Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laryska

ceny bukietów slubnych

Polecane posty

Gość laryska

w jakiej cenie były wasz wiązanki? orientujecie sie jakie są ceny orientacyjne? czy za 100 zł mozna średnią wiązankę z rózyczek juz kupić? taka w kształcie kuli. Nie wiem ile mam przeznaczyć a niechce przepłacac.

Gość czerwcowa doli
do 100 - 150-200 zalezy z czego i jak duzy, zalezy od techniki wykonania. Czy ktos własnie wie jaka tajemnicza technika robi się bukiety?

Gość tak jak w
Cena bukietu zależy od rodzaju kwiatów, z jakich ma być zrobiony i od pory roku. W niektórych miesiącach trudno o jakiś kwiat i jest on droższy. Róże to kwiaty, które są dostępne przez cały rok, więc za 100 zł. na pewno znajdziesz kwiaciarnię, która Ci to zrobi. Ja miałam bukiet z małych białych i różowych różyczek, ciągnący się lekko ku dołowi, dodatkowo ozdobiony zielenią. Na płatkach róż poprzyklejany był brokat:) Kosztował 150zł. i był śliczny:)

Gość a ja miałam bukiet
z trzech kantadesek na długim liściu i do tego stroik dla pana młodego - całość 45 zł. :P

Gość a ja miałam bukiet
a co do tajemniczej techniki - to nic tajemniczego, po prostu jak chcesz mieć bukiet o dziwnym kształcie, np. kula czy wachlarz, to kwiaty mocuje się do specjalnego stelaża. a generalnie te kwiaty slubne wkłada się do specjalnego "mikrofonu", który raz, że utrzymuje świeżośc, bo tam jest wilgotny wkład, a dwa, że nie ryzykujesz, że ci coś pocieknie po sukience, bo łodygi sa zabezpieczone. ja miałam kantadeski zwykłe (minikalie) bez stelaży, ozdób i udziwnień - dlatego tak tanio. i trzymały się długo, a wyglądały bardzo oryginalnie.

Gość movia
Nie mogę znaleźć jak wyglądają kantadeski??????????help

ja orientowałam się i bukiecik taki jak ja chcę w rożku z jedną dużą lilią będzie kosztował 50zł.

Gość movia
Śliczny!!! Też taki chciałabym, tylko że moja sukienka będzie całkowicie prosta, więc obawiam się, że może taki długi bukiet ie będzie ładnie wyglądać?jak myślicie? A co to jest takie kuleczki na końcówkach łodyg?

Gość movia
Chcesz taką lilię jak dawniej dziewczynki miały do komunii? Też o takim kwiatku myślałam wcześniej, ale nie wiem czy sie nie wygłupię?sam kwiatek bez przybrania i żadnych ozdób, no i ja już nie jestem taka czysta jak lilija ;-)

hm...ja też nie jestem taka czysta, ale to tak samo jak z suknią białą która oznacza \'czystość\', ja widziałam u takiej znajomej ten rożek i wyglądało to bosko, więc ja postanowiłam też mieć taki, bo jest bardzo ładny i nie taki oklepany

Gość movia
Hmm jakoś nie potrafię sobie wyobrazić lilii w rożku, widziałas gdzieś w necie zdjęcie takiej kompozycji?

Gość a ja miałam bukiet
też chętnie obejrzę :-) mnie przed tymi kwiatami ostrzegali, żeby nie brać kalii do slubu, ale nie jestem przesądna :-) i były bardzo ładne, ale kompletnie bez dodatków, żadnych koralików, ozdób, nic. te czerwone na zdjęciu są ozdobione i zabezpieczone koralikami, to pewnie swoje kosztuje. btw: ja też miałam bardzo prosta suknię, bez krynoliny, bez ozdób, kwiatów i koralików. i uznałam, że taki bukiet będzie do niej pasował. :-) miałam rację :-) więc jeśli myslisz o pojedynczym kwiacie, mysli dalej - to niebanalne rozwiazanie, na pewno będzie świeżo i oryginalnie wyglądało :-)

Ja miałam wiązanke z róż,do tego jakieś liście były włożone ,kształ przypominał wachlarz + 2 stroiki dla świadka i młodego.Koszt 250 zł

Gość movia
Ile może kosztować 1 taka kantadeska?

Gość a ja miałam bukiet
ok. 10 zł. ale, movia, jedna to jest za mało, ona jest malutka i nie ma żadnych liści, to jest tylko ten łepek :-) to ci się może zgubić :-)

Gość movia
:( szkoda, w takim razie za droga dla nas :( jej, a tak mi się spodobały te kwiaty

Gość a ja miałam bukiet
movia, jesli chcesz na kwiaty wydać tak mało, to idź do kwiaciarni, i powiedz pani, że chcesz tylko jeden kwiat bez przybrania - tylko wtedy niech ci wybierze coś co samo, bez przybrania, daje efekt - lilia jest tu dobrym pomysłem, a jeśli nie chcesz być taka "niewinna" ;-) to są tez przecież inne kolory lilii, nie tylko biel. i jeśli masz białą sukienkę, to jeden kwiat w żywszej barwie ładnie ją ożywie, a nie stłumi. jest tu taki topik "kwiaciarka radzi", możesz zapytać tam o taki kwiat, może co innego, nie lilia, w rozsądnej cenie, a ładne :-) tam ci ta pani też doradzi, co jest dostępne w tym okresie, kiedy bierzesz ślub. pozdrawiam i powodzenia!