Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyciskarka pryszczy

Roaccutan - Kto się leczył?

Polecane posty

Gość iglo22
no yak zapomniałem dodać , panowie dbajcie o tężyznę fizyczną , trudniej zachować formę

Gość ale skad
podejrzenie ze to przez roaccutan? po tak dlugim czasie?

nie ja stosowalam ten lek, ale osoba z mojej rodzin, piszecie tutaj o suchosci ust itd, ale nikt nie napisal ze ten lek moze spowodowac bezplodnosc....co jak dobrze pamietam...jest w ulotce...

Gość pierdolenie o szopenie
bezplodnosc, na pewno nic takiego nie ma w ulotce to nie trucie sie, a jedyny skuteczny lek na tradzik i nie ma nad czym sei zastanawiac ostatnia chlebus wypowiadala sie w tv mowila tez o hormonach- jaka to glupota leczyc nia tradzik warto przecierpiec, po 3 ms od odstawienia mozna juz zachodzic w ciaze ja bralam w 98 roku i do dzis mam spokoj i jestem zdrowa

Gość pysiaczekk
Biore Izotek. Wole byc bezplodna (nawet gdyby byla to prawda) niz chodzic z tym shitem na twarzy:o

Gość dziewczynaktóra bierze Izotek
pysiaczekk

Gość pierdolicie smęty
jakbym czytala to wszystko (bzdury) co psizecie to nie zdecydowalam bym sie na branie roac.

Gość pierdolicie smęty
do BASIA203 ! jaka bezpłodnośc chyba ulotki w rece nie mialas,,tak nie pisze ze mozesz byc bezplodna tylko w czasie ciąży uszkadza płod, a więc chyba ejst rożnica?! naucz sie cytać ze zrozumieniem

Ja brałam roaccutan cały rok miałam normalna cerę przez rok, troche krotko jak na tyle kasy. Co do skutków ubocznych to bez przesady, nie ma tyle co piszecie i jaka bezpłodnosc!!!!! usta suche co najwyżej.. Aknenormin tez brałam ale przez pół roku, o dupe rozbić te leki, może komuś pomogły definitywnie, ale nie mnie CZY WYLECZYŁ SIE KTOŚ W JAKIŚ INNY SPOSÓB???

Gość kropka78
Hej, leczyłam się przez 9 miesięcy (to był koszmar finansowy i pryszczowy :P ) Obecnie jestem 10 po skończonej kuracji i jest genialnie! :))))) Przebarwienia znikneły całkowicie, blizny znikają - są juz niemal niewidoczne. ODZYLAM!!!!! Powodzenia i wytrwalości wszystkim kuracjuszom! glowa do gory!

a co na przebarwienia ? Mi pomogły hormony ale mam mega plamki, blizny po tym strasznym trądziku :(

Gość anka83
bralam roaccutan 6 m-cy , leczenie zakonczylam ok 1,5 roku temu i od 2 m-ce niestety zauwazylam ropne podskorne wypryski na twarzy i dekolcie -nie tak silne jak przed stosowaniem R , ale zawsze to pryszcze poza tym pojawily sie zaskorniki , kt nie mialam po zakonczeniu leczenia - generalnie widze ,ze cos jest nie tak za tydz ide do derm chce zaznaczyc , ze podczas brania R czulam sie ok , z dolegliwosci tylko suchosc warg i dloni - ale sa na to sposoby juz po 3 m-cach a moze nawet wczesniej widac bylo znaczna poprawe zgadzam sie ,ze leczenie jest drogie ,ale ja z tradzikiem walcze juz dobre 10 lat i jak dotad tylko po R byla taka znaczaca poprawa R nie likwiduje przebarwien , pomaga na blizny - po zakonczeniu leczenia R lekarz zalecil mi zabieg plynem jessnera lub mikrodermabrazje R NIE POWODUJE bezplodnosci !!! po roku od zakonczenia leczenia mozna spokojnie zajsc w ciaze !

Gość mada20
hejka.ja leczyłam się roaccutanem ale tylko przez 2 mesiące.efekty były widoczne nawt już po krótkim czasie.Skończyłam kurację bo wybuchła dziwna afera z nimi związana, a poza tym one były strasznie drogie-ok.300 zł.po przeczytaniu poprzednich wypowiedzi widzę, że to nie ważne jak długo stosuje się kuracje-prędzej czy później wszystko powróci!!!! Wiem jak ciężkie jest życie z trądzikiem ale wiem też że są bezpieczniejsze metody radzenia sobie z problemem.można np.chodzić do kosmetyczki,uważać na to co się je, no i przede wszystkim nie wolno samemu wyciskać pryszczy!!!!! nie stosujcie tego leku!!!!!!

Gość gooooooooooo
Dziewczyny, ze Wam cos nie pomogło nie znaczy, ze innym tez. Podstawowe pytanie: CZY WZIĘŁYSCIE MIN DAWKE CZYLI 120MG/KG???? Efekt nie zależy od długości brania, ale od dawki na kg. Czyli np jak ja waze 55kg to musze wziazc 11 pudełek 20mg, bo inaczej jest duże ryzko nawrotu!!!! Czy te, którym tradzik wrócił przestrzegały tej dawki? Przeciez nawet piszą o tym w ulotce... A poza tym nie trzeba brac roa, jest tez izotek i aknenormin. To te same leki. Np Izotek 20mg, 1 pudełko kosztuje 130zł, a nie 300:) A skutki uboczne jak wyzej. Sucha skóra i tyle:) Ale dla mnie to jest zaleta, bo w koncu nie swiecisz sie na km 🖐️

Gość a jak ja ważę 60kg
to jaka musi być dawka ROA i ile by mnie to kosztowało?

