Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panika i strach

Właśnie odebrałam wyniki

Polecane posty

Gość panika i strach

Robiłam badania krwi i mam OB= 60 i 20 tys. białych ciałek, a w głowie same czarne myśli. Boj się, że to,,, :(

Gość powtorz badania

Gość panika i strach
Ja mam wszystkie zęby zdrowe, więc to raczej nie od tego. Od jakiś 2 tygodni wiecznie chodzę słaba, mam zawroty głowy, bladą cerę i podkrążone oczy, ciągle bym tylko spała. Zrobiłam badania i proszę, takie wyniki mi wyszły :(.

nie ignoruj tego!!!!!!przebadaj sie dokladnie tak jak ja to zrobilam:ginekolog,laryngolog stomatolog(ja tez myslalam ze mam zdrowe zeby a skubany psul sie od korzenia)

Gość panika i strach
Jak je zobaczyłam to od razu zrobiło mi się słabo. Pani w rejestracji też mówiła bym już dziś poszła do swojej lekarki, nawet bez rejestracji, ale było już za późno, bo przyjmowała do południa. Niestety jutro też odpada bo jest święto, dopiero w piatek. Koszmar, nie mogę przestac o tym myśleć :(.

Gość nie wtajemniczona
OB= 60 i 20 tys. białych ciałek czy może ktoś mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi wynikami? Co to znaczy i co mają zęby do tego??

Gość dlaczgeo dwa wyniki na ob

Gość manieczkaaaa
Norma OB wynosi max. 20, a białych ciałek niestety nie znam.

Gość nie martw się***
Wskazują one na jakiś ostry stan zapalny.:o Ale wyniki trzeba powtórzyć i szybciutko skonsultować to z lekarzem.Nie było w przychodni innego lekarza? Powinnaś raczej upomnieć się w rejestracji że do jakiegoś internisty dostać się musisz dziś i teraz, tym bardziej że jak mówisz źle ostatnio się czułaś.NIE Przejmuj się i głowa do góry.❤️ W piatek rano wal do swego kekarza I kontaktu.🌼

Gość Rybeczka2
Spokojnie, może cię grypa ła[pie albo jakaś infekcja... Nie bagatelizuj, ale też nie histeryzuj - OB od byle czego rosnie. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku . Trzymam kciuki i życzę zdrówka :) 🌼

Gość cos dorzuce
A moze opalałas sie ostatnio?

Gość panika i strach
Dziękuję za słowa pocieszenia. Staram się nie wpadać w histerię, ale wiadomo, że takie wyniki nic dobrego nie wróżą. Gdyby to była grypa to pewnie już dawno by się rozwinęła i dała prawdziwe swoje objawy. Nie poszłam do innego, bo chcę iść do swojego, zaufanego lekarza. Co do opalania to też się nie opalałam, jestem alergiczką i unikam słońca jak tylko mogę.

Gość łojojoj
Nie chcę Cie starszyć ale moja kolezanka miała podobne wyniki i objawy i była to niestety białaczka. Oby u Ciebie było inaczej.

Gość łojojoj
Czy ja ją strasze,nie sadze. Napisałam tylko jak było w innym przypadku i tyle.

Żadna białaczka,-ob moze byc podwyższone nawet jak jest drobna infekcja,a leukocyty tez maja wplyw nawet na przeziebienie spokojnie :) ale do lekarza zawsze trzeba isc jak jest cos niepokojacego pozdrawiam

Gość nie wtajemniczona
Nikt mi nie udzielił odpowiedzi na moje pytania więc sama w necie poszperałam i sprawdziłam jakie są normy itp. Teraz nie dziwię się, że lekarz kazał mi łykać tableteczki, robić inne badania....:) Jak ja wszystkie wyniki począwszy od WBC po PLT mam poniżej normy:) a minęło już 2 lata i dobrze sie czuję także główka do góry !! :D

Gość weź się uspokój ko9bito
:o ja zawsze mam ob ok. 45-55 i jakoś żyję. Moja mama kiedyś miała 80:o I też jej nic nie było. Robiłaś wcześniej badania? Może takie masz po prostu? Może masz alergię? Jesteś w ciąży? Stresujesz się? Masz nerwicę?

Gość a co oznaczaja komórki szpiku
we krwi?? Bo ja tak miałam ostatnio. Tzn. mam:o

u kobiet norma ob to 2- 12 a białe ciałka krwi 4 -10 nie jest jeszcze zle , przy białaczce poziom WBC jest dużo wyższy , a ob z kolei nie rośnie , to na pewno jakiś stan zapalny , idz jeszce dzisiaj może prywatnie gdzies sie wcisniesz , bez paniki , wszystko bedzie dobrze :)

Gość lilly rose
rachatłukum - przy białaczce jest podwyzszone ob opowiem wam moją panike : kiedys wieczorem siedziałam sobie i jakos tak złapałam sie za kark. ból- wymacałam tam kólke.powiększony węzel - dużo powiększony. postanowiłam zmierzyc temp. wyszło 38*C no nic myślałam ,że to zwykłe zapalenie węzłów. poszłam do lekarza tam okazało się,że węzły są zdrowe.całkiem zdrowe.lekarka odesłała mnie do domu . miałam to smarować panika zaczela sie gdy po tygodniu temp. nie schodziła ponizej 37,5 byłam blada,miałam podkrążone oczy.udałam sie jeszcze raz do lekarza.tym razem rowniez nic .wezly zdrowe . zadnych zmian w plucach ani nic.oficjalnie zdrowa. wiec co to jest? skierowano mnie na badania.wyszły ? no nie tragicznie.myślałam , ze zwariuje.dodam ze u mnie w rodzinie duzo osób zmarło na raka. w tym równiez na białaczke. byłam pod stalą obserwacją lekarską.rozne lekarstwa,pomiary temp. i tak całe 2,5 tygodnia w wielkiej panice , strachu i niepokoju. po 2,5 tygodnia zaczeło mnie boleć ucho.okazało sie ze to zapalenie ucha srodkowego.oh odetchnelam z ulgą. wiec nie warto sie stresować,przeziebienie wychodzi nawet i pozniej niz moje. fakt faktem , ze te wyniki nie są zadowalające ale bądz dobrej myśli :)))

spokojnie... ja mialam takie OB...gdy okazalo sie ze mam przewlekly stan zapalny w stawach kolanowych... idz do lekarza to sieuspokoisz..cokokwiek ci powie, bedziesz wiedziala na czym stoisz i co masz dalej robic. przede wszystkim badz spokojna, nie mysl o tym, bo i tak to nic nie da....

Gość nnnnnnnnnnnnnnn
robiłam badania okresowe i mi też wyszło OB 60

Gość jak ktos za dużo używa
tamponów OB, to potem taki ma wynik:(

Gość to infekcja
nie ma sie czym marwtic,idz do lekarza po tabletki

Gość sylwiak99
do lekarza idz natychmiast , absolutnie nie zwlekaj! Najlepsze OB jest kiedy jest jednocyfrowe tzn max . do 10 , powyzej już jest niepokojące i to jest sygnał ,że coś się dzieje w organiżmie, no i jeszcze ta ilość białych ciałek ! Nie lekceważ tego absolutnie !

Gość Podobnie do mnie
OB 80 bialka biale 22 tys bialka czerwone 2,8 mln aso 1000 Ide do lekarza z wynikami