Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to zrobic

JAk po porodzie zabezpieczyc sie przed powtorna ciaza?

Polecane posty

Gość jak to zrobic

Zamierzam karmic piersia wiec antykoncepcja hormonalna odpada, wkladki domacicznej sie boje, naturalnym metodom nie ufam. Ktos ma dosiwadczenie i moze pomoc??

Gość a może.
Zastrzyki

Gość smarkulaaaaaaaaaaaaaaaa
nie bzykac sie... i tak masz rozciagnieta wielka pochwe...

Gość są tabletki
dla mam karmiących piersią, nazywają się cerazette. Jest to: hormonalna, odwracalna metoda planowania rodziny. Zawarty w tabletkach progestagen Dezogestrel zapewnia pełne działanie antykoncepcyjne. Tabletki wymagają codziennego przyjmowania przez pełen cykl (bez 7 dniowej przerwy charakterystycznej dla tabletek dwuskładnikowych).Może być stosowany u kobiet nie tolerujących estrogenów i u kobiet karmiących piersią.

Ja stosuje zastrzyk depo-provera i jestem z niego zadowolona.Jest on dla karmiących mam,albo pigułki cerazette

Gość jak to zrobic
Jakie sa ceny tych srodkow antykoncepcyjnych?

Ja za zastrzyk płace ok 42 zł raz na 3 miechy. Moja kupela płaci za pigułki ok 35 zł a spirala mirena to koszt gdzies ok 500 zł (u nas można brac ją na raty)

Gość Gusia 1
nie polecam cerazette..fakt ze na ciebie moze zadzialac inaczej..bralam je przez 2,5 miesiaca, co zaowocowalo wysypka u mojej corki i u mnie na twarzy, teraz nie biore nic i uwazam ze co ma byc to bedzie, no chyba ze nie planujesz drugiego dziecka. koszt tabletek to ok 35 zl

Gość po prostu.........
...PREZERWATYWY

Gość mininii
ja bym brała na pewno craizette....bo nie ufam spiralom

Gość mininii
no wiadomo jesli dziecko miałoby jakies objawy po tabl to bym przestała brac ale czy wolno je brac gdy sie karmi?

mininii Cerazette można brać jak się karmi ale też słyszałam na ich temat dużo negatywnych opinii, ja jednak zamierzam je wypróbować. Zastrzyk u mnie odpada, bo czytałam, że po nim powrót do płodności może trwać nawet rok a ja planuję drugie dziecko i nie chcę ryzykować. W tej chwili stosuję prezerwatywy ale ponieważ @ się już pojawiła idę w tym miesiącu do doktorka po pigułki.

Gość kilonka
Ja w celu zasięgnięcia opinii o antykoncepcji byłam nie dawno u mojego ginekologa. Pani doktor powiedziała mi, że poleca zastrzyki no i zapytała się czy planuje jeszcze jedno dziecko, powiedziałam, że nie, więc poleciła mi spiralę. Za kilka dni czeka mnie założenie wkładki:D

Gość miniiii
Słonko1335 aha dzieki za info ... to super ze sie bedziesz starała o 2 dzidziusia...ja mam 25 lat i kurde cały czas zwlekam .....chyba nie jestem gotowa i mam mnóstwo obaw ale nie typu ze sobie nie poradze bo tego jestem pewna ze bede dobra mama...ale ze za duzo przytyje i nie zrzuce trądziku.....a raczej jego nawrotu....popsutych zebow ktore mam dosć słabe a w ciąży psuja sie ze zdwojoną siłą.....zylaków...i mozna by tak bez konca ale najbardziej to tych pryszczy i utycia

Miniii chyba naprawdę jeszcze nie jesteś gotowa na dziecko ale spokojnie nadejdzie Twój czas. Ja kiedyś myślałam, że nigdy nie będę mieć dzieci, bo małę brzdące mnie tylko denerwowały a nie rozczulały ale jak skończyłam 28 lat to zapragnęłam być mamą i polecam:) Jestem jedynaczką i dlatego nie chcę żeby moja córcia nie miała rodzeństwa. Jeśli chodzi o utycie w ciąży to ja akurat schudłam po porodzie i ważę dużo mniej niż przed ciążą a cera mi się zrobiła piękniejsza niż kiedykolwiek:)

Ja nie chciałam przez ten czas wpływać na dziecko w żaden sposób - tak na wszelki wypadek - i stosowaliśmy prezerwatywę. Mój ginekolog powiedział, że nie ma żadnych badań potwierdzających w 100% brak wpływu na dziecko hormonów branych przy karmieniu piersią. Zaznaczył, że może przepisać jeśli tylko chcę, ale mnie informuje. Wolałam nie szkodzić dziecku w żaden sposób. Było ryzyko, ale się udało ;)

aaa, spirala jakoś do mnie nie przemawiała/przemawia - takie nastawienie ;)

Gość jak to zrobic
Dzieki za pomoc drogie kobietki. Spirali po prostu sie boje,dlatego jej nie chce, wiec raczej wybiore zastrzyk, raz na 3 miesiace i masz z glowy, i nie jest wcale drogi. Zreszta, mam jeszcze troszke czasu wiec sie jeszcze zastanowie i wypytam lekarza. Dzieki i pozdrowienia dla przyszlych i terazniejszych mam:)

Gość gusia 1
fajnie jak ktos moze stosowac prezerwatywe my akurat mamy uczulenie :))

Gość elektroniczny kod
oboje macie uczulenie? A powiedz, tak pytam z ciekawosci:P, jak sie ono objawia??

Gość Gusia 1
najsmieszniejsze jest to ze oboje mielismy to samo, jedna proba z i problem przez tydzien..objawia sie praktycznie tak samo jak grzybica, czyli wysypka, swedzenie... pozdrawiam :) i milego zabezpieczania :)