Gość lolai78 Napisano Lipiec 3, 2009 Tobie też miłych wakacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zebra19 Napisano Lipiec 7, 2009 hej mam pytanie jestem po pierwszej wizycie leczenia kanałowego i co bedzie na drugiej czy tez będę miała tzw"wiercenie'? ? na czym to polega Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sakuwbarakushows Napisano Lipiec 7, 2009 Tak.Będzie wiercenie ale w końcowej fazie.Lekarz będzie ci szpilki wkładał do zęba w celu sprawdzenia wielkości kanału.Gdy już go zmierzy.I obczyści z miazgi(włókna i takie pierdoły wewnątrz zęba),zmieni końcówkę jednej wiertarki na taką z długim wiertłem i wkręci wewnątrz zęba taką różową maź.I to by było na koniec borowania. Ale zostanie jeszcze wyrównanie zęba,jakby coś przeszkadzało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karinuśka Napisano Lipiec 7, 2009 to nie szpilki żadne tylko narzędzia takie którymi poszerza się kanały potem wypelnia się gutaperką i specjalnym cementem a potem to już plomba tylko i po leczeniu jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sakuwbarakushows Napisano Lipiec 8, 2009 Mniejsza o to.Czym to dokładnie jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość franczesssssssss Napisano Lipiec 8, 2009 Chyba ważne czym ma się zęba leczonego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość że co że jak Napisano Lipiec 8, 2009 Ludzie 600 zł za kanałowe??!!! o żesz kur.... Jednak jest + mieszkania w małym mieście całowity koszt leczenia 180 zł :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość franczesssssssss Napisano Lipiec 8, 2009 tanio to nie zawsze dobrze wyleczone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzialuneek Napisano Lipiec 8, 2009 Ja wczoraj byłam u dentysty... po nie przespanej nocy :( myślałam ze to nic wielkiego., okazało się jednak ze trzeba wyleczyć zęba kanałowo.. Po rozwierceniu plomby było ok.., później juz gorzej :( dostałam znieczulenie, i zatruła mi zęba.. Pierwszą wizytę leczenia mam na 28 lipca.. to jest ok. 3 tyg.. Czemu tak długo ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sakuwbarakushows Napisano Lipiec 8, 2009 Przyczyny mogą być 2. 1) Nie ma miejsca ostatni czas (tydzień) 2) Najcześciej to 1-2 tyg. Ząb musi sie zatróć. I na kanałowym nie masz znieczulenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzialuneek Napisano Lipiec 8, 2009 A to możliwe żeby nawet po zatruciu wczoraj.. jeszcze dzisiaj mnie strasznie bolało ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzialuneek Napisano Lipiec 8, 2009 A to możliwe żeby nawet po zatruciu wczoraj.. jeszcze dzisiaj mnie strasznie bolało ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzialuneek Napisano Lipiec 8, 2009 Ehh.. zaczynam się już bać.. a co dopiero będzie późnije:( A to możliwe zeby po wczorajszym zatruciu zęba jeszcze dzisiaj mnie strasznie bolał?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzialuneek Napisano Lipiec 8, 2009 Już teraz zaczynam się bać ... a co dopiero bedzie później :( A mam jeszcze jedno pytanie: czy ból po zatruciu wczoraj.. ma prawo jeszcze boleć ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzialuneek Napisano Lipiec 8, 2009 kurde ;/ przepraszam za tyle postów.. ale komp mi wariuje.. ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ulsss7 Napisano Lipiec 8, 2009 Leczenie kanałowe robi się na jednej wizycie,co wy do dentystów chodzicie co zęby trują? to jacyś zacofancy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość franczesssssssss Napisano Lipiec 8, 2009 na jednej wizycie zęby kanałowo leczy się,ludzie gdzie wy do dentysty chodzicie tak już dawno sie nie leczy kanałowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 35-latka Napisano Lipiec 8, 2009 Czy ktoś z was ma lub widział u kogoś plombę wybielającą? Chodzi o dwójkę,która wygląda okropnie brzydko,bo stara plomba zszarzała.Moja