Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leniuch

Sesja.. / Nie chce mi się uczyć !!

Polecane posty

Gość Leniuch

Mam jakiś kryzys, jak otworzę książkę to od razu zaczyna mnie boleć głowa :( ZNA KTOŚ JAKIEŚ SPOSOBY NA MOBILIZACJĘ?? Bo żal mi wpłaconej kasy za ten rok :P Ciężko pracować i studiować.. :(

Gość CYTAT
_______________________________________________________ pomyśl, że ktoś ma gorzej:) pracować, zaliczać, robić certyfikat językowy [uhm, już nie chcę;/] i szukać miłości;p

Cytat - jaki certyfikat robisz? :) Pocieszę Cie że jak w zeszłym roku robiłam FCE to sesja na studiach poszła mi zupełnie fatalnie :D Ale dostałam B! :)

...i po co te certyfikaty, życie samo Was zweryfikuje! :P

No, mnie raczej się przydał certyfikat - pracuję za granica, i nie tak jak większość POLAKÓW na zmywaku, własnie dzieki znajomosci języka ;)

Noo, ale to logiczne, bo skoro kończył filologie to co miał robic w tej anglii, uczyć angielskiego? :D

..tzn.jak certyfikat pomógł Ci w nauce? Bo przecież jak pracodawca rozmawia z człowiekiem to od razu wyjdzie co i jak! :)

Gość CYTAT
Zentrale Mittelstufenprüfung (FCE to 1. certyfikat, prawda?; ja Zertifikat Deutsch czyli 1. już mam)-----------> ale robię go przekraczając granicę:/ [mam do niej 17km:) ], zatem o kilka stopni % jest ciężej, ah ten Gothe, grrrrr:O, i to już za 1,5 mca:O

= pracuję w szpitalu, życie ludzkie jest w moich rękach, więc przy przyjęciu wymagane były pewne dokumenty - między innymi certyfikat :)

Gość no ale studenci..
odbiegli od tematu.. ja również podchwyce pomysł jak sie zmobilizowac do nauki.. a w szczegolnosci przedmiotow scislych?? :(

Chyba, że tak... medyczne nazwy i te sprawy...ze zamiast soli fizjologicznej nie podasz cyjanku. :) Mnie nigdy nikt nie ścigał za certyfikaty! :)

Gość CYTAT
jasne, że pomaga:P, aby doszło do rozmowy kwalifikacyjnej, następuje z reguły redukcja podanych CV:p, jeszcze przed kontaktem I st. z ubiegającym się. im "grubsze" CV, z takimTam ładnymi papierkami:), tym lepiej. ____________________________________________________ a ja będę niedługo sięgać po marzenia;)

wszyscy ludzie, którzy z nim byli mieli pracę w restauracjach, kawiarniach, pubach - a doświadczeni mieli takei samo jak on - wszystko zależy od szcęścia. po prostu wkurza mnei takie uogólnianie - wszyscy polacy pracują na zmywakach bo są głąbami niedouczonymi, a ja wielka Pani mam certyfikat i pracuję na stanowisku:O

Hm, a z moich doswiadczen wynika ze predzej czy pozniej kazdy papier sie przyda ;) A co do zbliżającej się sesji to życze wszystkim studentom powodzenia! A jak się zmobilizować? ;) Mnie mobilizuje chęc uzyskania stypendium naukowego :D

bezzębna łachudro - nigdy nie czuje się jak WIELKA PANI, to chyba ty masz jakies kompleksy ;) Ale cieszę się z tego że mam jakiś tam certyfikat, bo ułatwia on wiele rzeczy :) A w swoim życiu robiłam różne rzeczy- między innymi sprzątałam za pieniądze ludziom mieszkania ;) po to żeby na ten certyfikat zarobić :D

wierz mi że z kompleksami nie mam problemów:) na swój certfikat też zarabiałam sama, ale nie szczycę się tym i nie mówię z pogardą, że w przeciwieństwie do większości Polaków bla bla bla.. pzdr.

no a ja znam swoją wartośc i nie będę udawać że jestem bezzębną łachudrą, skoro cięzką pracą doszłam do czegoś :D również pozdrawiam ;)

Nie pragnę zrobic furory ;) I dobrze mi tu, nigdzie się nie wybieram. O rany, co to za przestępstwo napisać że ma się certyfikat językowy hehe ;)

Gość Leniuch
"pomyśl, że ktoś ma gorzej pracować, zaliczać, robić certyfikat językowy [uhm, już nie chcę;/] i szukać miłości;p " CYTAT, ja właśnie przeżywam to wszytsko, oprócz robienia certyfikatu :) studiuję na Wydz. Prawa i ADm. więc jest trochę wkuwania :/ HEEELP MEEE !! ;) Jak się zmobilizować?? Znowu w necie siedzę i kawę piję.. :P

Gość Leniuch
Niby pogoda nauce sprzyja, ale jednak jakoś nie..

Gość hm hmmm
nie ma to jak Polacy, na kazdym topiku ktos sie musi poklocic tylko o to ze ma inne zdanie :o

Gość hm hmmm
A tak swoja droga- nie martwcie sie, ja dzis dostalam 2 mimo ze nie wychodzilam z ksiazek przez tydzien... szykuje sie poprawka, takze jeszcze 5 egzaminow przede mna bleeeeeeeeee

Gość Leniuch
hm hmm a co studiujesz? dziennie , wieczorowo, zaocznie ?

Gość hm hmmm
dziennie dziennikarstwo, i pracuje tez... a dzis z psychologii mialam egzam...

Gość hm hmmm
w srode mam kolejny... na szczescie pisemny i nawet jak nie pojdzie to ma sie 3 za darmo ;) ale to tylko 1 taki, reszta ciezka niestety

Gość mysza*
A ja pracuję w biurze 9 totalny luzik) studiuje zaocznie (26.06 bronie sie) i wybieram sie na uzupelnijace ekonomia........... jest ok

Gość Leniuch
to trudny kierunek. A na dodatek dziennie :O nie wytrzymałabym codziennych wykładów :P nawet w weekendy ciężko mi usiedzieć czasem..