Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwawa_ mary_

do manicurzystek kupujacych na allegro

Polecane posty

Gość losie
do karolinab87----> dobrze zmatowić płytkę paznokcia,ale nie za mocno żeby nie uszkodzić płytki , żel nakładać ok 1 mm od skórk i dokładnie wypiłować.

Gość *ryfcia*
Witam wszystkich:)Jestem pierwszy raz na Waszym forum, ale czytając je bardzo mi sie spodobało,dlatego chciałabym do Was dołączyć:) Ja też fascynuje się tipsami i wszystkim co jest z nimi związane. Jeżeli możecie to napiszcie z jakiej firmy polecacie żele, ja pracuje na emmi i jestem z nich zadowolona, choć może są jakieś inne lepsze. Produkty kupuje na allegro od użytkownika ewmishop i szczerze go polecam!! A dla dziewczyn, które jeszcze nie mają swojego zestawu startowego, polecam (jeśli mają taką możliwość oczywiście) zakupić zestaw w Niemczech, dokładnie na niemieckim ebay (firmy emmi) wychodzi taniej niz u nas!!!!Ja za caly zestaw ze wszystkim dalam 20 Euro, a u nas sama lampa kosztuje okolo 150 zł. To narazie tyle z mojej strony :)Jak zanacie jakies fajne stronki z tipsami to piszcie:)Pozdrawiam gorąco......

Gość *ryfcia*
Acha... mam jeszcze pytanko. Pewnie było ono juz nie raz zadawane ale tu jest tyle stron że szczerze nie chce mi się szukac:) Chcialabym nalozyc na tipsa brokat ale taki cieniowany:) tzn, u gory np niebieski ponizej zielony a nize jeszcze inny. Jak to mam zrobic czy nakładac go pedzelkiem i wszystkie kolory od razu czy lepiej wymieszac z zelem? Pomozcie...:)Z góry dziekuje

Gość karolinab87
zal :D

Gość juz niedlugooooo
Dziewczyny teraz z kolei ja mam pytanie. Moje tipsy dobrze sie trzymaja,mimo ze podchodzi powietrze. Problem w tym ze jak uzupelniam zel, to pozneij jak juz wszystko jest gotowe to widac roznice ktora dorabialam(sa jakies biale smugi no i ten podpowietrzony paznokiec),wiec aby to zakryc musze malowac sobie cakly paznokiec lakierem. Jak uniknac takich bledow? Dodam ze piluje przed uzuepelnianiem.

Gość aniatygrysek11
czesc mam do was pytanie chce zaczac zakładac tipsy i mam film na ten temat ...mam pytanie co jest potrzebne do okdazania paznokcia na poczatku przed zakładaniem i piłowaniem paznokcia nie jest to przeciez cleaner wiec co ??? prosze o odpowiedz ania

Gość juz niedluggggooo
do odkazania sluzy plyn antyseptyczny.

Gość aniatygrysek11
dz tak wiem tylko wiesz co szukam na allegro i nie moge go nigdzie znalesc a ty jakiego uzywasz

Gość dzajdzien
Do aniatygrysek11--------->ja do dezynfekcji przed rozpoczeciem pazurkow uzywam plynu ktory nazywa sie AHD 2000. Kupisz go w sklepie ze sprzetem medycznym, ma pojemnosc 250ml i kosztowal 20zl wiec moim zdaniem sie oplacalo. Oczywisie jest w butelce z "psikaczem". Tak samo do dezynfekcji narzedzi ktorych uzywasz czy to kopytka czy obcinacza do skorek tez najlepiej kupic jakis plyn w tego typu sklepie. pozdrawiam:D

Gość karolinab87
Dziewczyny skonczmy ta glupia dyskusje, nie po to zostal zalozony ten temat. Zreszta...nie znizajmy sie do poziomu tej ''wykwalifikowanej kosmetyczki''....

