Gość oliwka9 Napisano Lipiec 10, 2009 zabronione tylko truja bo takie leczenie jest dla nich tansze i zarobek wiekszy maja na tym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oliwka9 Napisano Lipiec 10, 2009 a wogole przeczytajcie sobie jakie sa powiklania po takim truci zebow.Medycyna sie rozwija wiec nowe metody leczenia sa tez Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Saruś16hc Napisano Lipiec 11, 2009 Hej:) Mam pytanko...Bo mam leczoną jedynkę kanałowo już 3 tydzień...I mam naprawdę świetnego dentystę, dokładny jak nie wiem...Tyle, że ja ciągle odczuwam tego zęba, tzn. Tak kilka razy dziennie tak mnie naprawdę MINIMALNIE sam pobolewa, albo drętwieje, albo coś mnie w nim lub dziąśle ukłuje jak igiełka...Wczoraj byłam u niego i był zdziwiony, że samoistnie boli bo nie powinien, jeszcze raz dodatkowo zaczął tam czyścić, dał coś żeby zmienić Ph w kanale i powiedział, że on już w tym kanale naprawdę nic nie widzi...I wstaje dzisiaj i ....znów co jakiś czas minimalnie go odczuwam, i ukłuło mnie znów...Czy coś jest nie tak, czy juz ja jestem jakaś psychiczna? A może to normalne? Tyle, że nie boli przy jedzeniu tylko tak nagle, sam...Naprawdę zaczynam się bać, bo dentysta mówi, jak wcześniej napisałam, że nie powinno, że to dziwne, że kanał jest czysty...Czułam się wczoraj na fotelu jak jakaś idiotka, która wmawia coś lekarzowi...Pomóżcie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oral-b Napisano Lipiec 11, 2009 a jezeli zab jest zatruwany to oznacza, ze bedzie na 100% robione kanalowe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alutka XDe Napisano Lipiec 11, 2009 tak to znaczy że na 100% będzie leczony kanałowo ....! ja miałam trutego i będzie mi służył do końca życia bo miałam leczonego dokładną metodą "mikroskopijnie" wiec mi nic nie będzie ponieważ to jest najlepszy sprzęt przeczytaj sobie w internecie mikroskop wszytko znajdzie ....1 a i nie wiem jak inni :) pozdrawiam i miłych wakacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzoaluneek Napisano Lipiec 11, 2009 Alutka XDe : zazdroszczę Ci że już masz koniec z leczeniem kanałowym.. u mnie wszystko przede mną... Narazie trutka i czekać na pierwszą wizyte :( Ogólnie tak jak pisałaś wcześniej .. ze ma prawo boleć teraz juz nie odczuwam takiego bólu jak przed tem.. Mam nadzieje ze bedzie dobrze.. Okaże się :)) Pozdrawiam ;** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oliwka9 Napisano Lipiec 11, 2009 nie ma gwaranci ze ząb leczony kanałowo będzie do końca życia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oliwka9 Napisano Lipiec 11, 2009 do saruś 16hc bywa tak że ząb leczoniu kanałowym boli przy nagryzaniu bo ozębna jest podrażniona,taki ból na nagryzanie może nawet trwać ok.2tyg,a jęśli ząb dobrze jest przeleczony kanałowo i szczelnie wypełniony to stomatolog powinien przepisać ci antybiotyk by całkowicie pozbyć się reszty bzkteri z kanałów korzeniowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Saruś16hc Napisano Lipiec 11, 2009 Ale właśnie mnie nie boli przy nagryzaniu, tylko tak samoistnie...czasem czuję lekkie drętwienie, czasem ukłucie takie jakby igiełką, a czasem MINIMALNE "bóle", które lekko tylko czuć...Czekają mnie jeszcze 2 wizyty, ale są one końcowe...Nie mogę mu powiedzieć, że znów coś czuję, bo już wczoraj był "wkurzony"...:(:(:(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Saruś16hc Napisano Lipiec 11, 2009 A ząb leczony kanałowo wytrzymuje najdłużej 10 lat...tak już słyszałam wiele razy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oliwka9 Napisano Lipiec 11, 2009 Jeśli cię nadal boli to mu o tym powiedz w końcu jest lekarzem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Saruś16hc Napisano Lipiec 13, 2009 A może boleć, jak się go "rusza" do przodu i do tyłu? O jedynkę mi chodzi...Bo jak gryzę to mnie nie boli, czasem tylko taki "skurcz" mnie przejdzie jak zazwyczaj takie coś zawsze jest jak je się loda, mimo, że akurat nie jem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niunka49 Napisano Lipiec 13, 2009 a po co go do przodu i tylu ruszasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wasatka Napisano Lipiec 15, 2009 Wlaśnie jestem po leczeniu kanałowym. Co to tych bzdur ze niby trucie jest ZABRONIONe, hehe dawno sie tak nie usmiałam, gratuluje ehe. musze powiedzieć ze wiekszej panikary ja ja mnie ma chyba na swiecie, mnie juz sam ten specyficzny zapach u dentysty boli :) a co jak juz otwieram buzie... mysl o tym ze bede miala leczenie kanalowe musiałam odchorować tydzien ale okazalo sie ze strach mial wieksze oczy bo w konsekwencji całe leczenie przeszlam bez bólu. Fakt moze troszke zabolec na 1 wizycie jak dentysta rozwierca zeba zeby wlozyc lekarstwo, oczywiscie poprosilam o znieczulenie i jesli jest znieczulenie to nic nie boli, ja poczulam maly bol ale wtedy od razu dentysta przestal i wlozyl lekarstwo. zab potem bolal mnie ok 2 godz ale nie tak mocno, to