Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mg.m

Pryszcze na plecach!- Jak zwalczyć??

Polecane posty

Gość mg.m

Od paru miesięcy, co jakis czas pojawiają mi się pryszcze na plecach:( I to tylko na górnej części pleców :( Twarz OK, niegdy nie miałam trądziku, ale to co mam na plecach to koszmar! Raz jest ich więcej, raz mniej (tylko kilka). Ale bolą, a jak już "schodzą" to zostaja ciemne ślady, plamki....A lato tuż, tuż...Aż sie boje... Nie wiem co może być przyczyną... Co z tym robić?Wiem, że raczej nie ominie mnie dermatolog, ale może ktoś zna jakiś skuteczny, domowy sposób na to paskudztwo... Może jakaś maść bez recepty?? Czy konieczne bedzie leczenie hormonalne???

a ile masz lat? pewnie nie zaszkodziłoby, gdyby zobaczył to drmatolog, ale na razie w warunkch domowych rób peeling albo z gruboziarnistą solą albo z kwasami owoowymi, szoruj sizalową gąbką, do mycia używaj siarkowego mydła i przecieraj plecy spirytusem salicylowym (w sprzedaży są takie z nagietkiem, aloese albo rumiankiem)

ja wyleczyłam trądzik na plecach u dermatologa, używałam Akneroxidu 10 (na receptę, odbarwia ubrania).

Gość popopm
mydlo siarkowe barwa.

Gość własnie
ja też używam mydła siarkowego do twarzy, zahaczam przy okazji dekolt i plecy, na prawdę pomaga ;)

ja tez kiedys mialam! ALE NIE ROB PEELINGU! ZA ZADNE SKARBY BO ROZSIEJESZ SOBIE WSZYSTKO! ja cos o tym wiem..mydlo siarkowe owszem,rob sobie oklady z octu jablkowego lub winnego na wate i poloz sobie pomaga albo wybierz sie do dermatologa mi on najwiecej pomogl! tylko nie rob peelingu!

Gość popopm
Zgadzam sie z przedmowczynia - peeling mechaniczny rozniesie tylko pryszcze.

Gość niunio
Myj plecy w specjalne emulsji - LUBEXYL

Gość mg. m
Dzięki Wszystkim za odzew:) Mam 24 lata :) justa-->>> co to za lek ten Akneroxid? (na bazie czego?) drogi??

Gość hyd.nb
Jakie właściwości, zastosowanie ma mydło siarkowe?? Gdzie można kupić?

Gość Anka***
Spróbuj adonis i Afrodyta, płyn a wptekach, ok 3zł, wyleczyłam nim trądzik na plecach po antykoncepcji hormonalnej

Gość wytrawna
robia mi sie syfki i zaskorniki na plecach...jak zazywalam yasmin bylo ok...ale chyba teraz orgaznim bedzie sie oczyszczal....co na to radzicie?

ja też wyoeczylam dzieki \'afrodonis\' bo chyba nazwe zmienily, ale na twarzy a na plecach jeszcze nie patrzylam :P musze wypróbować :) u nas kosztuje 5 zł

wielu moim osobom pomaga mydło PROTEX do dostania w normalnym sklepie ;) mi tez pomogło ale na buzi bo na plecach syfów nie mam

Gość gość
DZIEWCZYNY!!!!!! MAM COS DLA WAS!!! TEZ PROBOWALAM WSZYSTKIEGO I PRAWIE SIE PODDALAM. Kiedy pewnego dnia wpadl mi w rece krem ktorego moj chlopak uzywal do zwalczenia uczulenia, jest krem antyseptyczny dla dzieci, I nie kosztuje duzo, a afekt zobaczylam juz po kilku dniach. Minely 2 tygodnie a na moich plecach nie widac nawet sladu po uporczywych wypryskach. Ten krem leczy! nie tylko wypryski ale rowniez egzemy uczulenia I innego typu problem! goraco polecam!!!!!!!!! :) zalaczam strone ze zdjeciem kremu :) pozrawiam I zycze powodzenia! jeszcze zdazycie wskoczyc w bikini w to lato!! http://av.pl/5365,sudocrem-krem-antyseptyczy-dla-dzieci-125-g.html