mój ludzik kopie dosć regularnie :) uwielbiam to uczucie. ogladałyście wczoraj na national geographic film \" w łonie matki\"? fajny, pokazuje jak rozwija sie dzieco przez całą ciazę. już go kiedyś oglądałam, ale ja mogę na rzeczy zwiazane z dzieckiem i jego rozwojem patrzec non stop :) mam nadzieję, ze moje choróbsko nie miało wpływu na ludzika, że nie przechodził tego co ja. większosć osób z mojego otoczenia jest teraz chorych, jakis wirus chyba panuje. witam nową mamusię :) ja też zaczełam 19 tydz. chociaż moja ginka twierdzi, ze to za 2 dni wg jej licznika, ale mi nijak to pasuje. trzymam sie swojej wersji. napewno narobiłam błędów bo ledwo widze na oczy i jestem jakaś śninta :o

Gość inga78
Witaj szyt! Ale masz suuper,że czujesz już ruchy dziecka. Ja nie wiem czy to co czuję to właśnie "to" . Czasami czuję takie jakby bulgotanie na dole brzucha i małe ukłucia- ale czy to ruchy? Chyba muszę się uzbroić w cierpliwość. :)

cześć Dziewczynki:) Inga - moje odczucia co do ruchów są właściwie takie jak Twoje:) Bulgotanie i jakby kopniaczki...motylek to raczej nie jest:) Szyt - no to gratuluję synka!!! Ja mam nadzieję, że na najbliższym usg też się dowiem co ma dzidzia między nóżkami....A z tym Twoim choróbskiem to trochę bida, ale powiem Ci, że ja już tylko czekam, aż ktoś z mojego otoczenia zacznei psikać, kaszleć itp,bo ja to potem od razu łapię. Zastanawiam się - póki jeszcze jestem zdrowa - czy się nie zaszczepic przeciw grypie....... Miłego dnia......

cześć Dziewczyny! Inga78-gratuluję chłopca :)! Jejku jak ja jjstem ciekawa co nasz luzik ma między nóżkami!!! Jest szanas, ze może na najbliższym usg się coś dowiemy, ale jeszcze muszę poczekać. Jutro ide do mojej ginki na wizytę kontolna z wynikami, ale nie będe miec robionego usg. szyt- bidulko, współczuję choróbska! Szkoda, ze nie mozesz pobyczyć się i odpocząć w domku! Ja również czuję często ruchy Dzidziuni w ciągu dnia! Uwielbiam to!!!!! :D :D :D buźka 👄

szyt - ale namieszałam, przeczytałam Wasze newsy i pomyliłam Cię z Ingą....ale może u Ciebie też chłopczyk będzie?:))

sylwia--mój mąż by sie ucieszył ;) może wywróżyłaś. przekonamy sie 02.10 :) już nie mogę sie doczekać. czesc Kamilla :)