Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plisssssss

Co to znaczy, ze gwarancja ważna jest na podstawie dowodu zakupu

Polecane posty

Gość plisssssss

czy to znaczy, że nie muszę mieć karty gwarancyjnej i sam paragon daje mi prawo do reklamacji??

Gość plisssssss
proszę, to pilne!

Gość eloni
tzn ,ze musisz , miec paragon (dowod zakupu) i na tej podstawie reklamacje przyjma, bo jak nie ma paragonu , czy tam faktury , to nici z tego

musisz mieć dowód zakupu - paragon/fakturę i gwarancję, podbitą - pieczątką ze sklepu, w którym rzecz kupiłaś

co z pudełkiem? ja tez muszę oddać do reklamacji jakieś radiowe przełączniki. Mam instrukcję, gwarancje i dowód zakupu, ale wywaliłam pudełko.. :(

W gwarancji sprzedawca moze sobie zastrzec pewne dodatkowe warunki, jak wlasnie pudelko itp. Jak nie masz pudelka, to lipa. Ale na szczescie niezaleznie od gwarancji przysluguje jeszcze rekojmia.

Gość plisssssssss
hmm, a jak nie dostałam gwarancji?? tylko paragon??

masz napisane. czy musisz trzymac pudełko w razie reklamacji. jeżeli chodzi o telefony to trzeba trzymac pudełka.. bez pudełka to lipa...

Gość kazik2123
nie musisz mieć podbitej gwarancji, żeby dochodzić swoich praw jak wspomniał ktoś wyżej, jest jeszcze cos takiego jak RĘKOJMIA - prawo zagwarantowane przez Kodeks Cywilny, zobowiązujące sprzedawcę do usunięcia wad rzeczy nabytej lub wymiany rzeczy na nową w ciągu 1 roku od daty zakupu korzystając z rękojmi trzeba mieć jedynie dowód zakupu (paragon lub faktura), wypadałoby mieć także oryginalne opakowanie

Gość plisssssssss
ok, dzięki. chodziło o to, że kupiłam coś na allegro i nie dostałam gwarancji ale w opisie było że gwarancja ważna na podst. dowodu zakupu, więc myślałam ze po prostu nie mają żadnych kart gwarancyjnych a do reklamacj wystarczy jedynie paragon.