Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka37

Moja 17 -to letnia córka chce brać tabletki antykoncepcyjne!!!

Polecane posty

Gość sadgatii
no to w następnym tygodniu odwiedzę przychodnie. ale jednak mamuski... nie będę w to mieszała :) dziękuje :**** i sobie postanowilam :D bede miala córkę - będę z nią rozmawiała na takie tematy:)

Gość Pierwsze moje tabletki
Ja poszłam z mamą do prywatnego lekarza. Zapłaciłyśmy 110 zł za wizytę z badaniem. No i dostałam moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne :)) Nazywają się Regulon i oprócz tego, że mają mnie zabezpieczać przed ciążą, to jeszcze podobno trądzik leczą. Jestem dumna, ze mam taką mamę, która ze mną poszła, a wcześniej (dużo wcześniej) zaczęła mnie uświadamiać w tych sprawach.

Gość a jaaa
Wam powiem że mam 17 lat, dopiero od miesiąca jestem z obecnym chłopakiem, ale wolałam porozmawiać wcześniej z moją mamą o sprawach anty... Powiedziałam mamie że jeśli się zdecydujemy to chciałabym iść do lekarza po tabletki, moja mama, powiem szczerze że byłam w szoku, powiedziała że bardzo mądrze myślimy i że popiera moja decyzję bo widocznie dojrzałam do tego... Pogadałyśmy sobie i w ogóle... Jestem zadowolona z tego że odważyłam się porozmawiać o tym z mamą, doradziła mi ginekologa i o co powinnam go zapytać co mu powiedzieć i w ogóle. Polecam takie rozmowy bo to może bardzo pomóc... A mamuśka37 pozwól córce na branie tych tabletek... ;) Pozdrawiam

Gość kamilaaaa18
Witam mam 18 lat i bylam u ginekologa po tabletki antykoncepcyjne przepisal mi yasminelle(moje pierwsze tabletki) , wlasnie mi sie skoonczyly i musze znowu isc po recepte ale nie chce juz drugi raz tego przechodzic , lekarz zrobil ze mnie pierwsza lepsza , myslalam ze sie ze wstydu spale ... trzymal mnie w gabinecie kolo 45 min ( nie badajac mnie ) tragedia , juz myslalam ze mi tych tabletek nie przepisze ... czy kazdy lekarz tak robi?

Gość KAMILLA 18 idź stanowczo
do innego lekarza ten popełnił dwa błędy: -potraktował cię tak jak nie powinien (powinnaś złożyć skargę) -nie zrobił badan - dla mnei to karygodne!!!!! lekarz powinien zrobić ci usg dopochwowe (jeśli nie jesteś dziewicą), cytologię, badanie piersi i przepisać pigułki jeśli takie jest twoje życzenie i nie ma przeciwwskazań. to wszystko masz na NFZ więc nie musisz iść prywatnie.

Kamila - zmien lekarza....nie musisz isc do tego samego. poza tym jestes dorogsla i masz prawo decydowac o tym jak sie zabezpieczasz. A ginekolodzy sa rozni wiec olej tego znajdz innego

Gość Mała_123
Ja biore tabletki anty od 16 roku życia. Najpierw brałam Novynette ale zmieniłam je teraz biore Yasminelle. Kosztują ok 46 zł. Ale wole się zabezpieczyć niż martwić się później czy aby nie jestem w ciąży. Jestem odpowiedzialna. Uczę się i ciąża narazie nie wchodzi w grę. A pozatym uregulował mi się okres (trwa tylko 4 dni) i bardzo dobrze go znosze a ponadto jestem pod stałą opieką mojego ginekologa. Teraz mam 18 lat i biorę tabletki od 2 lat. Jestem z nich zadowolona. I jeżeli będe w przyszłości matką to napewno pozwolę mojej córce brać tabletki anty.

Gość dorinn
Witam, też mam 17 lat w sumie kończe za 2 msc :) i też właśnie rozmawiałam z mamą na temat sexu. Mama nie widzi w tym nic strasznego że chcę zacząć uprawiać sex z moim chłopakiem z którym chodzę już ponad rok. Mówiłam jej że będę brać tabletki, pójdzie ze mną do lekarza :) Ona sama zaczęła kochać się z moim tatą w wieku 17 lat więc wie jak to jest :) pozdrawiam

Gość dorota17
Lat mam 17, ze swoim chłopakiem jestem od półtorej roku. Dopiero od 3 miesięcy współżyjemy głównie z samą prezerwatywą, czasem z globulkami. Na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy uprawialiśmy seks, a chcielibyśmy by zdarzało się to częściej. Problem w tym, że po pierwsze prezerwatywa na pewno kiedyś zawiedzie więc chciałabym zacząć brać hormony. Kieruję się do was z pytaniem, jak porozmawiać z mamą ? Ostatnio coraz częściej napominam o tabletkach, że koleżanka w moim wieku bierze, że też bym chciała kiedyś brać w wieku 18-20 lat. Pochwaliła mnie tylko za to, że chcę się zabezpieczać, ale dodała, że dla niej wyżej wymieniony wiek to trochę za mało. Więc co mam zrobić, jak jej powiedzieć że już współżyję i chcę przyjmować tabletki?