Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAGDA MMMMMMMMMMMMMM

Wasze opinie o firmie AVON i Oriflame

Polecane posty

skorzystaj z wyszukiwarki forumowej, o jednych i drugich były setki wątków.

Gość GolaHola
Zamawiałam a Avonie kosmetyki do twarzy i jestem rozczarowana! TYLE PIENIĘDZY POSZŁO NA NIC!:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Zgadzam się z waszymi opiniami,ale czasem sobie myslę ,ze moze te kosmetyki są jednak dobre i znowu coś kupię i znów rozczarowanie.Ciągle wracam do tych firm bo zawse mnie kuszą jakimis nowosciami.

Gość Pozdrawiam

Gość Zadowolona1975
Nie piszcie o tych pieniądzach wyrzuconych w błoto, tylko oddaj kosmetyk konsultantce.... W tym Avon jest lepszy od zwykłych sklepów, nie pasuje ( bo masz kaprys, uczulenie, nie ten kolor itp. itd.) to oddajesz.

Tylko nie każda konsultantka AVON-u chce przyjmować, bo żeby sama mogła oddać i dostać pieniądze z powrotem musi na własny koszt odesłać do firmy, do Garwolina, co jest dokładaniem z własnej kieszeni (za przesyłkę nikt jej nie zwróci). To już lepiej jest w Orifie, bo tam wystarczy pojechać do filii i oddaje się od ręki, poza tym w O są próbki do kupienia w sklepie, a w A tylko przy zamówieniach na tzw. paczki. Zatem jeśli konsultantki chcą mieć w Avonie próbki albo więcej promocji - muszą zamawiać i czekać, a jeśli nie będzie kosmetyków, to ponoszą koszty tego (np. niższy procent, bo się \"nie załapała\"), co też nie każdemu się uśmiecha. Co do jakości: różnie to bywa. Znam wiele kosmetyków tzw. renomowanych firm, które uczulają mnie w równym stopniu. Ze wszystkim, co testowałam z AA na czele. Tak że to już w dużym stopniu kwestia indywidualnego odczucia.

Gość bafiiiii
Zastanawia mnie co oni robią później z tymi zwrotami ,czy ich nie pakują w nowe opakowanie sprzedają ponownie? Fakt ,że obie firmy mają też kilka perełek wsród swoich ofetr ale jesli chodzi o cienie Oriflame to mnie uczulają potwornie tak samo też tusze do rzęs AVON ma gorszej jakości cienie i tusze ,ale nie powoduje u mnie uczuleń.

Dlatego mówię: to kwestia indywidualnej wrażliwości i oceny. Nieraz słyszałam zachwyty nad konkretnymi produktami obu firm, które dla mnie akurat są beznadziejne. Zwrotów nie można pakować w nowe opakowania, bo są ślady użycia. A jeśli oddajesz kompletnie nienaruszone i z ważną datą - to pewnie sprzedadzą jeszcze raz, który sklep by tak nie zrobił :).

ja bym tylko chciala powiedziec, ze w avonie, kazda konsultantka MUSI przyjac zwrot produktu ktory chce sie zwrocic.. (chyba ze minely 3 miesiace, lub kosmetyk jest zuzyty w ponad 30 %) ... poza tym co to za problem probki zamowicz zamowieniem i poczekac na nie te 2 dni?? z tego co sie orientuje, to konsultantki oriflame tez najczesciej po probki jada gdy jada po zamowienie. aha, no i jeszcze, jak jest brak z paczce z avonu, to dosylaja produkt pozniej, ale w tej samej cenie.. (co nie zmienia faktu, ze te braki sa lekko denerwujace) ja bardzo lubie i bardzo polecam zele sensens z avonu.. nie wysuszaja skory (niestety ale mnie 2 z nich uczulaja :/ ale z tych ktorych uzywam jestem bardzo zadowolona)... bardzo wydajne, trwale itd sa blyszczyki glazwel.. co do oriflame, to oczywiscie uniwersalny kremik :) i fajne sa te nowe szminki z konturowka :)

Gość iloveslash
bylam przez kilaka lat konsultantka avonu, zamawialam bardzo duzo kosmetykow dla siebie i ogolnie moge powiedziec ze nie sa one najwyzszej jakosci :( szczegolnie za te pieniadze. Nie namawiam do zamawiania gdyz za ta sama cene mozna kupic duzo lepsze kosmetyki

