Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka81

Kobieta w ciązy powinna mieć zakryty brzuch

Polecane posty

Do \"dlaczego kobiety\" : bo to jest tak-u nas w Polsce takie tematy i zajawiaska jak kobiecy ciezarny brzuch, karmiaca matka, seks i tolerancja to tematy tabu! Obcokrajowiec by Was wysmial i wogole nie mialby pojecia o co sie burzycie. Ciemnogrod i sredniowieczne poglady. A skoro uwazasz, ze ciaza jest aseksualna ok. Mnie to sie jednak wydaje, ze ciaza swiadczy o seksualnosci(dzieci sie z powietrza nie biora). Nie wiem czy jestes kobieta czy mezczyzna, ale jesli kobieta to z pewnoscia masz jakies kompleksy i musisz przekonac sama siebie, ze przeciez ciezarne nie moge byc seksowniejsze od ciebie(bo moze wlasnie sa i to cie boli); a jak jestes facetem to roumiem, ze nie musza cie krecic kobiety ciezarne(to nawet zdrowo, bo swiadczy, ze jakiej dewiacji nie masz), ale czy musza odrazu obrzydzac??? Moi znajomi- mezczyzni -twierdza, ze nie stracilam na swojej kobiecosci i atrakcyjnosci. A mojemu narzyczonemu mowia, ze ,ma seksowna kobiete w ciazy. Dzisiaj nawet mialam sytuacje u fryzjera, ze malzenstwo pogratulowala nam brzuszka, dodajac, ze ciaza mi sluzy i swietnie wygladam. Wszystko zalezy od mentalnosci i podejscia, a przedewszystkim rozwoju emocjonalnego. Bo tak jak juz wczesniej powiedzialam-biedni jestescie jak obrzydza Was cos tak normalnego jak zycie.

Gość anowi1972
do Magdalenka81. Ja uwazam, ze jest to indywidulana sprawa każdej kobiety, jezeli dobrze się z tym czuje to dlaczego ma tak nie chodzić. Mysle, że jesteśmy mało tolerancyjni.

Gość dlaczego kobiety
do liv - a co innego mieli Ci powiedzieć? heheh ja nie neguje ciązy - bo dzieci z powietrza się nie biorą... mówimy o stsownym stroju jestem kobietą i nawet te bez ciązy nie uważam za seksown....

Gość 22mnkj
qurwa malo tolerancyjni .Wiadomo ze jesli nie stac kogos na ciuch ciazowy to bedszie tak chodzil nie chodzi o tolerancje, kiedys na plazy widzialam ciezarna w stroju toples to tez normalne? ludzie co wy piszecie

Gość 22mnkj
qurwa malo tolerancyjni .Wiadomo ze jesli nie stac kogos na ciuch ciazowy to bedszie tak chodzil nie chodzi o tolerancje, kiedys na plazy widzialam ciezarna w stroju toples to tez normalne? ludzie co wy piszecie

Gość dlaczego kobiety
jak kogos nie steć na ciuch ciążowy to nie powinien byc w ciązy.

czyli wg Ciebie ciaza kreci sie wokol tego co na siebie wlozyc zeby ludzie sie krzywo nie patrzyli... zalozne...

Gość ciuchy ciążowe są drogie
i nie każdą mamę stać żeby sobie wydawała po kilkaset złotych na ciuchy, których nigdy więcej nie założy. Spodnie 100-200 zł (co najmniej 2 pary) bluzki po ok. 100 (minimum 4)

Gość DG IST MA FAVORITE
bedac w ciazy mialam ciuszki z h&m nie byly drogie po ciazy je sprzedalam a te co sie dalo pomniejszylam Jesli ktos decyduje sie na ciaze to powinien liczyc sie z kosztami.Ludzie nie przesadzajcie

DO \"DLACZEGO KOBIETY\"-zastanawiam sie czy ty taka seksowna jestes???moze wymienimy sie zdieciami?ciekawe kto sie wielorybem okaze??? co taka uparta jestes i uwierzyc nie mozesz, ze kobieta w ciazy moze dobrze wygladac? ja nie mowie, ze kobiety w ciazy to boginie seksu, bo to nie o to chodzi.Chodzi o to, ze takie jak ty uwazaja nas za jakies wieloryby!Nie popadajmy w skrajnosci!Jakas traume w zyciu przeszlas, ze cie brzuchy przerazaja? Boze co za swiat-umoralniac beda! Kim ty do cholery jestes, zeby mowic jak byc powinno, a jak nie!? Ja ci nie mowie w czym masz wychodzic z domu, ludziom z tradzikiem zakrywac twarzy, tym co maja krzywe nogi chodzic w dlugich spodnicach, grubasom nie pozazywac brzuchow, tym z krzywymi zebami nie usmiechac sie,brzydalom siedziec w domu...Do kazdego mozna by sie przyczepic co mu wypada a co nie! Cos sie za naprawe swiata zabrala!Estetka jakas cholerna czy co??? Pilnuj swojego nosa kobieto, bo tylko glupoty piepszysz! Kazdy robi jak chce, ubiera sie jak chce- wiec dlaczego kobiety w ciazy nie moga? Ta dyskusja jest bez sensu, bo zyjemy w wolnym swiecie. No chyba, ze ty chodzisz opatulona w chusty i modlisz sie do Allaha.Jak tak to rozumiem twoje myslenie-tam jeszcze kobietom malo wolno.

