Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyPolka

Nie lubie POLAKÓW

Polecane posty

Gość Carmen06
gdyby Polska byla tak bogatym krajem jak Francja czy Niemcy Polacy tez chodziliby z podniesionymi glowami... Jestem dumna ze jestem Polka ze wzgledu na nasza historie i czuje sie jej czescia chociaz ze nie bylo mnie wtedy na swiecie Polacy sa zle postrzegani w swiecie poniewaz nie robia nic zeby zmienic ten stereotyp,jednak madry czlowiek aby sie przekonac jaki jest dany kraj,spoleczensto w nim mieszkajace,pojedzie i zobaczy na wlasne oczy i nie bedzie wierzyl slepo w mity,w ten sposob juz wielu zmienilo swoj stosunek do Polski i Polakow

Gość filosofka
A choćby ta niebywała umiejętność, obca innym narodom, jednoczenia się w chwilach trudnych. To fenomen jak trwaliśmy w zadumie, gdy umierał nasz papież, jak cieszymy się z przyjazdu jego następcy. Nie ogranicza się ono tylko do przeżyć religijnych. To samo uczucie łączyło i powstańców i strajkujących w 81 roku i jawi się naszą pozytywną cechą, o której nie sposób nie mówic, zwłaszcza w momencie, kiedy wytyka się nasze wady. Tak one są, ale są i zalety.

Gość antyPolka
Tak filozofko a nastepnego dnia kibice zrobili burde ;)

Gość POLSKA DUMA
Wiecie, gdzie bylam 2 kwietnia 2005 roku? W amerykanskim Atlantic City. Wiecie, jak wygladal nastepny poranek? Tak samo, jak tydzien wczesniej, jak miesiac wczesniej i jak pol roku pozniej... Setki bezmyslnych nadzianych Amerykanow siedzialo w niedzielny poranek w kasynach i w dymie cygar przegrywalo swoje MANY. A potem wlaczylam polska telewizje i wyc mi sie chcialo!!!! Jak zobaczylam, co dzieje sie w Polsce..... Tozsamosc narodowa, kulturowa... to jest cos, czego brakowalo mi podczas dluzszych pobytow za granica. Na emigracji ZAWSZE bede obca, zawsze beda oni i ja... gdybym nawet nie wiem jak dobrze znala jezyk i jak dlugo w danym kraju mieszkala....

Mnie zycie w innym kraju naprawde nauczylo patriotyzmu, zeby nie powiedziec nacjonalizmu. Wczesniej tez narzekalam na Polske i Polakow, ale teraz czekam na kazdy wyjazd do Ojczyzny z utesknieniem. Moze to tesknota, moze idealizuje moj kraj. Ale kocham go, chociaz ma wady. Z nikim nie czuje sie tez tak dobrze jak z Polakami.

Gość antyPolka
Dobrze sie ucze wiec dostaje wysokie stypendium z pieniedzy podatników ;) A pozniej wyjade bo nie chce byc na bezrobociu hehe. Nigdy niczego nie ukradlam, nikomu krzywdy nie zrobilam etc. wiec hanby Polsce nie przyniosłam i nie zamierzam przynosic... Polska to kraj oszustow jak nie oszukujesz jestes biedakiem ( chyba ze akurat przez przypadek los szczescia do ciebie sie usmiechnal). Ja nie jestem oszustka i nie zamierzam nia zostac ( zeby tu przetrwac). Do tego kraju jednym slowem nie pasuje. Jesli jestes zagranica nie ufaj Polakowi bo niestety to wlasnie on pierwszy Cie oszuka! Taka prawda!

Gość antyPolka
Pierwsze slysze ze artysci w ograniczony sposob postrzegaja swiat! Ja sie nie dziwie ze mlodzi ludzie wyjezdzaja co wiecej moja prognoza jest taka ze bedzie ich wyjezdzac coraz wiecej ( i to nie dlatego ze widza jedynie swoj czubek nosa!!!! ) No niewazne ja uwazam tak a Ty inaczej. Ty zostaniesz tu ja wyjade bedzie Ci sie lepiej zylo, wsrod starzejacego sie spoleczenstwa.

Gość antyPolka
Bye for now.

Gość Rolnikowa.
2/3 mojej rodziny wyjechalo za granice. z koniecznosci. tutaj w tym zafajdanym kraju nie mieli nawet na chleb! teraz mieszkaja sobie wygodnie, maja domy, kilka aut i wreszcie czuja sie LUDZMI! nie dziwcie sie ze antypolka nie lubi polakow, gdybyscie zapieprzali 30lat za 900zl a potem na starosc zostali o suchej gebie tez byscie wyjechali i kropka!

Ja kocham Polske i moglabym nawet zapierd...za te 900zl miesiecznie, ale byc miedzy swoimi, jesc polski chleb i ogladac polska rzeczywistosc. Dlatego skoncze studia i wroce do domu.

Gość filosofka
Wszystko prawda, tylko po co ta agresja?

