Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobreradyrozdaję

czytaliście na onecie - USA szukają polskich magistrów.

Polecane posty

Gość dobreradyrozdaję

aż mi dech zaparło jak to rpzeczytałam. chętnie bym wysłała cała kafeterię od razu. może ktoś by chciał? jakiś świeżo upieczony? polecę wam kogo trzeba tylko trzeba lecieć. i życie w MAdrycie:) [cześć]

Gość dobreradyrozdaję
hehe - wiem , ale jest takie powiedzenie " życie jak w Madrycie". ciekawe nie " życie jak w Nowym Jorku" czy 'życie jak w Chicago" nawet o Rzymie nic nie ma tylko Madryt. :)

Gość dobreradyrozdaję
a gdzie co .na onecie jest artykuł. nie czytacie onetu? może byście się tak spakowali wszyscy - byłoby luźniej:)

Gdzie jest Madryt ? Czy ktos będzie uprzejmy mnie poinformować ? :o

Gość dobreradyrozdaję
na moim ulubionym forum , gdzie pytam się hindusów co mówią gdy chrześciajnin mówi " o Boże - ale piekło!" spotkałam katalonkę, która mówi po katalońsku i nie lubi ludzi z Madrytu. chyba więc tam się udam najpierw zwiedzając Hiszpanię ( o ile) choć wiecie ...Costa Brava, Pireneje i ta ...POGODA.

Może dogadać się nie idzie ale jest z sensem. ;)

Gość dobreradyrozdaję
czyżbyś nie był jeszcze polskim magistrem? a wczoraj tak się uśmiałam bo mój znajomy Niderladczyk ( ochrzciłam go neadertalczyk) powidział, że nie powinno wygrać żadne agresywne państwo tych mistrzostw bo ich buta jeszcze by wzrosła. (pewnie kibicuje Brazylii). a wszyscy za najważniejszy mecz tych mistrzostw uzanli mecz Chiny-Rosja. a potem była już 1.30 w nocy i poszliśmy wszyscy do wyrek. każdy w swoim kraju.

Gość dobreradyrozdaję
ps no wiecie - co za szczęście, że Czesi pokonali Amerykę - Polacy sami by sobie 2 samobóje strzelili jak znam życie w czasie meczu z Ameryką. :(

Gość dobreradyrozdaję
a ja nie jestem głupia i powiedziałam wszystkim, że zapomnieli o Indiach. Indie nie są agresywne - na to Anglik się skrzywił co nieco. o jakie życie jest zabawne - czasem.

Ja bym chciala do San Francisco!!!!!! A te wizy to w koncu zniesli czy nie? Jak tak to moze uzbieram na Chicago w nast. roku.

Gość dobreradyrozdaję
hehehe- wizy ci zniosą - jak kret jajo zniesie to ci zniosą. oni tylko wrogów wpuszczają bez wiz. typu Niemcy, Francja. a teraz poważnie - mecz w finale Eqador: Trynidad. co wy na to? i za 30 lat dalej radość w Eqwadorze, że 30 lat temu Eqador wygrał:)

Gość dobreradyrozdaję
wiesz - oni są cwani bo taki magister polski i tak lepiej posprząta niż murzyn, który nie umie do 2+2 dodać. ja to się zapytam zaraz czy nie reflektują urzędników polskich i ich mądrości? może trochę posprzedajemy, co wy na to? zusy krusy itp.- do mycia okien w drapaczach chmur - może im lepiej pójdzie, a jak nie to zlecą z dachu i po nich. najlepsza nagroda za wywiązywanie się z obowiązków dla nich.

Gość dobreradyrozdaję
A wiecie, że eruo2008 jest w Szwajcarii i Austrii? Fajnie. jakie to są imprezy gigantyczne jak tak sobie pomyślicie. No i tyle co chciałam rzec szczerze i od serca jak zwykle:)

Gość dobreradyrozdaję
Ja to bym tak chciała, żeby wszyscy polscy magistrzy wyjechali z Polski. to moje marzenie. choć w sumie - może przestępcy powinni uciekać? Może takie jest życie? czemu akurat magistrzy, a nie kryminał. Komu tu powinno być lepiej a komu gorzej. Tak by więzienia opustoszały i byłoby gdzie mieszkać, a tak... gówno to wszystko warte. I tym optymistycznym akcentem kończę.

Gość dobreradyrozdaję
Czyli co? PS. a ciekawe, że chcą magistrów a nie inżynierów z polski buachachacha- nagistrów czego? Politologii? to Beger niebawem się nada. no dobrze, ale co oni mogą tu kupić. hispermarkecty - mają swoje. czekolada- w Szwajcarii, perfumy i wina- Francja, u nas to może drewno - z cisa. ostatnio przeczytałam, że cis dlatego tak wcześnie był chroniony bo caly wycinali na łuki dla Zachodu. już Jagiełło zaczął go chronić. a wczoraj przeczytałam, że w Niemczech mają Federalną Agencję Ochrony Przyrody. A ministerstwo mają ochrony przyrody i bezpieczeństwa nuklearnego. Normalnie jak ja się czułam dziwnie czytając to w moim chińskim niemieckim... a tu???????? tu gdzie mieszkam ostatnio postawili leśniki wielką wieżę. raz idę - patrzę - stoi wieża. lecę i się pytam w domu czy idzie wojna bo skojarzyło mi się z II części Władcy Pierścieni - no wiecie - DWIe wieże. i tylko patrzę gdzie wróg postawi swoją

Gość dobreradyrozdaję
w Polsce to najbardziej chciałabym pracować w ministerstwie transportu. dziś oglądałam jak w Delhi jest - w Indiach. No wiec tam są same rowery i tzw. riksze czyli wózki rowerowe. mało aut. dużo taksówek. kolej to jak im Angliki postawili a wszystkoo nazywa się Wiktoria - od ich boskiej imperatorowej. No a w Polsce? niedługo też wszystko będzie rowerowe i oplowo-BMVowe, ale - niestety będziemy musieli jeździć w wyobraźni albo po polnych drogach nasłonecznionych jak lasy wytną.

Gość dobreradyrozdaję
a ja powiedziałam , że to trzeba sobie helikopter kupić, a nie takie dziwne wieże budować. i wszyscy na mnie, że ja jestem głupia. co to z takiej wieży zobaczysz niby? no ale cóż - ja jestem bardzo głupia. AMEN.