Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przylepa

Zastanawiam się nad kupnem ciśnieniomierza UEBE

Polecane posty

Gość Przylepa

Zastanawiam się nad kupnem ciśnieniomierza firmy UEBE. Moze ktoś wie cosś o tej firmie i produktach. Z góry dziękuje za wszelkie informacje.

Gość strona P. T. N. T.
" Jakie aparaty są najlepsze do pomiarów ciśnienia tętniczego w domu? Aparaty zalecane do wykonywania samodzielnych pomiarów ciśnienia tętniczego muszą uzyskać świadectwo walidacji. Obecnie do wykonywania takich pomiarów poleca się elektroniczne aparaty półautomatyczne z mankietem naramiennym: A&D UA-631, A&D UA-767, A&D UA-767 Plus, A&D UA-787, Microlife BP 3AC1-1, Microlife BP 3BTO-A, Omron HEM-705CP, Omron HEM-713C, Omron HEM-735C, Omron HEM-737 Intellisense, Omron M5-I. Nie zaleca się aparatów nadgarstkowych oraz mierzących ciśnienie tętnicze na palcu dłoni. Warto zaznaczyć, że żaden z aparatów nadgarstkowych nie uzyskał świadectwa walidacji." źródło http://www.nadcisnienietetnicze.pl/pacjent/najczestsze_pytania/faq/424.html

Gość a ja szukam
ciśnieniomierza z mankietem naramiennym, półautomatycznego, oczywiście ze świadectwem walidacji, na 1 baterię i przy okazji na zasilacz także :) Chyba mam zbyt dokładne wymagania :o bo nie mogę takiego znaleźć :p

Gość ulalala
to nie prawda ze cisnieniomierz nie moze byc nadgarstkowy ja mam firmy BRAUN i jest bardzo dobry

ja kupiłam Omron, czytałam o nim dobre opinie, pompuje automatycznie, ma elektroniczny wyświetlacz, nie jest nadgarstkowy.

Gość gość
Mierzę ciśnienie przez Simple i jakiś problemów nie mam z tym ciśnieniomierzem. Dokładny błyskawiczny pomiar.

Gość gość
Senior z zasilaczem jest świetny jeśli ktoś chce zrobić prezent babci czy dziadkowi to ten model będę polecała z całego serca. Bardzo wygodny w codziennym życiu a akurat moi dziadkowie to oboje są zawałowcy więc te ciśnienie muszą sobie kontrolować dość drobiazgowo i często.

Gość gość
Ja to chyba z pół internetu przeczesałam szukając dobrego ciśnieniomierza dla nas do domu i ostatecznie to najbardziej mi pomógł w podjęciu decyzji ranking http://rankingcisnieniomierzy.pl. Duży podgląd na różne produkty, każdy model ma swój opis, są oceny od klientów – nie kupuje się kota w worku dzięki takim zestawieniom.

Gość gość
Nam służy SmartCardio bardzo fajnie, nic się nie psuje wyniki są dokładnie – extra! Sam ciśnieniomierz to kupiłam tak raczej w razie wu, jakby ktoś się gorzej poczuł i chciał sprawdzić krążenie czy tam aby wszystko okej z sercem. Czasem ja skorzystam, czasem mąż, czasem siostra która nas odwiedza regularnie. Przydaje się ciśnieniomierz w domu. :))

Gość gość
Czy ten cisnieniomierz Simple faktycznie takie precyzyjny jest? Szukam prezentu dla taty i nie chcę kupić jakiegoś niewypału

Gość karol

Tak od jakiegoś czasu używamy też  Simple i odczucia mam bardzo podobne do tych o których tutaj już pisali ludzie. Polecam kup a nie bedzesz żałować :).

Gość zzz

Ten jest tani i dobry: ceneo.pl/56850466

Gość adam
Dnia 18.12.2018 o 14:20, Gość karol napisał:

Tak od jakiegoś czasu używamy też  Simple i odczucia mam bardzo podobne do tych o których tutaj już pisali ludzie. Polecam kup a nie bedzesz żałować 🙂.

tez go polecam