Mysle, ze to smutne, kiedy ludzie wypieraja sie wlasnej tozsamosci, zwlaszcza, ze nie mamy przeciez wplywu na to skad pochodzimy. Owszem, mozemy zmienic miejsce zamieszkania, ale swojego pochodzenia i tak nie da sie wymazac. Mieszkam od kilku lat we Francji. Rodzina mojego meza pochodzi z Belgii. Moj tesc niewadzi Belgii i Flamandow. Dla niego ten kraj to sztuczny twor i nie powinien w ogole istniec :o Jest smiertelnie zakochany w swojej nowej ojczyznie. Zgrywa wielkiego francuskiego patriote. A najsmieszniejsze jest w tym to, ze mimo jego calego zaangazowania dla pokazania swojej \"francuzkosci\", nie zmienia to faktu, ze przez wszystkich innych po tylu latach nadal jest postrzegany jako Belg. To co ostatnio dzieje sie w Polsce, bynajmniej nie napawa mnie duma. Nie potrafie sie identyfikowac ani z obecnym polskim rzadem, ani z prezydentem, ani z ksiedzem Rydzykiem. Ale mimo wszystko moja rodzina pochodzi z Polski, ja sama urodzilam i wychowalam sie w tym kraju. Przeciez polska to nie tylko politycy, to nie tylko Radio Maryja, to nie tylko nasze narodowe przywary! Mimo, ze mieszkam za granica, jestem nadal Polka. Nigdy nie zaprzeczam swojemu pochodzeniu i nie staralam sie - tak jak moj tesc - za wszelka cene stac kims innym niz w rzeczywistosci jestem.

Gość Hostess
A z czyjej winy jest bieda .Trzeba upaść na głowę ,żeby o polską biedę obwiniać Giertycha i Kaczorów.Kto już na samym początku przemian ustrojowych przy okrągłym stole zdecydował, że Polacy nie powinni mieć żadnej własności,a będą stanowić idealne żródło taniej siły roboczej dla reszty Europy. Komuchy ,komuchy i mośki.Ludzie trochę czytajcie i wyciągajcie wnioski. Dopóki zbrodniczy komunizm nie zostanie zdelegalizowany ,a komuchy nie będą ścigani przez prawo ,tak jak faszyści , tak długo będziemy się z tym problemem borykać.Towarzyszy rozliczyć i do pierdla z nimi .Wszystkich.A my im dajemy najlepsze stanowiska , wysokie emerytury, dodatki do nich itp..o zlodziejskim uwlaszczeniu nie wspomnę.To są zwykli kryminaliści i zbrodniarze , a ich partie mają struktury mafijne .Miejsce tych kanalii jest w więzieniu.

W liceum mialam kolezanke, ktora bardzo zalowala, ze II wojny swiatowej nie wygraly Niemcy, bo wedug niej wtedy \"nie byloby tego calego syfu\" :o Teraz mieszka w swoim raju na ziemi i z tego co wiem nie widzie jej zbytnio... podobno teskni za Polska!

A ja uwazam, ze jesli ciagle bedziemy zyli tylko przeszloscia, to nidgy do niczego nie dojdziemy.

:) Myrevin - trzeba bylo zrobic na poczatku, tak jak to zrobiono w innych panstwach post-komunistycznych. Teraz po tylu latach, moim zdaniem, naprawde zamiast ciagle koncentrowac sie na tym co bylo, lepiej byloby zajac sie tym co bedzie.

Gość Hostess
o tym właśnie mówię .Pora na zmiany.Wladzę muszą mieć ludzie mlodzi i nowi,nie skompromitowani.Powiem wam ,że wolę nawet chłopskiego filozofa Leppera od tych pożal się Panie Boże intelektualistów, wymądrzających się profesorków z kwachowego nadania.To im zawdzięczamy kolejne fale masowej emigracji i ucieczkę przed biedą jaką narodowi zgotowali. 60 lat niszczyli Polskę. Teraz cały czas będą mącić ,gdyż jedność w narodzie oznacza ich śmierć polityczną.Stąd ciągłe i niewybredne ataki na kościól katolicki jako instytucję , która jednoczy Polaków , na Radio Maryja jako jedyne medium o ogólnopolskim zasięgu, i nie tylko ,które wymknęło się spod ich kontroli .Mordy pełne frazesów o demokracji i wolności słowa .A tak naprawdę demokracja ich zdaniem jest wtedy ,kiedy oni sami są przy korycie A wolność słowa jest tylko dla nich. Reszta ma siedzieć cicho.

Gość Optymistka
spodziewam sie wysmiania ale wpisze swoje 3 grosze. Polecam utwor z gatunku mniej ambitnych, acz prawdziwych - \"To my Polacy\" 52 Dębiec, moich ziomków. Tam cala prawda. A ja jestem dumna z tych kradziezy, oszustwa i pijanstwa. Bo to sa jakby nie patrzec nasze symbole narodowe, obok Orla Bialego i drugiej w swiecie Konstytucji.

