Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

no_name

Spóźnia mi się ! Kto poczeka ze mna?

Polecane posty

cyklada...Twojej sytuacji nie znam,nie wiem co moglabym doradzic...mam nadzieje,ze bedzie po Twojej mysli:)

Gość myniaaaaaa
cześć :-)

Gość Mam stracha
Ech chyba jednak wstrzymam się z testem, bo w niedzielę wyjeżdżam na wczasy do Hiszpanii i nie chciałabym zatruć sobie wyjazdu niechcianym macierzyństwem. Jak by wyszedł negatywnie, to wiadomo, radość na całego, ale jeśli nie? ....... zatruję wakacje rodzince :( Pozdrowionka, jesteście fajowe babki, miło czytało mi się te 20 stron :)

Gość Cynamonek834
No_name ja dziś rano znowu taką mialam temp. 36,4 :( Chyba pójdę do gina, dziwne to jakieś... Jak myslisz?

Gość zniecierpliwiona myszka
Słuchajcie, a po jakim czasie (średnio) od zapłodnienia kobieta zaczyna odczuwać poranne młodści? Na pewno nie ma sztywnej reguły, ale tak przeciętnie?

Gość okolo56 tyg od zaplodnienia

Gość Cynamonek834
Jeśli chodzi o wymioty i nudnosci to około 2 tyg. po zapłodnieniu!

Gość ravenka maleńka
jeju, naprawdę?? ale ulga! :) bo ja znowu czekam.. planowo powinnam mieć okres w poniedziałek.. już mam 'zwiastuny' chyba wszystkie możliwe.. poprzednio miałam okres z jednodniowym opóźnieniem, normalny..potem uważnie obserwowałam - najnormalniejszy prawidłowy cykl.. no a "gdyby coś" to bym "była" już w 8mym tygodniu i musiałoby się pewnie coś dziać :) a wszystko ok więc czekam..

Gość Słoneeeeeeczkooooooo
cześć dziewczyny ! :) Hhmmm nie wiem czy powinnam sie martwic okres powinnam miec na dniach wkoncu sama nie wiem, bo osytatnio przyszedł wczesniej stres zamiast mi opoźnić miesiączke to mi ją popędza o jakies 2 dni :P w tamtym miesiacu miałam operacje na wyrostek ;p Z chłopakiem nie wspołzyje aczkolwiek \"bawimy sie\" tylko :p nigdy nie dochodzi do wytrysq, bo strasznie uważamy...jednak ja zaczynam sie bać i wkręcam sobie nie wiadomo jakie historie :( type np...ze plemniki dostały sie wczesniej przez przypadek:( A nawet uważamy na rece:( Aczkolwiek dalej boli mnie prawe dolne podbrzusze...mimo tego, ze wycieli mi wyrostek :/ :( To nie jajniki, bo 2 najlepszych ginekologów robiło mi usg przed operacją wyrostka ;p Myślicie, ze to moze byc cos z nerkami ?:( np piasek na nerkach ? Pozdrawiam Was wszystkie :) Wszystko bedzie dobrze :) zobaczycie :) :D

Gość viki005
Czesc Dziewczyny. Sorki, ze dopiero odpisuje, ale miałam troche roboty i nie mogłam nawet do kompa usiąść. DjD pytałas, czy sama wywołałam okres- nie wcześniej byłam u ginekologa, przepisał mi LUTEINĘ na wywołamie miesiączki i brałam to , jednakże uczulam, jak bedziecie tez to musiały brać, weżcie tabletki dopochwowe ( te pod język są OBRZYDLIWE jak się rozpuszczają - mi się cały czas zbierało na wymioty!!! ) Napiszcie mi skąd sie ta nadżerka bierze ( wielość facetów odpada - u mnie jest jeden, pierwszy i jedyny), czy może ją spowodować jakas bakteria, czy co????? BUziaczki

