Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka mala

filmiki z porodu

Polecane posty

Dziewczyny, niech Was te filmiki nie przerażają! One przedstawiają juz bóle parte, które w rzeczywistości większości kobiet nie bolą! U mnie to trwało 5 min.! A nacięcia w zasadzie nie czułam! Inna sprawa to skurcze porordowe, które miałam kilkanaście godzin - to boli jak diabli, aż mi się urwał film, ale samo wyjście dzieciaczka to pikuś! :)

Gość boję się nacinania
Ale te skurcze to taki kilkuminutowy ból, a następnie następuje chwila przerwy podczas, której nic nie boli?? Ja chciałabym, żeby położna zrobiła mi nacięcie kiedy nie będę tego widzieć. Moja koleżanka podczas nacięcia zobaczyła nożyk, tak się przeraziła, że naprawdę porządnie ją zabolało z samego strachu. Najlepiej gdyby położne wmawiały rodzącej, że nacięcie nie będzie konieczne, a potem zrobiły to niepostrzeżenie.

Same nacinanie krocza nie jest bolesne,tego się naprawde nie czuje(lekkie ukucie).

Gość mininadia
Ja najbardziej bałam się szycia,a tu....nawet nie zauważyłam kiedy kobitka skończyła mi to robić !!! Daję słowo!!! :)

Gość patrzę na wypowiedź
"moja przyjaciółka", ehhh nie zawsze jest tak kolorowo... Aż się boję, bo jeszcze nie mam dzieci, a planuję.

Gość kwiatuszek25
jak udaje się wam odtworzyć te filmy????U mnie nie chcą się uruchomić.

U mnie filmiki tez niewchodza:( A co do boli to mojim zdaniem bole parte sa najgorszymi bolami jakie tylko mozna sobie wyobrazic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ewiszek
Nie moge otworzyc strony z filmikami

Gość mał
GDZIE SĄ TE FILMIKI Z PORODU BO JA ICH ZNALEŻĆ NIE MOGE

Gość Mamusia -
Hej mamuśki nie bądzcie aż takie zszokowane tymi filmikami bo to nic w porównaniu z tym co ja przeżyłam... Kiedy rodziłam swoje pierwsze maleństwo prawie zemdlałam kiedy zobaczyłam fontannę krwi, wtedy poczułam że ktoś mnie uderzył w policzek i zobaczyłam moją mamę która uśmiechnęła się i szepnęła: "będe babcią" . To mi jakoś dodało odwagi bo wiedziałam że Ona też to musiała przeżyć, no i przeżyła... Najbardziej bałam się jakiś komplikacji, że np będą mi musieli na szybko zrobić cesarke... Ale na szczęście nie było niczego takiego!!!!!! Teraz moja pierworodna córeczka ma już 13 lat, zaczyna się malować i bardzo dobrze się uczy!!!!! Gorzej było z moją drógą córeczką, podczas ciąży krwawiłam kilka razy i żebym nie poroniła musiałam codziennie brać leki.Miałam okropne bóle brzucha,pleców i czasami nawet głowy. Często nie mogłam jeść bo robiło mi się nie-dobrze. Już nawet mnie te pieniądze i moje bóle nie obchodziły, najbardziej obchodziła mnie moja córeczka! No i naszczęście nic jej się nie stało . Teraz ma już prawie 8 lat, chodzi do 2 klasy i jest bardzo grzeczna. WIĘC WY RÓBCIE WSZYSTKO ŻEBY WASZE DZIECKO WYSZŁO NA ŚWIAT CAŁE I ZDROWE NIE ZWARZAJĄC NA BÓLE PORODOWE !!!!!!!!!!!! pozdrowienia

Gość bethy
a ja nie moge otworzyc tego linku , i chcialam sie zgodzic z jedna z wypowiedzi ze lezenie tak nago przed wszystkimi to jednak jest upokozenie bynajmniej dla mniejestem w 35-tygodniu ciazy i to mnie przeraza, nie sam porud tylko wlasnie to ze tak kazdy jednak moze tam wejsc tzn chodzi mi o personel zero szacunku!!!!!!!!!1

Gość bethy
i chcialam jeszcze dodac ze skonczylam szkole rodzenia ale tam nikt nawet nie wspomnial o zamykaniu czy otwieraniu oczu a i ginekolog nic na ten temat nie mowi , ale dzieki postaram sie pamietac ...zeby je zamknac!!

Gość ja rodzilam
dziewczyny ja opisze swoj porod rano zlapal mnie skurcz i darlam sie ze az przyleciala polozna rozwarcia wogole nie bylo ale to bolalo porod trwal 10 h

Gość anecia.Elblag
ja urodziłąm dziecko rok temu ! Kamil na równy roczek :) wszystko psozło gładko nic nie czułam bo rodizłam w wodzie :p a cipka wporzadku

Gość wydygana na maxa berta
Po tych wszystkich filmach i opowieściach babci :) jak umierala z bólu w czasie wojny przy porodzie postanowilam - nie zajdę w ciąże póki nie będzie mnie stać na prywatną klinike i cesarke. Jest to dla mnie tak paniczny strach,że innego wyjścia nie widzę. Mój mąż myśli podobnie,że nie ma sensu żebym się męczyla kiedy cesarka jest dostępna na życzenie tzn za oplatą (ponoć nawet 10 tyś). Mam do was pytanie, czy jeśli już wybiore klinike itd, zaplace może być tak,że przyjadę a okaże się,że cesarki mi nie zrobią ? że coś będzie nie tak i będę musiala naturalnie ? W ogóle mam arytmie serca, biorę codziennie proszki, mąż mówi że być może nawet w państwowym szpitalu w takiej sytuacji musialabym mieć cesarke. Jak to jest......?