Gość dzajdzien
Dobry pomysl z tym usunieciem postow:D miejmy nadzieje, ze takie "kolezanki"juz sie tu nie pojawia. Pozdrawiam wszystkie milosniczki pazurkow:D:D

Gość kasiulkqa
Witam wszystkie miłośniczki pazurków.mam ogromną prośbę czy może mi ktoś powiedzieć czy żele firmy neo-nail do czegoś sie nadają??chodzi mi o żel jednofazowy exclusive.i inne z tej serii/

Gość dzajdzien
Hej dziewczyny. Mam pytanko, nie chcialaby ktoras z Was kupic zeli z emmi nail??kupilam je na allegro w zestwie startowym od ewmishop, ale przyzwyczailam sie juz do innych i nie chce mi sie kombinowac. Te sa nieuzywane, to zel bialy, nablyszcz-crystal i budujacy delikatny roz(po 15ml). Mam tez do tego klej do tipsow, primer i cleaner 75ml. Z tego co widzialam to sa na allegro po 45 zl wiec ja spokojnie za 30 ze je odsprzedam a co do kleju, primera i cleanera to do uzgodnienia jakos. Jezeli ktoras z Was bylaby zainteresowana to prosze o kontakt na maila, wysle zdjecia tych produktow zeby nie bylo zadnych watpliwosci i pogadamy dalej. Podaje maila: dzajdzien@o2.pl Pozdrawiam i mam nadzieje, ze znajda sie zainteresowane kolezanki:D:D:D:D

Gość monroe
czesc dziewczynki jestem na waszym forum pierwszy raz i mam pytanko czy ktos mógłby mi napisać @ albo na moim gg: 9152652 jak sie robi kwiatki akrylowe są przepiękne i chcialabym spróbować.będe wdzięczna za każda nawet najmniejsza rade.podrawaim was wszytskie i powodzenia w robieniu pazurków :):):)

już niedługoooo, wydaje mi sie że za malo spilowujesz paznokiec który uzupelniasz, jesli jest podpowietrzony nalezy to spiłowac, bo zawsze bedzie to widoczne, na paznokciu po spilowaniu, nie powinno byc zadnych zapowietrzen, resztek brokatu, frenchu i innych zdobien bo jeśli bedzie spiłowany dopiki bedzie matowy, to tego nie bedzie widac, ale jak nałozysz zele wszystko wyjdzie, sprawdzaj sobei to zawsze poprzez oczyszczenie z pyłu i przemycie cleanerm, gdy paznokiec jest mokry to też to widac, czy cos tam jeszcze zostalo

dodam jeszcze, ze gdy paznokiec jest mocno zapoiwetrzony to trzeba nawet sciagnac tipsa, i nalozyć nowy, albo jesli zel jest na naturalnym paznokciu jak najdelikatniej spiłowac cały zel

Witam dziewczyny, chcialam prosic o poradę. Wiem że kilka dziewczyn juz poruszalo ten temat, ale nie będę oryginalna i chcialam Was prosić o opinie na temat zestawów: neo-nails, emmi-nails lub innych. Chcę robić paznokcie tylko sobie, dlatego interesuje mnie przekrój cenowy wlasnie tych zestawów lub innych w miarę dobrych w niezbyt wygórowanych cenach. W miarę możliwości proszę Was bardzo o poradę, jaki zestaw sie dla mnie nada. Pozdrawiam serdecznie i z gory dzieki

Gość karolinqa23
Przed chwilka czytałam na forum,że "allegrowa tipsiarka" poleca neo-nail.ulżyło mi.

Gość aaaaaaaaaaaa gdzie
jest krwawa_mary???????????????????????????????????????????????????

Gość juzz niedlugoooo
Natalcia dziekujue bardzo. wczoraj sciagnelam czesc tispwo i zrobilam nowe bo faktycznie za duzo bylo widac.Musze przyznac ze moje naturalne paznokcie sa w dobrym stanie:) Teraz bede sie starala pilowac mocniej zapowietrzenia,a raczej nie doprowadzac aby powstawaly.

Gość karolinqa23
han niestety nie wiem czy różnią sie jakością ,ale na pewno cena neo basic mini 5g-12,9 neo basic 15g-28,00 ,a exclusive 15g-39,00. ja sobie musze dokupić biały żel do frencha i kupię chyba właśnie ten mały 5g.zobaczymy jaki będzie.a ty zdecydowałaś sie już na coś? zobacz sobie na stronce www.neonail.pl tam są żele neo nawet nieco tańsze niż na allegro.

w tym zestawie badziewny jest pędzelek :O \"prawdziwe włosie syntetyczne\"...? (jak włosie syntetyczne moze być prawdziwe albo nieprawdziwe..?) masakra powinien być z naturalnego włosia. lampa wygląda na ok a żel trudno powiedzieć, nie używalam to nie wiem

Gość wieremek
No moze być włosie naturalne lub syntetyczna /sztuczne/ :-) Czyli sie nie opłaca?

Gość wieremek
Eh niedoczytałam dokładnie o co ci chodzi :-) Teraz dopiero załapalam, faktycznie prawdziwe syntetyczne :-)