Gość len ka
Nadżerka prawdziwa W tym jednym przypadku nazwa schorzenia jest zgodna z obowiązującym nazewnictwem medycznym. Nadżerka tego rodzaju charakteryzuje się ubytkiem nabłonka. Występuje zaledwie w 2-10% stwierdzanych zmian na szyjce macicy i powstaje wskutek urazów mechanicznych, chemicznych lub stanów zapalnych. Może być również objawem nowotworu szyjki macicy. Gojenie nadżerki prawdziwej polega na napełzaniu nabłonka płaskiego, pokrywającego szyjkę macicy, w miejsce ubytku. Jest to tzw. epitelizacja. Nadżerka rzekoma (erytroplakia) Erytroplakia stanowi większość nadżerek, jest utworzona przez nabłonek kanału szyjki macicy. Polega na zastąpieniu jednego rodzaju nabłonka innym. Aby lepiej zrozumieć istotę tej nieprawidłowości, trzeba przypomnieć w skrócie budowę narządu rodnego kobiety: macica składa się z trzonu znajdującego się w jamie brzusznej oraz szyjki, której większa część (tzw. część pochwowa) swobodnie wystaje do pochwy i jest pokryta nabłonkiem wielowarstwowym płaskim, nierogowaciejącym. Pochwa jest połączona z trzonem macicy za pośrednictwem znajdującego się w szyjce macicy kanału, który jest pokryty nabłonkiem jednowarstwowym walcowatym. Granica tych dwóch rodzajów nabłonków przebiega w okolicy tzw. ujścia zewnętrznego kanału szyjki. Zmienia się w zależności od wieku kobiety. U znacznej części dojrzałych płciowo kobiet niewielki fragment nabłonka kanału szyjki może pokrywać zewnętrzną powierzchnię części pochwowej szyjki macicy i jest widoczny w postaci otaczającego ujście zewnętrzne zaczerwienienia nazywanego nadżerką. Taka zmiana - niewielkich rozmiarów - stanowi stan fizjologiczny u tych kobiet (tzw. nadżerka wrodzona). "Przechodzeniu" nabłonka walcowatego na szyjkę macicy sprzyjają zaburzenia hormonalne, przeszłość położnicza (liczne porody, poronienia, pęknięcia szyjki macicy podczas porodów), zakażenia szyjki macicy i pochwy (grzybicze, bakteryjne, wirusowe), wczesne rozpoczęcie życia płciowego i częste zmiany partnerów seksualnych. Nie bez znaczenia są złe warunki socjalno - ekonomiczne, urazy i skłonności rodzinne.

31 dzien cyklu...okresu brak...temperaturka o 5 ranp (pprzebudzilam sie o tej godzinie) 36,9. Prawidlowa czy nieprawidlowa? Martwic sie,czy nie?

oj,az sie pomylilam...dzisiaj rozpoczal sie 32 dzien cyklu

Gość le nka
a ja chyba mam owulacje:( cholera!a wlasnie za 14 dni jade na wakacje😭wszystko sie pomyslilo w tym cyklu ze spoznieniem!

Witam Dziewczyny ja dostalamokres w srode wieczorem dzis jest sobota a ja juz nie mam:( strasznie sie boje ze moge byc w ciazy w tych przypadkach co sie ma niby okres a jest sie w ciazy:(

Dzień dobry! Właśnie dostałam okres :) Z jednej strony się bardzo cieszę, z drugiej... Nici z wsystkich weekendowych planów. Ale trudno, najważniejsze, że nie wpadłam za pierwszym razem, to dopiero byłyby jaja :D Wczoraj już przeczuwałam, że nadciąga, bo zaczęły mnie charakterystycznie bardzo boleć jajniki z tyłu pleców. Dzięki Wam bardzo za wsparcie! 🌻 I do zobaczenia - podejrzewam - za miesiąc :D (przy moich niereg. cyklach na pewno co miesiąc ;) ) Życze wszystkim szybkiego okresu :) No_name: 👄 :)

Witam:-)Fajnie ze wpadlam w koncu na ten topik bo gdzie indziej to jak przeczytaja takie rzeczy to jedynie negatywnie skomentuja.a wiec...Kochalam sie z moim chłopakiem tydzień po okresie,a następnie kilka dni przed spodziewanym krwawieniem.Miał prezerwatywę,ale zsunęła się i została tak troszeczke we mnie,wytrysku jednak nie było.Okres spóźnia mi sie 12 dzień,ale ostatnio były straszne upały,nagła zmiana temperatury.Na wiosne miałam podobnie 18 dni spóźnienia przez ocieplenie jakie przyszło po takiej mroźnej zimie.Rok temu było podobnie na wiosne.Parę miesięcy temu gdy tak sie spozniala miesiaczka,bylam u ginekologa na badaniu,ciaze wykluczyl,przestalam sie martwic i na drugi dzien dostalam krwawienia.Teraz jeszcze mam duzo stresu,więcej ruchu co się równa z wysiłkiem fizycznym no i teraz doszedl jeszcze stres w postaci strachu przed niechcianą ciążą.Objawów zadnych nie mam po za bólem brzucha tak jak przed okresem,a chyba po ponad miesiacu bylyby jakies objawy gdyby doszlo do zaplodnienia,jeszcze powyskakiwaly mi pryszcze na twarzy.Temperature ciala mam normalna,nie podwyzszona.Ostatnio nie mialam zadnego sluzu a dzis pojawil sie bialy gesty jak w dni nieplodne.Co o tym sadzicie?Czy jest mozliwosc aby to byla ciaza?Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Prosze niech mi ktos napisze co o tym mysli...naprawde zaczelamsie bac:(

Basiu na pewno wszystko jest w porzadku nie przejmuj sie to normalny okres ja tez tak wiele razy myslalam nie ma co sie nakrecac,bo tak naprawde to sie nie zdarza czesto:-)takze sie ciesz tym ze dostalas:-)

