Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielony_groszek

Co to może być,ktoś wie?

Polecane posty

Od roku biorę tabsy. Początkowo był to Cilest, a od pół roku Harmonet. Kiedyś miałam bardzo regularne miesiączki, od czasu kiedy stosuję tabsy nigdy nie miałam tzw.krwawienia z odstawienia. Przy Cielście krwawienia były strasznie nieregularne i występowały przy 5,8,10 pigułce a w przerwie cisza. Gin zmienił mi tabsy na lżejsze ale i tym razem jest podobnie. Z tą różnicą, że \"okres\" dostaję zawsze przy 19 pigułce (czyli w trakcie przyjmowania tabsów) kończy się po 4/5 dniach i w przerwie znów nic! Testy wątrobowe są ok, ciąży też nie ma, tarczyca również ok. Jestem pod stałą kontrolą mojego ginekologa ale zastanawiam się co to może być?! Matrwię się tym bardziej, że od przyszłej wiosny planowałam starania o maluszka :( Może któraś z was zna taki przypadek? Co mi może być???

Gość anja69
moja kol miala podobnie w ulotce na tabsach jest napisane plamienia w czasie brania tabsow i brak miesiaczki do 2 miechow to znak ze tabletki trzeba odstawic ona wtedy brala novynette teraz bierze regulon ale jesli u cibie jest podobnie juz przy 2 rodzajach tabsow to moze trzeba pomyslec o odstawienu je na dobre

Coś jest nie tak i to bardzo niepokojąco, skoro po zmianie pigułek nadal tak się dzieje. Lepiej skończ to opakowanie i w ogóle odstaw te pigułki, a zabezpieczaj się w inny sposób do czasu, aż juz Ci to nie będzie potrzebne, bo będziesz się starać o dzidziusia.

Dzięki za podpowiedzi. Faktycznie do 2 miesięcy to może występować ale u mnie trwa tak juz rok!!! Badania, które dotychczas robiłam to testy wątrobowe, tesy na TSH (tarczyca) usg. Teraz czekam na kolejną wizytę u mojego gina, zobaczymy co mam robić dalej. Jakieś sugestie?