Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anita***

Ubranko na chrzest

Polecane posty

Gość Anita***

Nie wiem w co ubrać 7 miesięcznego szkraba na chrzest. Z malutkim dzieckiem raczej nie ma problemu, ale z większym mam twardy orzech do zgryzienia. Czy całe ubranie powinno byc białe? Co założyć na głowę? I jak poradzic sobie z różnicą temperatur na dworze i w kościele?

Ja mam chrzest teraz 18 czerwca,ale chrzczę 4,5 miesięczną córeczkę. Kupiłam jej sukieneczkę z atłasiku na długi rękawek,do tego są spodenki z atłasiku takie 3/4,kupiłam kapelusik,buciki. Myślę,że nie bedzie jej zimno w Kościele,założę jej pod to body z długim rekawem i rajtuzki,także chyba nie zmarznie. Pozdrawiam

Gość skoro piszesz
"na długi rękawek" ????????????????????? :O , to spodenki "na 3/4" :P

Gość Anita***
Egipt, w jakim sklepie kupowałas to ubranko? Co proponowałabyś dla chłopca?

Gość Anita***
podnoszę temat

Moją córeczkę na chrzest( miala 3,5 miesiąca) ubrałam w różową sukieneczkę. Sukieneczkę tą też później nosiła ( np. w niedzielę). Dla chłopca proponuje spodenki ( np. na kancik) i bialą koszulę, może krawat.

ja mam chrzest synka 25, co prawda ma dopiero 2 miesiace, ale mam po synku kolezanki taki fajny stroj marynarza, mojego ubieram w cos a\'la alba, szyte na zamowienie z katalogu :) zajrzyj na allegro tam mozna za grosze kupic cos na chrzest w swietnym stanie :) pozdrawiam

ja mam chrzest synka 25, co prawda ma dopiero 2 miesiace, ale mam po synku kolezanki taki fajny stroj marynarza, mojego ubieram w cos a\'la alba, szyte na zamowienie z katalogu :) zajrzyj na allegro tam mozna za grosze kupic cos na chrzest w swietnym stanie :) pozdrawiam

Gość 123456789123
Swoją drogą, ciężko coś ładnego u nas dostać na chrzest dziecka, czy to większego, czy mniejszego. A już jak widzę ubranka marynarzyka na chrzciny dla chłopca... paskudztwo. W USA mam rodzinę i dla brata przesłano nam ubranko... cudo. Biały atłas, spodenki, koszula i kamizelka, do tego butki, i marynarka, ale nie takie zwyczajne... tylko stylizowane na Ludwika IX, z żabocikiem i naszytymi na marynarkę motywami kwiatowymi z białego atłasowego sznureczka. Do tego extra czapeczka, również z atłasu. Dla siostrzenicy przesłano nam cudną suknię z trenem zdobioną cyrkoniami i do tego czapeczkę w tym stylu... niczego takiego nie widziałam w Polsce... u nas ciuszki dla dzieci do chrztu to masakra. Może rzeczywiście na allegro coś się dla małego znajdzie. Trzymam kciuki.

Ja proponuję biały polarek. Spodnie mogą być bez problemu jeanasy i biała koszulka. To super komplet. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Ponadto bardzo zachęcam do zakupów na porównywarce cenowej CoZaCena ze względu na wygodę i szybkość.