dentystka mi takową zaproponowała,bo na żadną koronkę ani licówkę nie chciałam się zgodzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 35-latka Napisano Lipiec 8, 2009 Witajcie,ja troszkę odbiegnę od tematu.Plomba w dwójce bardzo ściemniała i moja dentystka zaproponowała mi plombę wybielającą,czy ktoś z was widział lub może ma taką.Czy rzeczywiście wygląda jak ząb i nie widać śladów wypełnienia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taki różowy Napisano Lipiec 8, 2009 teraz kanałowo bez trucia robią Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 35-latka Napisano Lipiec 8, 2009 Witam Mam do was pytanie.Czy widział ktoś z was u kogoś lub może ma ktoś z was plombę wybielającą? Chodzi mi o przedniego zęba,jest szary i nieładny,moja dentystka zaproponowała mi więc plombę wybielającą,ma wyglądać jak zdrowy ząb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 35-latka Napisano Lipiec 8, 2009 Witam Mam do was pytanie.Czy widział ktoś z was u kogoś lub może ma ktoś z was plombę wybielającą? Chodzi mi o przedniego zęba,jest szary i nieładny,moja dentystka zaproponowała mi więc plombę wybielającą,ma wyglądać jak zdrowy ząb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alutka XDe Napisano Lipiec 8, 2009 To jest na tej podstawie że jak ząb jest zatruty to te lekarstwo musi działać jak boli ja też miałam i też mnie bolało na początku ale jak już ząb się zatruje to będziesz miała/miał spokój ponieważ jak dojdzie już do leczenia kanałowego to nic nie powinno boleć bo nerw będzie zatruty ja np. miałam znieczulenie i też nic nie bolało za płaciłam 610zł dlatego bo miałam mikroskopijne a + borowanie to 710zł a i jeszcze + zdjęcie to 722zł :) a i jeszcze po całym leczeniu jak znieczulenie przestało działać też nic nie bolało no trochę dużo ale mam za to spokój i w 100% niema prawa boleć trzymam kciuki papa :*** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alutka XDe Napisano Lipiec 8, 2009 To jest na tej podstawie że jak ząb jest zatruty to te lekarstwo musi działać jak boli ja też miałam i też mnie bolało na początku ale jak już ząb się zatruje to będziesz miała/miał spokój ponieważ jak dojdzie już do leczenia kanałowego to nic nie powinno boleć bo nerw będzie zatruty ja np. miałam znieczulenie i też nic nie bolało za płaciłam 610zł dlatego bo miałam mikroskopijne a + borowanie to 710zł a i jeszcze + zdjęcie to 722zł :) a i jeszcze po całym leczeniu jak znieczulenie przestało działać też nic nie bolało no trochę dużo ale mam za to spokój i w 100% niema prawa boleć trzymam kciuki papa :*** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oliwka9 Napisano Lipiec 9, 2009 Ludzie to zęby stomatolodzy trują wam jeszcze to masakra jakaś.Już dawno tak nie leczy kanałowo zębów się a trucie ich jest zabronione. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzialuneek Napisano Lipiec 9, 2009 Ok Dziękuje!!:) Mam nadzieje ze przeżyje jakoś te 3 tyg.. :)) Dzisiaj bólu nie ma jak narazie.. nawet nocka cała przespana bez tabletek przeciwbólowych.. więc chyba bedzie dobrze :)) Pozdrawiam ;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alutka XDe Napisano Lipiec 10, 2009 oliwka9 nie rozśmieszaj mnie ...! nic niej est zabronione nie strasz innych ja właśnie wczoraj miałam już borowanego ponieważ miałam leczonego kanałowo wcześniej i do tego mikroskopijnie i niemów że zatruwanie nie jest dozwolone chyba że sama sobie wymyśliłaś takie prawo ..........! ponieważ ja miałam jakoś niedawno kanałowe i miałam zatruwanego ;{ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzialuneek Napisano Lipiec 10, 2009 sory ale z mojego punktu widzenia jeżeli zatruwanie zęba byłoby zabronione.. to dentyści by nie zatruwali.. to jest chyba proste i logiczne... ;/ Ja jakoś czekam na leczenie kanałowe..., i też mam zatrutego zęba... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach