Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka ekonomii

PLAGIAT I PRACA MAGISTERSKA jak to jest?

Polecane posty

Słyszałam, że plagiat to 5 słów spisanych ze źródła i nie zaznaczonych w cudzysłowie. 3 słowa, to przesada, tego się czasem nie da uniknąć.

Pracę mgr pisze się zwykle czcionką 12, zwykle Tomes New Roman, interlinia 1,5. Tytuły rozdziałów większą i pogrubioną czcionką - to chyba oczywiste..

heheh znowu o pracy :P co do czcionki ja pisze 12 podobnie jak licencjacką a wszyscy mi mówią, ze pisza 14 bo więcej wychodzi :P szkoda, ze nasz promotor sie nie wypowiedział w tej kwestii a co tego programu PLAGIAT u mnie na uczelni tez był ale albo nie sprawdzali albo jest jakis kijowy bo na ponad 200 osob nikogo nie wyłapali a ludzie niektorzy przepisywali pół książki naraz nie robiąc nawet 1 przypisu :O

Gość magisterka
Program Plagiat porównuje pracę z innymi pracami sprawdzanymi wcześniej (w tym programie) oraz z publikacjami w internecie... Możesz przepisać słowo w słowo jakąś książkę i nic nie wyłapie - jeśli jest to stara książka i nie ma opublikowanych fragmentów w necie. Jeśli piszesz pracę np z prawa to wszelkie cytowane ustawy juz będzie wyłapywać. Wszystko więc zależy od kierunku studiów. Na niektórych studiach dopuszcza się więcej procent podobieństwa, na innych mniej. :-) Ja pisałam pracę w specjalnym programie matematycznym - którego program Plagiat nie obsługiwał. Wyłapało mi 1%. :-) Wyszło że ściągałam ze strony jakiejś ambasady. :-)

Gość taka paoleczka
Mam pytank.. czy konieczne jest podawanie numeru stony w przypisie? i czy mozna tak zrobic ze to zdan cytowanych podac numer stony z ksiazki a przy zdaniach jedynie parafrazowanych podac tylko autor, tytul itp ??

Gość zawsze podajesz nr
strony!

Gość taka paoleczka
Ok piszesz ze zawsze podaje numer strony, a jesli jest np taka sytuacja ze przeczytam ksiazke i chcę sie powolac tylko na niektore fragmenty, ale tak ogolnikowo, podajac przy tym swoja opinie i parafrafujac oczywiscie, to chyba moge podac tylko ogolnie ze akurat na tej ksiazce opieralam to co napisalam nie podajac wszystkich stron... toche to zakrecone :)

Gość taka paoleczka
????

Gość alllicjja
jezeli przepisujesz slowo w slowo to to nie jest plagiat pod warunkiem ze dasz to w cudzyslow i podasz zrodlo. Moim zdaniem glupio miec cala prace w cudzyslowach wiec polecam troche zmieniac to co napisal autor danej ksiazki - wtedy dajesz jedynie przypis. ( pisalam prace inzynierska - ale jezeli chodzi o to to chyba obowiazuja te same zasady co w mgr)

Gość gość
Skoro pytasz o prace magisterską, to oznacza, że pisałam pracę licencjacką, a to jest tak samo...

Gość gość
zgłoisiłam do urzędu skarbowego i do administratora strony

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić, redaguję tekst i pomagam przy kompozycji. Możesz spokojnie przelewać na papier swoje myśli nieuczesane. Ubierzemy je potem w zgrabniejsze słowa Jeśli nie jesteś pewien, czy to właśnie tego potrzebujesz. Napisz do mnie na adres; poprawa-plagiatu@wp.pl GG 46377435 Szybkość, anonimowość, 100% gwarancja potwierdzona raportem.

Gość gość
polecam w takich przypadkach oddac prace po prostu do korekty stylistycznej, ostatnio moja siostra korystala z uslug firmy www.przeplata.info w tym temacie

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić, redaguję tekst i pomagam przy kompozycji. Możesz spokojnie przelewać na papier swoje myśli nieuczesane. Ubierzemy je potem w zgrabniejsze słowa Jeśli nie jesteś pewien, czy to właśnie tego potrzebujesz. Napisz do mnie na adres; poprawa-plagiatu@wp.pl GG 46377435 Szybkość, anonimowość, 100% gwarancja potwierdzona raportem.

Gość anty_plagiat
Chciałbym wam zaprezentować działanie programu anty plagiat Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych. Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe. Wyszukane zdania które są plagiatem program podkreśla na czerwono i podaje linka gdzie znaleziono plagiat oraz całkowity procent splagiatowanych tekstów. Zapraszam do obejrzenia filmiku instruktażowego youtube com/watch?v=TWxQZrZMU2U więcej o programie oraz pełną wersje można zakupić na stronie antyplagiat net albo krócej jak np.Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić plagiat tekstu polecam stronę antyplagiat net Chciałbym wam zaprezentować działanie programu anty plagiat Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych. Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe. Wyszukane zdania które są plagiatem program podkreśla na czerwono i podaje linka gdzie znaleziono plagiat oraz całkowity procent splagiatowanych tekstów. Zapraszam do obejrzenia filmiku instruktażowego youtube com/watch?v=TWxQZrZMU2U więcej o programie oraz pełną wersje można zakupić na stronie antyplagiat net albo krócej jak np.Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić plagiat tekstu polecam stronę antyplagiat net

Gość gość
Chciałbym wam zaprezentować działanie programu anty plagiat Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych. Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe. Wyszukane zdania które są plagiatem program podkreśla na czerwono i podaje linka gdzie znaleziono plagiat oraz całkowity procent splagiatowanych tekstów. Zapraszam do obejrzenia filmiku instruktażowego youtube com/watch?v=TWxQZrZMU2U więcej o programie oraz pełną wersje można zakupić na stronie antyplagiat net albo krócej jak np.Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić plagiat tekstu polecam stronę antyplagiat net Chciałbym wam zaprezentować działanie programu anty plagiat Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych. Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe. Wyszukane zdania które są plagiatem program podkreśla na czerwono i podaje linka gdzie znaleziono plagiat oraz całkowity procent splagiatowanych tekstów. Zapraszam do obejrzenia filmiku instruktażowego youtube com/watch?v=TWxQZrZMU2U więcej o programie oraz pełną wersje można zakupić na stronie antyplagiat net albo krócej jak np.Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić plagiat tekstu polecam stronę antyplagiat net

Gość gość
Jeśli pisze prace dyplomowa i chce przepisać fragment z internetu z jakiegoś tam opracowania to biorę ten fragment w cudzysłów i teraz jeśli robię do tego przypis to tylko podaje dane kto napisał ten fragment czy jeszcze muszę dodać informacje z jakich źródeł był pisany fragment który ja przepusuje?

Gość Poprawa plagiatu