Gość kasnienka1983
do naomina napisalas ze "To już lepiej jest w Orifie, bo tam wystarczy pojechać do filii i oddaje się od ręki". czyli jak np kupilam lakier do paznokci, pomalowalam trzy razy i stwierdzilam ze mi nie pasuje, to przyjma mi go bez gadania? mam ten sam problem z perfumami- zapach trzyma sie pol godziny :( nie sadze zebym sie skusila jeszcze kiedys na jakis produkt oriflame :(

tak, w Oriflame też jest gwarancja i możesz bez problemu zwrócić każdy kosmetyk. ale nie zrażaj się tak szybko, jest wiele świetnych kosmetyków :) a co do zamawiania próbek, to nie każdy w Avonie czeka 2 dni :> jak wyobrażacie sobie zamówienie kilku próbek kurierem do domu i zapłacenie 28 zł za kuriera? lub zamówienie paczki do COKu i zapłacenie 10 zł za spakowanie małej paczki :D a w Oriflame próbki i katalogi są dostarczane bezpłatnie do najlbliższego biura. Avon ma zaledwie kilka COKów, a Oriflame ponad 200 placówek - łatwo policzyć, do której placówki szybciej i taniej się dojedzie... ja do biura Oriflame mam z 10 min., bywam tam kilka razy na katalog. a w COKu byłam może ze 2 razy w życiu, chociaż w Avonie jestem dłużej.

Gość czarowinca_agata
pisze z wlasnego doswiadczenia :) ja do cok-u mam 10 min... a jak jade z kolezanka do oriflame to jest wyprawa przez cale miasto :/ poza tym,mozna probki zamowic poprostu przy okazji skladania zamowienia :) ja czesto zamaawiam probkiproduktow, na ktore wiem ze moze wzrosnac zainteresowanie, jak mi zostana, to trudno, zawsze moga sie przydac w pozniejszym czasie :)

Bylam przez pol roku konsultantka avonu. Moim zdaniem szkoda kasy na te kosmetyki, mozecie kupic w drogerii lepsze i za nizszą cenę. Kremy są beznadziejne i większość dziewczyn miała po nich uczulenia. Trochę lepjej jest z kosmetykami kolorowymi, ale te ceny, to przesada. Moimi ulubionymi kosmetykami były te z serii naturals i zawsze mialam na nie najwięcej zamowień. To w sumie jedyne kosmetyki z avonu jakie mogłabym polecić, resztę radzę omijać z daleka.

Zdecydowanie polecam Oriflame! Kosmetyki są robione na bazie naturalnych składników i nie są testowane na zwierzętach. Poza tym tak jak wspominałyście jast gwarancja satysfakcji i każda konsultantka bez żadnego problemu może zwrócić produkt, który się nie spodobał. W dodatku jeśli jesteś członkiem klubu Oriflame nie jesteś zmuszona do kupowania z każdego katalogi i za konkretną cenę. Możesz kupować tylko dla siebie i nikt nie ma Ci tego za złe, ani nie stracisz członkowstwa. Kolejna sprawa, to to, że będąc członkiem tego klubu kupujesz kosmetyki ok 23% taniej niż cena katalogowa. No i oczywiście jeżdżąc do siedxziby firmy możesz wszystko wypróbować, nie ma problemu żeby wypróbować różne zapachy, czy kremy.W dodatku jeśli jesteś zainteresowana rozwijaniem swojego biznesu wcale nie musisz chodzić i sprzedawać kosmetyków. Możesz kupować tylko dla siebie, swojej rodziny a znając plan marketingowy i stosując się do niego możesz zarabiać coraz więcej. Jeśli ktokolwiek byłby chętny porozmawiać o tym chętnie podzielę się swoim doświadczeniem. moje gg 4394925 moja strona http://my.oriflame.pl/anda_ Jeśli chodzi o Avon, to niestety są to kosmetyki, które są pochodzenia zwierzęcego. może i przynoszą szybsze efekty ale również są skutki uboczne ich stosowania. Będąc konsultantką Avonu KONIECZNIE TRZEBA złożyć zamówienie za minimum 150 zł, inaczej n ie ma się żadnego upustu, próbki tylko przy zamówieniach.... nie opłaca się bycie konsultantką, jeśli można zarobić tylko 10% od ceny katalogowej. Wybór oczywiście należy do każdej z nas:) Pozdrawiam

