Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa222

Pierwsza wizyta u ginekologa jak wyglada?

Polecane posty

Gość Ciekawa222

Mam 17 lat jeszcze nie byłam u ginekologa współrzyje z chłopakiem poł roku czuje ze powinam sie przebadac słyszałam ze ten pierwszy raz idzie sie z mama a jak to wogóle wyglada jak powinam sie przygotowac do pierwszej wizyty u ginekologa?

Gość stereofonia
jakos szczególnie nie trzeba sie przygotowywać do tej wizyty- wystarczy ze sobie przypomnisz kiedy mialas ost okres najlepiej jak załozysz spódnice- wtedy nie ma takiego skrepowania ze jestes od pasa w dól goła lekarz zada Ci kilka pytań i zaprosi na fotel - nie masz co sie obawiać badania bo trwa ono naprawde krótko, tym bardziej ze juz współzyjesz z chłopakiem a jak się troche stresujesz to najlepiej iśc z przyjaciółką - obecnośc mamy nie jest konieczna Powodzenia

Gość ____________
e tam gadacie, jesli to nie glupia prowokacja to wcale sie nie musisz martwic, a co do tej mamy to hehe do łóżka jak szłaś z chłopakiem to też mama cie za rączkę trzymała??? a propo współżyje się pisze przez Ż dobra ale na poważnie, idziesz pierwszy raz, rozmawiasz z lekarzem, mowisz kiedy miałaś pierwszy okres, kiedy ostatni, wcale nie musisz zgadzać się na badanie od razu, jeśli bardzo się krepujesz powiedz, ze na badanie chcialabys przyjsc następnym razem, glowa do gory nie ma sie czego bać :D

Gość hahaha8
to po co iść, jeśli się nie badać ? Po to się idzie, żeby sprawdzić czy jest ok. cytologia, usg przez pochwę, badanie piersi - na pierwszej wizycie i obowiązkowo co rok.

Gość susi
musze Wam powiedzieć ze ja to nawet wizyty u gina lubię :P jak ostatnio mi powiedzial ze mam się pojawic dopiero za pol roku to tak jakos mi sie smutno zrobilo :P ale wszytsko zalezy od lekarza ;)