Mnie tam żadnen filmik nie ruszy... Urodzić trzeba, każdy z nas tak przyszedł na świat. Bardzo chcę mieć dziecko i licze na to, że wreszcie mi się uda. Pozdrawiam

Gość anecia222vp.pl
Czesc czy ktoras z was rodzila ze znieczuleniem zewnatrzoponowym???zostawiam na wszelki wypadek swoj mail bo chcialabym sie jak najwiecej dowiedziec o poradzie ze znieczuleniem dzieki z gory pozdrawiam;-)

Gość eve454
No tak naprawde to nie narzekam.Rodzilam 5 godzin i nie bylo az tak zle,tylko te bole krzyzowe.Pozdrawiam

Gość płastuga
ja urodzilam moja kochana coreczke i bardzo pozytywnie wspominam choc rodzilam dlugo i z tago co moj maz opowiadal to musialo mnie okropnie bolec bo strasznie krzyczalam, ale rozumiem komentarze o nacinaniu itp bo fakt, ze pomimo tych akcji reklamowych"rodzic po ludzku" itp to zeczywiscie kobiete traktuje sie troche jak worek ktory ma tylko wycisnac dziecko, a mnie na tych wszystkich fimikach wkurza tez terktowanie tych malenstw. Pomyślcie, taka dzizdzia pływała sobie w wodzie, byla przez 9 miesiecy kolysana, a tu nagle ktos wyciera jej buziaka bardziej gwaltownie i brtutalniej niz ja myje przypalony garek:( ja polecam porody rodzinne, bo ta osoba obok ma wiecej sily zeby dbac zeby i mame i dzicko traktowno tak po ludzku:) pozdrwiam asia

Ja też oglądałem sporo filmów z porodów a przy narodzinach corci towarzyzyłem żonie. Muszę powiedzieć że fimy te, owszem mają walor edukacyjny ale pokazują tylko fizjologiczną, medyczną strone tego wydarzenia. A ona dla rodzącej ma niewielkie znaczenie. Ona nawet nie widzi tego co dzieje się w okolicach krocza i nie zwraca uwagi na manualne czynnosci personelu. Dlatego miast niepotrzebnie stressować się ogladaniem filmow lepiej postarać się zatroszczyć o to by przebiegł on w przyjaznych rodzącej warunkach - bo nie zawsze tak jest. W naszym przypadku ważne było to , że mogliśmy być razem, intymna i spokojna atmosfera, bardzo miła położna, życzliwy personel....Spokój... Zero stressu i nerwów. Pozdrawiam serdecznie wszystkie oczekujace mamy i życzę by wszystko poszło gladko i bezproblemowo a także.... Ślicznych maluszków

Gość borowska
Rodziła przeszło miesiąc temu z otwartmi ocami i nie wyglądam jak królik!

Gość borowska
Witam was przepraszam za błędy!rodziłam w łodzi ponad miesiąc temu z otwarmi oczami i nie wyglądam jak króli!

Gość borowska
Straszny film przeraził mnie troszke dobrze,że mam już to za soba!

Gość sssaczek
zamiast sie tak podniecać poczytajcie o porodzie na stronie www.rodzicpoludzku.pl albo poczytajcie ksiązki wspaniałej położnej Ireny Chołuj - jej najnowsza książka jest poprostu rewelacyjna!

Gość borowska
Ja sie nie podniecam i nie am zamiaru czytac zadnej ksiązki przeszłam dwa porody i wiem co to znaczy i nikt mi nie powie chyba bulu nie czułas albo wyjeli Ci dziecko dzięki cesarce ...

Gość poród
Proponuję obejrzeć profesjonalny film z porodu. Oczywiście wyłącznie od 18 lat. Jednak najpierw jest seks w ciąży. Film zajmuje 700 mb a trwa łącznie 1 godz 50 min. Poród to ostatnie pół godziny. Film jest nie porównywalnie lepszy od tego wszystkiego na youtube gdyż wysoka jakość, żadnej niepotrzebnej muzyki i wszystko dokładnie pokazane. Ściąganie trochę potrwa, ale warto czekać. Nie wiem czy jest dostępny gdzie indziej, ale ja go mam z emule. Należy mieć zainstalowany ten program i kliknąć ten link poniżej. Można również wpisać do wyszukiwarki emule Natsuki Hatakeyama i szukać w Kad sieć. ed2k://|file|%20Natsuki%20Hatakeyama%20%E8%87%A8%E6%9C%88%E7%BE%8E%E5%A5%B3%E3%81%AESEX%E3%83%BB%E5%87%BA%E7%94%A3%20%E7%95%91%E5%B1%B1%E5%A4%8F%E6%A8%B9.avi|753692838|943264282611782425E4CAD9E44FCBCF|/

Gość ja się dykam