Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusesita_M

Mam pytanie odnośnie witamin i minerałów///

Polecane posty

Gość lusesita_M

Zastanawiam sie nad jakims złozonym preparate witaminowo mineralnym,poniewaz ostatnio zyje w ciągłym stresie,cera szara jakies wypryski itd.Wiem że jhak bede przyjmowac witaminy to wszystko wróci do normy ale...Jak przestane łykac to czy bede miała pożniej zwiuekszoną mozliwośc niedoborów bo organizm sie przyzwyczai do łykania ich a bez nich niebedzie umiał istniec i bedzie błede koło i na okrągło trzeba bedzie je przyjmowac?

Gość tukan
Oto jest pytanie. Biolodzy (doświadczeni) sugerują: nie wszystko zależy od witamin i biopierwiastków aczkolwiek zależy wiele - liczą się też kwasy tłuszczowe, proporcje aminokwasów. Zanim cokolwiek się zażyje warto zbadać krew i to kilkakrotnie - co do badań włosa nie mam wyrobionej opinii. Doświadczenia moich fachowców wskazują ,że zamiat uniwersalnych preparatów multi lepiej brać pojedyńcze (oddzielne - np. osobno folian, osobno vit. C, E) i to rozbite na kilka dawek w ciągu dnia. Zawsze lepsze chociaż droższe są te piguły spreparowane w sposób bardziej naturalny (np. drożdżowe o ile nie uczulają) - działają wolniej ale bezpieczniej. No i warto przede wszystkim urozmaicić jadłospis - może wtedy stopniowe pozbywanie się suplementów nie da szoku biochemicznego.

Gość ala59
to racja ja tez zajmuje sie troche suplementacja i uawazam ze nalezy brac dodatkowo poniewaz niewiem ile by sie jadlo i tak niedobory sa a wiadomo brokul szpinaku sie raczej nie lubi moja rodzine faszeruje juz od kilku lat ale tylko naturalnego pochodzenia i nie mamy problemow z chorobami a moja cera chociaz mam 47 lat wyglada jak 35 latki i sa to opinie nie moje warto wiec troche pozazywac suplementow naturalnego pochodzenia

Gość ala 59 a co lykasz
jakie witaminy,podaj nazwe albo polec nam cos

Gość lusesita_M
W takim razie polećcie jakiś fajny złozony preparat witaminowo mineralny.Zastanawiam sie nad Prenatal Clasik(wiem wiem jest on dla kobiet w wciązy ale co ztego).wydaje mi sie że są tam bezpieczne dawki witamin i mineralów.Pozatym cierpie na nieobór żelaza a tam podobno jest duzo dawka żelaza.Jak myslicie moge zażywac ten Prenatal?

Gość ala59
ja lykam zestaw mineralow firmy forever sa naprawde doskonale i naturalnego pochodzenia dodatkowo zawsze na jesien i wiosne biore witc z otrebami pszennymi i czosnek z tymiankiem moje dzieci tak wyleczylam bo ciagle chorowaly pozdrawiam