Gość seven_days
Również polecam oriflame - Anda opisała dlaczego więc nie będę sie rozpisywać. Pracowalam i tu i tu - a avonie nie raz same kosmetyczki odradzały kupno jakiegoś kosmetyku!!! Często mnie uczulały, a te balsamy ... :o :o :o W Oriflame nigdy takiej sytuacji nie miałam!!! Kosmetyki są robione na bazie naturalnych skladnikow, zawsze mogę zwrócić, nie muszę zamawiać kiedy oni mi każą tylko kiedy ja potrzebuję i za ile potrzebuję :)

nie chciala bym, zeby wyszlo ze sie licytuje czy cos... ale ja mialam zupelnie odwrotna sytuacje.. moja przyjaciolka jest w oriflame, ja w avonie, zamawiamy od siebie nawzajem.. ale ja niestety bardzo czesto dostaje uczulenia na produkty oriflame.. niewiem dlaczego, moze jest jakis okreslony skladnik w kremach, ktory mnie uczula 9bo uczulenia wychodza mi po kremach i balsamach) uwazam ze jakosciowo kosmetyki z avonu i oriflame sa porownywalne... tyle tylko ze avon jest tanszy.. :/ jak by sie przyjzec, to maja wszystko to samo, tylko w roznych opakowaniach :P kazda z tych firm ma swoje \'perelki\'. nie dajmy sie zwariowac, jak by ktos nie chcial kupic, to by nie kupil. ja tez niektore rzeczy wole kupic w drogerii...

Gość avon i oriflame sa do
Zdecydowanie polecam Oriflame! Kosmetyki są robione na bazie naturalnych składników ANDO chyba składu nie czytałaś.... Proszę nie wciskaj kitów wystarczy że firmy nas oszukują. Wymień choć jeden naturalny składnik z opakowania. Niecierpliwie czekam na odpowiedź. Dziewczyny, gdyby te kosmetyki były robione z naturalnych składników to ich cena byłaby kosmiczna (sprawdźcie sobie np. ile kosztuje olejek eteryczny naturlany, np. wyciąg ekstrachowany z róży )

Gość lusieczka
No to może na polskie sie przerzucicie? Tu wreszcie znajdziecie naturalnych komponentów od groma... Cały zielnik niemal:) www.atw-sklep.pl :) Polecam bardzo!!!!!!!!

Gość naturanatura
na bazie naturalnych składników - smiechu warte. Natury w Oriflame nie znajdziesz, no może jakies 3 %

AnDa, nie jesteś na czasie, teraz w Avonie jest upust nawet przy zamówieniu poniżej 150 zł ;) tyle, że niższy - 15%. a przy zamówieniu w Ori za tę samą kwotę mam 23% upustu. a odnośnie pytania, czy zwrócone kosmetyki trafiają do nowych opakowań. naprawdę sądzicie, że komuś chciałoby się wydłubywać resztki balsamu z butelki? :D przecież to jest masowa produkcja na skalę europejską, wydłubywanie jednego balsamu z butelki byłoby bardziej czasochłonne - a zatem i bardziej kosztowne - od wyprodukowania setki nowych. poza tym, kto odpowiadałby za zanieczyszczenia mikrobiologiczne w ponownie używanych kosmetykach??? kary za niespełnienie norm jakości są setki razy wyższe od ceny jednego balsamu. stare kosmetyki są utylizowane.

Gość kasia 8888
Według mnie obie firmy mają beznadziejne kosmetyki

Gość gerbera
Wole avon, choć w ori też jest pare fajnych rzeczy. Generalnie bardzo dużo ludzi kupuje kosmetyki obu firm. Mam zamówienia z avonu na ok 1000-2500zł z ori mniejsze do 1000zł to zależy jakie promocje są. W Ori wcale nie jest tak kolorowo jak niektóre tu zachwalacie. Bo jeśli mieszkacie w mieccie gdzie nie ma oddziału a w Polsce sa tylko 4 oddziały i 10 filii reszta to biura regionalne, które czesto sa czynne raz czy dwa razy w tygodniu. Nie chce mi się tu wchodzic w regulamin dostawy paczek w ori, wspomnę tylko o obowiązkowym kosmetyku gdy się zamawia paczke na biuro poniżej 150pp czyli ok 400zł I tylko w oddziałach można kupować kosmetyki od ręki. Konfitura wiśniowa poleca nam naturals... jest to najtańsza seria avon, wprawdzie ja nie narzekam ale czy takie dobre działanie może miec kosmetyk który nie raz można kupić za ok 5-6 zł po cenach konsultantki? ... a reszte omijac z daleka, zobaczcie ilu jest chetnych na ten kosmetyk http://www.allegro.pl/item101070188_avon_kuracja_wyszczuplajaca_wysylka_od_zaraz_.html fakt że cena jest atrakcyjna nie znaczy że ludzie na siłę kupują bubel. Jest wiele dobrych kosmetyków A. i O. Po O. jedna znajoma miała uczulenie na dezodorant silk a w A. nic takiego mi się jeszcze nie zdażyło. Perfumy oriflame, a raczej wody bo to głównie są wody toaletowe rzeczywiście pachna krótko. Avonove to częściej wody perfumowane, które pachną dużej np moje tressele pachnie pare godzin - cena w obu firmach jest prawie jednakowa. No ale nie wymagajmy żeby taki tanie perfumy pachniały Bóg wie ile jeśli chcesz pachniec całymi dniami wybierz sie do sepfory. Zgadzam się z justą, że zwroty sa utylizowane.