:) Hostess - zupelnie sie nie zrozumielismy. Uwazam, ze obecna sytuacje w Polsce odpowiada zarowo polska lewica jak i prawica. Jedni i drudzy maja swoje za uszami. Wizja Polski prezentowana przez obecny rzad w ogole mi nie odpowiada (jestem zwolenniczka silnej integracji Polski z UE). Z dwojga zlego naprawde wolalam byc reprezetowana przez A. Kwasniewskiego niz przez braci Kaczynskich, Leppera czy Giertycha. Natomiast jesli chodzi o Radio Maryja, to wedlug Ciebie radio ojca Rydzyka to jedyne wolne polskie media??? :o To radio zieje taka nienawiscia, takim jadem! To ma byc katolickie radio??? :o :) Myrevin - nie jestem zwolenniczka zapominania o przeszlosci - daleko od tego. Po prostu uwazam, ze bardziej trzeba sie koncentrowac na tym co ma byc. To wszystko. Co sie dzieje z Kafeteria??

Gość zoana
czemu nie lubicie polski , czemu jestescie tacy surowi wobec swijich ziomali powinniscie nienawidzic innych panstw za nasza krzywde ktora mam wyrzadzilijestesm takim samym karajem jak inne kraje wszedzie sa zlodzieje mordercy, tu sie urodzilismy tu wychowalismy powinnismy kochac polske chociazby za naszych przodkow ktorzy walczyli za POLSKE dzisjaj mecz z niemcami trzymajcie kciuki (moze sie uda) o niemcow powinniscmy nie nawidziec i ruskow

Gość kocham POLSKĘ nie kocham
POLAKÓW, a niekochanie Polaków nie wyklucza kochania Polski, proste i bardzo logiczne

Gość Roksaneczka
nie kochasz Polakow, nie kochasz siebie... generalizowanie w tym przypadku jest bez sensu. tak samo jak ktos powie nienawidze Niemcow, Ruskich czy Zydow. Jaki to ma sens. JA spedzilam troche czasu w Stanach, mozna powiedziec, ze Amerykanie sa mili, usmiechnieci i optymistyczni. Tylko, ze kto to sa Amerykanie??? imigranci z Meksyku, ekwadoru, Peru, Kuby, Polski, Rosji, calej Afryki itd?????? Znam kilkoro rewelacyjnych Amerykancow, znam i takich, ktorych nie chcialabym wiecej spotkac na swojej drodze. Kiedysmialam duzo sympatii do Murzynow. Potem mial miejsce pewnien incydent i co? mam znienawidzic wszystkich czarnych???

Gość lechowski
nie lubie polakow-rasistow, wstydze sie byc polakiem ale niestety nie dano mi wyboru przy narodzinach (na wyjazd mnie nie stac). Teraz musze z tym zyc, cholewcia...

Gość filosofka
Brak lustracji wydaje się być jednym z najwiekszych blędów III RP. Wyciągać mozna nie tylko teczki współpracowników, ale także dziadków... Wygląda, ze ten smród będzie się ciągnął przez pokolenia. Lustracje trzeba zrobic jak najszybciej, ujawnić prawdę, WYBACZYĆ i wreszcie patrzec w przyszłość. Strasznie patetycznie zabrzmiało. A tak przy okazji Margot, co znaczy "deja mort"?

Gość anty Polka numer 3
ja takze nienawidze Polakow i Polski. Wystydze sie za swoich rodakow a za Polki jeszcze bardziej. Polki maja bardzo zszarpana opinie na calym swiecie. Puszczaja sie z turkami, sa msciwe, zazdrosne, falszywe i bardzo glupie.

Gość anty Polka numer 3
Polska i Rosja to msciwy narod. Zdazaja sie wyjatki - nie twierdze ze wszyscy sa jednakowi, sa i porzadne Polki, sa i wporzadku Polacy ale jest ich malo. Turki, grecy, niemcy, azjaci - trzymaja ze soba, pomagaja sobie dlatego wezmy chociazby pod uwage jak sie usamodzielniaja w obcych krajach jeden po drugim a Polak co? Slyszy sie tylko ze gdzies tam jest polska knajpa nie tak jak od zatrzesienia wloskich, chinskich, tureckich, greckich w kazdym miescie - bo jeden drugiemu pomaga a Polak z zawisci jeszcze usiluje zaszkodzic.

Gość anty Polka numer 3
Polacy do Kosciola ida a ledwo z niego wyjda a juz obrabiaja innym tylki.

Gość anty Polka numer 3
a wezmy pod uwage jak wygladaja klatki schodowe w blokach polskich? Obdarte, popisane, nasrane, najszczane, zarowki pokradzione ! tego w innych krajach nie widac. Inni maja zupelnie inna mentalnosc. Polacy jak na zachod przyjezdzaja to zdradzaja swoje zony a kobiety co wyprawiaja to az wstyd pisac !