normalna reakcja bo on sie w tym czasie zatruwa. kolejne wizyty to juz pikuś.. nie potrzebne jest znieczulenie bo ząb jest martwy (nerwy są martwe) wiec nie na opcji zeby bolało. potem miakam jeszcze 2 wizyty, czyszczenie i wypelnianie kanałów a 3 wizyta to plomba i w moim przypadku odbudowa koronty zęba. tak polubilam wizyty u dentysty ze juz umowilm sie na nastepna hehe. LUDZIE LECZENIE KANALOWE NAPRAWDE NIE BOLI, wystarczy tylko przy 1 wizycie wziac znieczulenie a potem to juz jest ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale was leczą Napisano Lipiec 15, 2009 pewnie za nfz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale macie Napisano Lipiec 16, 2009 gdzie chodzicie do stomatologów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kalafiorek99 Napisano Lipiec 17, 2009 dziwne jakieed to jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kanalik Napisano Lipiec 17, 2009 hej ja jutro z samego rana bede miala kanałowo leczoną jedynke!;( troche sie boje...troche bo to jeszcze nie dzisiaj tylko jutro... a i na pewno biore znieczulenie inaczej dlługo u niej nie zawitam;;p napisze jutro jak było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lolai78 Napisano Lipiec 17, 2009 Napisz koniecznie i niech gutaperka wypelnią ci kanał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mińka9993 Napisano Lipiec 18, 2009 Hej! Czy ząb jeszcze leczony kanałowy( mam mieć wypełnienie kanałów w środę) może odczuwać zimno? Bo jadłam loda, i przyłozyłam do zęba ( jedynka) i troszkę zabolało, a kanał mam niby całkowicie wyczyszczony. Prosze o odpowiedź:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taki różowy Napisano Lipiec 18, 2009 Ząb leczony kanałowy nie może nic czuć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kanalik Napisano Lipiec 18, 2009 no i miałam juz 1 wizyte...ja nie rozumie co was tak boli ja nic nie czułam a na dodatek babka robiła mi bez znieczulenia bo ten ząb byl juz martwy. Serio nie ma sie czego bac...;p Mialam robiną jedynke na górze i wzieła 40 zł... to chyba nie duzo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mińka9993 Napisano Lipiec 18, 2009 Nie powinna wziąć nawet 40 zł, bo od jedynek do trójek jest na kasę chorych, chyba, że płaciłaś za wypełnienie... To w takim razie, dlaczego to czuję? To zimno...Facet robił mi nawet prześwietlenie z igłą wbita i już nic tam nie było, bo mam jeden kanał tylko... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taki różowy Napisano Lipiec 18, 2009 To wy państwowo się leczycie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kanalik Napisano Lipiec 18, 2009 ja lecze sie całkowicie prywatnie... powiem ci ze jak ja jem cos zimnego to mnie tez boli ale to bolli mnie od zawsze wiec juz sie przyzwyczaiłam, moze jak mi zakonczy te leczenie to jzu ten ząb nie bedzie tak wrazliwy na zimno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mińka9993 Napisano Lipiec 18, 2009 Tak, państwowo, prywatnie bym nie wydoliła z kasą...:) Mam nadzieję, że mi też minie, bo...już się boję o niego...zresztą już wszystkie zęby zaczynają mnie boleć...takie życie...a mam dopiero 18 lat i zawsze dbałam o zęby... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kanalik Napisano Lipiec 18, 2009 no ja tez mam nadzieje...ja nigdy za dobrze nie dbałam o zeby i teraz mam a na dodatek drugi rok nosze aparat łeeeeeeee;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mińka9993 Napisano Lipiec 18, 2009 A ile masz lat? Wiesz...u mnie to taka dziwna sprawa...4 tydzień leczę zęba, choć powinnam skończyć dwa tygodnie temu...Ciągle jednak przychodziłam do niego mówiąc, że mnie boli to tu, to tam...I on ciągle czyścił i czyścił, wczoraj nawet robił dodatkowe prześwietlenie i sam nie rozumie z czego mnie dziąsła bolą...Było mi go wczoraj tak żal, bo sam już śmiał się, że chciał mi pomóc a tu doprowadził do tego, że wszystkie zęby zaczynają mnie boleć...A on młody jest, tzn. koło 30, ale to taki wysoki, przystojny blondyn ( ech, żonaty już) i wczoraj widziałam jaki jest zmartwiony...Zresztą mi też już płakać się chce bo ileż można?? Jak nie jeden ząb, to drugi...A jedynkę mam na bank całkiem wyczyszczoną!...Mimo to czuję zimno itp...Już sama nie wiem co mam robić, zęby a tyle problemu...:(:(:(:(:(:( I to w wakacje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kanalik Napisano Lipiec 18, 2009 ja mam 17... a moze ty masz jakies zapalenie dziąsla czy cos bo skoro ta jedynka jest juz zrobiona to nie powinny cie dziąsła boleć...a bylas z tym przeswietleniem u inegoo bardziej doswiadczonego dendysty? moze by cos znalazł przeciez mozesz sie poradzic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mińka9993 Napisano Lipiec 18, 2009 Ale właśnie to i tak jest dentysta w zastępstwie...I naprawdę jest bardzo dokładny i dobry...Sprawdzał mi dziąsła, ale najwyżej zapytam jeszcze...bo to niemożliwe jest...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach