Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królowa sniegu 20

wyprowadzać sie czy nie?

Polecane posty

Gość królowa sniegu 20

mam 20 lat, studiuje na 1 roku.od przyszlego roku bede miec stypendium naukowe, wysokie, bo tak jest na moim wydziale.zastanawiam sie czy nie rozpoczać zycia na wlasny rachunek, tzn wypowazić z rodzinengo domu i zamieszkac samej.kasu powinno mi starczać, jakby coś moge dorywczo pracowac, bo zajec na uczelni mam bardzo malo, ucze sie z latwoscia, wiec czasu straczy.nie dogaduje sie kompletnie z mama z babcia z ktorymi mieszkam, z tata jest w miare ok. marze o wolonosci i swietym spokoju, zebynie musiec tlumaczyc sie czemu zalozylam czerwona bulzke a nie zielona i czemu wychodze zamiast sie uczyć.problem w tym ze chcialabym oszcedzać na przyszle zycie(palnujemy przszlosc z moim chlopakiem)wiecie-mieszkanie itp.a jesli bede teraz sama sie utrzymywac to z tego oszczedzania nic nie wyjdzie.wiez ze zycie na wlasna reke tez ma jakies minusy, tu mogly by sie wypowiedziec osoby ktoe coś o tym wiedza.bylwbym wdzieczna za wszelkie porady:)

Gość kakalaka
Wyprowadz się jak uważasz że dasz radę. Tylko w atmosferze zrozumienia żebyś z jednej strony zasmakowała życie na swoim a z drugiej miała gdzie wrócić....

Gość królowa sniegu 20
raczej moglabym wrocić,ale wiem, ze jakbym zasmakowala wolnosci to nigdy juz bym tego nie zrobila

radzę na razie trochę kasy odłożyć. \"przemęcz sie\" jeszcze rok, a potem zadecyduj, mając już jakieś większe zaplecze finansowe :D. Pozrawiam i życzę powodzenia :D ...

Gość królowa sniegu 20
tez myslalam o takim rowziazaniu, dzieki:)

Gość królowa sniegu 20

Gość up upppuppuppup