Gość kropka78
Ważę ok 55kg, na początku kuracji płaciłam ok.500/mc, pozniej stopniowo zmniejszałam dawke wiec jednoczesnie i koszt ;-) średnio kosztowało mnie to ok.250-300zł/mc, cała kuracja ok 3000zł Jestem równo rok po odstawieniu leku. Jest wszystko w porządku :)

Gość W niemczech jest taniej
Ja zakończyłam kurację 7 miesięcy temu. wydałam 1000zł bo kupi.łam Izotek w Niemczech w Polsce wydałabym 2300zl. Lek mi pomógł. Jestem szczęśliwa. Skutki uboczne byłu: suche usta, zmienny humor. Po tygodniu od odstawienia leku koniec skutków ubocznych. Dla mnie jest to najlepszy lek na świecie, bo wyleczył mój największy kompleks który miałam przez 10 lat. Jak ktoś rzeczywiście będzie zdesperowany to na pewno weźmie ten lek bez względu na to jak straszą w ulotce :):)

Gość to prawda niestety
A czy chodziłaś do lekarza w Niemczech czy w Polsce wystawiali Ci recepty, które mogłaś zrealizować za granicą? Pytam ponieważ niedługo wyjeżdżam do Niemiec i chciałam się w tej tematyce zorientować:) Proszę napisz🌻

Gość W niemczech jest taniej
miałam polskie recepty Mi lekarz dał namiary na aptekę w Niemczech. To było tuż za przejściem granicznym.

Gość bardziej niz dorosla
reacutanem leczylam sie z "wiecznego" tradziku i wracajacych wypryskow na buzi, plecach i dekoldzie w wieku lat 35 mam 39 i....zero pryszczy

Gość Princessa Priszczilla
Witam niedługo rozpocznę kurację troszkę sie boje o nawroty i opisywanych skutkach które pojawiaja sie po latach ,na internecie ciezko znalesc strone o tym leku sa tylko fora a aj chcioałbym sie dowiedziec na jakiej zasadzie dziala ten lek jaki jest jego skład wie moze ktos gdzie znalesc te info?

Gość Buka
czesc skonczylam kuracje Izo w maju tego roku, a teraz jest dokładnie tak samo jak przed podjęciem leczenia, myślę, że to moze przez za niska dawke ( przez 2 miesiace 20mg na dzien, a potem 10mg, a w ostatnim miesiacu leczenia 5mg i to co drugi dzien.) a moj tradzik naprawde nie nalezal do tych lzejszych. no troche sie teraz zalamalam, tym bardziej ze trudno znalezc w krakowie dobrego lekarza. Poszlam w zeszlym tygodniu do takiej jednej pani i polecila smarowac twarz zrobiona przez siebie mascia, no przeciez porazka, a wulkany rosna i rosna. Moze ktos ma namiary na dobrego doktorka z kraka? pozdrawiam

Gość aknene
Ja mam dzienną dawkę 30 mg (pierwszy miesiąc) a waże niecałe 50 kg. Mam nadzieję, że wszystko się uda i to NIGDY NIE WRÓCI!!!

Gość vidsm21
Ja biore juz Izotek od 6 miesiecy cera poprawila mi sie o 200% ,poczatkowo placilam ok 120zl za opakowanie 20mg teraz jest jakas obnizka cen i place ok 90zl za opakowanie 20mg :) widze bardzo duza poprawe....a skutki uboczne? suchosc ust i rak, generalnie ja mialam wczesniej problemy z nerkami ale lek nie pwoduje narazie zadnych problemow moja watroba tez sie ma dobrze choc biore rownoczesnie tez leki na serce oraz inne specyfiki

Gość agus99
jejjjku ale sie ciesze ze odnowiliscie temat. Vidsm21> a mialas problemy z uprawianiem sportu??bo czytalam ze ludzie bardzo szybko sie mecza w trakcie kuracji..i jak dlugo trwal wysyp??dzieki za informacje, pozdrawiam

Gość vidsm21
problemow z uprawianiem sportu nie mialam za bardzo choc przyznam ze z poczatku troche szybciej sie meczylam :/ teraz jest juz w porzadku... wysyp? ja nic takiego nie mialam..moja cera juz po kilku dniach brania leku bardzo widocznie sie poprawila, mialam tlusta cere i wlosy ktore tez mialy tendencje do przetluszczania sie.. po kilku dniach zniknely mi zaskorniki ktorych nawet najlepszy peeling nie mogl usunac, teraz mam delikatna skore, fakt ma tendencje do wysychania. Przestalam uzywac podklad bo prawie nie jest mi potrzebny. Co do wysychania spojowek..mam specjalny zel wiec nic nie czuje :)

Gość agus999
kurcze..a mnie dermatolog powiedziala ze pogorszenie cery wystepuje u kazdego..mozesz mi jeszcze powiedziec jaka dawke przyjmujesz??

Gość vidsm21
od czerwca bralam 20mg dziennie czyli jedna tabletke :) teraz mi zwiekszyla dawke do 2 tabletek czyli 40mg :) nie mialam pogorszenia cery i teraz moje dwie kolezanki po tym jak zobaczyly efekty u mnie tez zaczely brac ..u zadnej nie widzialam pogorszenia stanu cery :) ale oczywiscie nie moge reczyc za kazdego

Gość agus999
mnie dermatolog powiedziala ze ze bede brala taka sama dawke..chyba zdecyduje sie na ten Izotek,jutro z samego rana lece na badania..pozdrawiam i zagladaj tu czasem jak bedziesz miala chwile:)

Gość agus999
no dobra..jeszcze jedno pytanie bo zapomnialam...nie zaczely wypadac Ci wlosy??..nie wymyslam sobie takich pytan,poprostu siedzialam na forum dermatologicznym i tam bardzoduzo osob mialo wlasnie takie skutki uboczne :/