> a w Polsce sa tylko 4 oddziały i 10 filii reszta to biura regionalne, > które czesto sa czynne raz czy dwa razy w tygodniu. w moim mieście są 3 biura regionalne, które są czynne CODZIENNIE. > Po O. jedna znajoma miała uczulenie na dezodorant silk a w A. nic > takiego mi się jeszcze nie zdażyło. a ja nie miałam jeszcze uczulenia po kosmetykach Ori, a po Avonu - owszem. > Perfumy oriflame, a raczej wody bo to głównie są wody toaletowe > rzeczywiście pachna krótko. po wodzie Giordani Gold ubrania pachną mi nawet po kilku dniach. każdy ma swoje argumenty :D ja znam obie firmy, więc mam porównanie. jest baaaardzo wiele powodów, dla których wolę Ori. główny to chyba sposób traktowania i obsługi konsultantek, w Avonie to jest masówka, byle więcej, szybciej... a konsultantów mają gdzieś. ciągle zmieniają warunki współpracy i jakoś dziwnym trafem zawsze na gorsze. jako nagrody w konkursach dla konsultantek wysyłają produkty, które im zalegają w magazynie, najmniej popularne lub blisko końca daty ważności (niestety sama takie dostałam :/ - świadczy to o ich szacunku dla nas, prawda? :( ). drugi powód jest taki, że w Ori mogę budować grupę, nie muszę w tym celu podpisywać dodatkowej umowy z firmą ani zakładać dział. gosp. (jak koordynatorki w Avonie) i mogę mieć do 21% od obrotów grupy (a nie max. 7% w Avonie :D ). i nie muszę sobie robić konkurencji \"na własnym podwórku\", zapisując własne klientki - w Ori mogę zapisywać osoby z całej Polski i z innych krajów (w Avonie tylko z własnego okręgu :/ ). po trzecie, na paczkę z Ori czekam 2 dni, do biura mam 10 min. w Avonie zamawiałam raz na miesiąc :/ a do COKu mam godzinę w jedną stronę... w Ori zwroty mogę zostawić w biurze, nie muszę ich na własny koszt odsyłać do centrali. za małą paczkę płacę 4 zł, a nie 10 zł, jak w Avonie. po czwarte, w Ori słyszę od klientek i znajomych: masz ze sobą katalog, o jak fajnie, w końcu mam dostęp do tych kosmetyków, nie znam żadnej konsultantki... i naprawdę rzadko słyszę słowo "bubel" (w przeciwieństwie do Avonu). a w Avonie: sorry, ale ja już zamawiam u X, sorry, ale moja siostra/mama/babcia/ciocia/3 koleżanki z klasy/5 koleżanek z pracy są konsultantkami, sorry, ale Y daje mi xx% zniżki... parę lat temu jakoś nie mogłam się przekonać do Oriflame, a to katalogi jakiegoś innego formatu, a to ceny wyższe :D teraz, wiedząc, jak wygląda współpraca z firmą, żałuję, że tak późno się na to zdecydowałam.

Gość widzę że z tematu
robi się walka konsultantek Avon i Oriflame :) Jak zwykle.

Gość gerbera
woda midsummer pachniala na moim nadgarstku godzinę może i nie. I nie walcze tu z nikim bo jestem konsultantka w obu firmach i w ori chwalę sobie przede wszystkim to że można tworzyc grupę.

Gość obie są daremne