liv - brawo. Wreszcie ktoś zdrowo myślaćy, bo już sie słabo zrobiło od czytanie tych głupot. Ja mam tylko jedno zdanie do tych pań, które napisały, że, cytuję: ich faceci patrzą z obrzydzeniem jak widza na ulicy taką babkę z gołym brzuchem. Strasznie mi was żal. Dziś patrzą tak na jakąś kobietę na ulicy, jutro to Wy będziecie nosić ich dziecko w łonie i na was będą patrzeć z obrzydzeniem. I właśnie takie jak wy zakładają później topiki pt - jestem w ciąży, mąż już mnie nie chce - i tym podobne. Ale same sobie takich partnerów dobieracie. Niedojrzałych jak wy. tylko wy z czasem może dojrzejecie, przyjdą hormony, potrzeba maciezyństwa ( u niektórych przynajmniej ), zapragniecie dziecka, a wtedy ten wasz wielki facet-autorytet - powie wam, że go obrzydzacie. I wio - 9 miesięcy samotności i abstynencji łóżkowej - tylko pogratulować. Mam nadzieję, że tu się w iększości wypowiedziały 13-latki. Bo jeśli starsze dziewczęta - to już naprawdę jest źle w tym narodzie.

Mi się wydaje, że jeśli chce - niech nie zakrywa brzuszka. Lubię patrzeć na takie dumne mamuśki :) I nawet, jak ma ochotę opalać się topless - to jej sprawa! Osobiście z niesmakiem oglądam zwisające brzuchy i tzw. boczki z obcisłych biodrówek, chociaż wtedy sobie myślę, ale ze mnie szcześciara, że mam taką figurę, że żaden tłuszcz mi się nie wylewa ;) No, ale to nie moja sprawa, kto jak się nosi i topiku o tym nie założę :p

Gość cięgle to samo
tylko ciężarne pieją nad ich wdziękami.... jak chcecie to chodzcie w gołych brzychach ale prosze nie denerwujcie się puszczę pawia na wasz brzuszek jak was zobaczę w negliżu.

Gość prawie wolna
Ja jestem w ciazy i uwazam ze na poczatku jesli ten brzuszek jest niewielki to nikomu nie powinno to przeszkadzac bo nie ma nic oblesnego w okraglutkim brzuszku natomiast jestem przeciwna wystawianiu brzucha od 7 do 9 miesiaca wtedy juz nie jest ladny bo sa na nim zylki kreseczka od pepka w dol i wypchniety pepek Nie kazdemu musi sie to podobac Jednak bardziej niz ciazowy wielki brzuszek wkurza mnie to ze kobiety w ciazy traktuje sie jak tredowate i najchetniej zamykano by je w domach Nie rozumiem co jest oblesnego w ciazy????? Ja uwazam ze kobiety w ciazy sa piekne jesli tylko o siebie dbaja!!!!!!!!!!!

Do wszystkich których gorszą śliczne okrągłe brzuchatki to ciekawa jestem co powiedzą o starych pasztetach wystawiających swoje pomarszczone i nieapetyczne ciała w lecie w parku.... ??????

Gość już 1000 razy pisały
jedno i drugie jest nieapetyczne, tzreba ubierac się przyzwoicie i tak by innych nie obrzydzać.

Gość prawie wolna
Zal mi wszyskich ktore zle sie wypowiadaja o ciezarnych Ciekawe co bedziecie mowic jak zajdziecie w ciaze

Gość julenka
Kobieta w ciazy nie powinna chodzic z odslonietym brzuszkiem poniewaz dziecko nie lubi promieni slonecznych i jest wtedy bardzo niespokojne ale czuje to matka bedaca w zaawansowanej ciazy.Jak dla mnie o wiele lepiej wyglada kobieta w ciazy z odslonietym brzuszkiem(choc ja odslaniam brzuch tylko w domu)niz niezbyt szczupla dziewczyna ktorej sadlo wylewa sie ze spodni

proponuje ignorowavc denne tematy zwłaszcza pomarańczowych nicków:P

Gość już 1000 razy pisały
jak bede w ciązy to kupie sobie koszule ciążowe;) niewiem gdzie wy pracujecie skoro możecie chdzić z odsłonietym brzychem? chyba że jesteście na L4...