Kikitko - na pewno wszystko będzie dobrze :) Ja okres dostałam w tym m-cu z parodniowym opoźnieniem, jakiś tydzień przed miesiączką też zauważyłam gęsty, biały śluz. Teraz straszne upały, na pewno za parę dni już się nie będziesz martwić :) Basiu - nasze organizmy to jedna wielka nieodkryta wyspa, tym razem okres króciutki, nie martw sie! A jak jesteś tak strasznie nerwowa, kup test, postresujesz się pare minut rano a później się uspokoisz. Na pewno nie jesteś w ciąży :)

Dzieki Zniecierpliwona Myszko pocieszylas mnie ze Ty tez tak mialas:-)

Gość Cynamonek834
Dziś temp. jest wyższa - 36, 7 - nie wiem co sie już dzieje, za 7 dni powinnam dostać okres. Basiu nie amrtw sie, napewno nie jesteś w ciazy - jeśli jest sie w ciazy to ma sieniby okres - to jest plamienie, a twój skapy okres pewnie jest wynikiem wysokich temp. na dworku, moze stresu - tak czasem bywa, ja czasem mam tylko 2 dni krwawienia, a potem plamienia i mój gin powiedział, ze jest wszystko oki i że powinnam sie cieszyć, bo inni cierpią przez 7 dni :)

A wiecie co dziewczyny...ja juz sie zaczynam cieszyc,bo wlasnie zaczyna mnie bolec brzuszek tak jak przed okresem:) No,ale nie bede zapeszac ;) Basiu..nie martw sie krotkim krwawieniem.Owszem w ciazy krawienie moze wystapic, ale to nawet nei nazywa sie krwawieniem,tylko plamieniem,bo jest to bardzo skape. Kiktka...bez nerwow:) skoro juz zdazraly sie takie sytuacje,to nie powinnas sie niczym przejmowac. Zwlaszcza,ze byliscie zabezpieczeni. Wiec nie martw sie i spokojnie czekaj GŁOWA DO GÓRY I PIERSI DO PRZODU DZIEWCZYNY :)

cynamonku kochany,a ja mam tempke 36,9 :P W ogole,to kiedys czytalam,ze podwyzszona temperatura moze utrzymac sie nawet do 28 dnia cyklu.

(Czyli do ostatniego dnia cyklu i dopiero z przyjsciem okresu tempka spada)

Dziewczyny jestescie naprawde BARDZO kochane:) dziekuje Wam za slowa pocieszenia. Martwi mnie to bo mojej mamy znajoma mowila ze miala okres przez pierwsze 3 miesiace i nie wiedziala ze jest w ciazy bo myslala ze to normalny okres... ale wlasnie nie pytalam sie jej czy to bylo normalne krwawienie czy tylko plamienie. Ja ostatnio nie mialamzbyt obfitych okresow ale myslalamze jak dostalam w 40 dniu cyklu to bedzie mocny, a tu pierwszego dnia bolal mnie mocno brzuch no i przez niecale 3 dni okres....

Gość Mam stracha...
Basiu, ja mam ten sam problem, oststni okres trwał 2 dni i był przesuniety do 36 dni, więc ciąża wchodziła w grę :( Zrobiłam test w 36 dc (tym w którym później miałam ten niby okres) i wyszedł negatywnie. Lęk mnie jednak nie opuścił do dziś więc.... dziś, po kilkunastu dniach od tamtego testu, zrobiłam kolejny (z duszą na ramieniu). Jutro jadę na wakacje, więc chciałam mieć pewność. WYSZEDŁ NEGATYWNY! :) Tobie też radzę, zrób test jak masz wątpliwości! Pozdrowienia dla wszystkich!

Jejku mam nadzieje ze u mnie tez tak jest. Zrobie chyba jutro test. Mijest slabo i nie wiem czy to sobie wkrecam czy co i dlatego tez sie martwie. A mialas jakas sytuacje przez ten miesiac przez co moglabys zajsc w ciaze?? Jeszcze raz dzieki za slowa pocieszenia:*

Czesc Dziewczyny... Tak czytam wasze wypowiedzi i musze przyznać ze mam ten sam problem:( Otóż zaczal mi sie dzis 35 dzien cyklu a miesiaczki brak:( Buuuu, w sumie w dni plodne nie kochalam sie z moich chlopakiem, ale sama juz nie wiem. Teraz mialam ciezka sesje, w sumie nie przechodzilam wielkich stresow, ale to tak mi sie pewnie tylko wydaje... Poza tym w tym miesiacu mialam duzo nieprzespanych nocy, dosc duzo imprez... Nie wiem czy to wszsytko moglo wplynąc na opoznienie mieisaczki, czy po prostu mam sie BAC! Poradzcie mi prosze, K.