Obyczajowość (polska, jak się tutaj podkreśla wymownie), to jedna strona sprawy... Miałam okazję uczyć nastoletnią matkę (w liceum) i naprawdę strój w jakim chodziła do szkoły był nie na miejscu: dres frotte, rózowy, spodnie opuszczone za bardzo w doł, wszystko to jakieś wyciągnięte. Podobnie rzecz ma się z innymi kobietami, ale zaznaczam, że nie uogólniam! Są panie, które umieją ubrać się stosownie, by fakt bycia w ciąży podkreślić, a są kobiety, którym to, z różnych przyczyn, nie wychodzi. Często w grę wchodzi też, powiedziałabym, zwykle lenistwo, niechęć albo nieumiejętność dbania o siebie. Czynniki finansowe też są istotne, ale nie trzeba szastać pieniędzmi na markowe sukienki ciążowe, żeby wyglądać po prostu ładnie. Nikt chyba nie chce tutaj, a przynajmniej nie większość dyskutantów, pakować kobiet ciężarnych do worków pokutnych :O Chociaż fakt, można czasami odnieść w tej dyskusji takie wrażenie.

ja mysle ze nie am sie czego wstydzic, ale jezeli chodzi o bezpieczenstwo jakies niew iem wpływy czynnikow ze srodowsika zewnetrznego to powinna zakrywac ale...jezeli ma mozliwwosc bez[ieczenstwa niech pokazuje!!!!!!!!!!niech caly swiat zobaczy ze jest szczesliwa i ma taki preent od Boga!!!!!!!!!!!:) pozdro dla wszytskich przyszłych mam!ja tez chce za pare lat ale juz zagadam do wozkow:)

ech.. jeśli kobietka ładnie wygląda.. to czemu nie moze odsłonić kawałka brzuszka? Poza tym.. wszystkie koszulki, nawet te ciążowe w pewnym momencie robią się za ciasne.. ja tam nie chodziłam w workach na ziemniaki.. w jeansach, koszulkach, bluzeczkach i tylko kilka z nich było ciążowych..a reszta takie zwykłe tylko troszku większe :P

Gość jsk dla mnie
to bardziej bulwersujace jest to jak kobiety dziewczyny grube otyle wrecz chodza w obcislych ciuchach beznadzieja

Gość 11111111
no własnie ferry, wszystkie kobiety powinny ubierać sie stosownie bez względu na to czy sa w ciazy czy nie ,nie wszystkie jednak potrafią ,nie wszystkie ubrana pasują wszystkim kobietom :) trzeba umieć wypośrodkować,trzeba po prostu kupić sobie duże lustro i zobaczyć jak sie wygląda,ja nigdy nie odsłaniałam brzucha jak byłam w ciąży ,bo po prostu miałam rozstępy i za dużo utyłam,zdawałam sobie sprawę,ze nie wyglądałoby to estetycznie ale jak idzie szczupła mama ze zgrabniutkim ,uwidocznionym brzuszkiem to mi się bardzo podoba :)

Gość mnie też
się nie podoba jak kobiet w ciąży nie zakrywają brzucha.I nie ma to moim zdanim nic wspólnego z "wykrzeczeniem światu szczęścia"tylko poporostu z durnowatą modą.Tak czy śmak widać że kobieta jest w ciąży czy ten brzuch wywala na wierz czy nie.A szczęście to jest stan wewnętrzny i nic wspólnego z ubiorem on moim zdaniem nie ma.Jest mnóstwo ładnych ciążowych rzeczy,to już nie te czasy że nie było co na siebie włożyć.

Gość mnie też
nawet jeśli nie dysponuje sie dużymi pieniędzmi.

Moja koleżanka z roku jest w ciąży, zawsze była z niej taka chudzinka i na dodatek wysoka i teraz, jak jest już w 7 miesiącu, ma bardzo ładny zgrabny brzuszek. Przychodzi na zajęcia z odkrytym brzuszkiem czasami (bo większośc koszulek jest na nią za krótka, a nie stac jej na coraz to nowsze ciuchy ;) ) i wiecie co-wygląda swietnie.

Gość juz 1000.......
gdybym ja byla wykladowca to bym wyprosila z sali.... na jakiej uczelni? prywatnej?

Nie, na publicznej i to dobrej. Tyle że widzisz, ona próbuje zakryc ten brzuch, a bluzeczka i tak jej się zsuwa ;) Jest gorąco, co ma więc biedna zrobic, ubrac się w worek po kartoflach. POLSKA TO JESZCZE CIEMNOGRÓD!!! Pozwólmy ludzią życ jak chcą, nie narzucajmy im stylu życia. JAK CIĘ RAZI DUŻY BRZUCH, TO SIĘ NIE PATRZ!!!!