Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joina

ZWIAZEK Z MUZULMANINEM

Polecane posty

co prawda nie wiem jakimi partnerami sa Arabowie ale wiem jakimi sa ludzmi i przyjaciolmi.. jesli tacy sami sa w zwiazkach to zycze Ci szczescia! :) Ensha Allah ;)

Gość aaabc
schudnij jeszcze Lala to Ci bedzie lzej nad duszy..

Gość polkaaa z poludniowych Wloch

Gość polkaaa z poludniowych Wloch
A ja mam koleżenka która jest związana już 15lat z muzułaminem. Ona katoliczka, on muzłmuanin. Rodzina bardzo szczęsliwa. Kiedy pytałam czy nie żaluje i czy nigdy nie żałowała swojego życiowego wyboru odpowiada: nie, nigdy! Dał mi wszystko. Miłość, ciepło i brak odczucia różniących nas kultur! Także nie każda para bedąca z muzłaminem jest na starcie przegrana. Trzeba mieć silne i zgodne ze sobą charaktery i wierzyć że w to co się inwestuje ma przyszłość. Pozdrawiam.

no wiec wlasnie:)a on jest najcudwoniejszym czlowiekiem na swiecie i po tym wszystkim co zrobil zeby ze mna byc watpie we wszelkie jego zle zamiary.jak ja za nim tesknie!!!!!:(:(ale juz niedluuuugo:)na dluuuugo:)

Gość Oni umia omotac kobiety inne
te "wyzwolone", swoich nie tkna, musza szanowac bo za rozdziewiczenie idzie sie do wiezienia. Zostawcie ja, kiedys sie tyu pojawi, zgorzkniala, wyrzucona na bruk a dzieci zostana w tamtym kraju, ojciec sie nie bedzie nimi interesowal, ciotki je beda wychowywac, a one zostana w Tunezji by on uratowal swoj "honor". A ona po rozwodzie jak nie dostanie opieki nad dziecmi, bedzie musiala opuscic kraj. Mezczyzni sie nie zmieniaja, sa tacy jak ich wychowano, jak ich wychowano, ze kobieta jest czyms gorszym, czyms czym sie rzadzki to tak bedzie. Nawet w Polsce mozna to znalesc, tylko w Polsce kobiety maja wieksze prawa i moga szukac pomocy, tam rzadzi maz i jego bracia a zdanie kobiety nic nie znaczy.

Gość Oni umia omotac kobiety inne
Nie przekonacie jej jesli jest pewna swojej racji... Takich jak ona jest na peczki, spojrzcie wokol siebie, jakas a lubiacym wypic, lubiacym wrzeszczec... na okolo jej mowia, zeby go zostawila a ta i owa ciagnie do oltarza, bo wierzy ze jej milosc go zmieni... zalosne i smutne.

Gość psychiatra darmowy
ta tez musi do mnie zajrzec koniecznie

Gość nie dalej jak wczoraj
o godz. 20 na TVN leciał kryminał ;) scenariusz oparty na autentycznych wydarzeniach :p Matka poszukiwała córki, którą mąż muzułmanin postanowił wywieźć z kraju. Zgłaszając zaginięcie córki ( chyba ok. 17-nastoletniej ) matka powiedziała policji, że w sprawę na pewno nie jest zamieszany jej mąż, bo znają się już 20 lat i on by jej nigdy czegoś takiego nie zrobił :p :p Oni są niereformowalni, tylko potrafią się maskować, nieraz wyjdzie coś dopiero po wielu latach, ale wyjdzie, zawsze wyjdzie :p

Gość aabc
lola mialas wrocic! :) praca cie pochlonela czy zrzucasz zbedne kilogramy?:) moja rada: wiecej seksu :D

Gość polka w anglii
czytam wasze wypowiedzi z zainteresowaniem. jestem w Anglii od 2 lat i od ponad 1, 5 roku spotykam sie z muzulmaninem. pewnie zaczniecie mi doradzac zeby go zostawic, bo macie swoje opinie na temat arabow, ale wiekszosc z was eneralizuje sprawe. ja jestem chrzescijanka i nigdy nie zmienie swojej wiary. moj chlopak nawet nie ma zamiaru mnie zmieniac, szanuje moja religie, moje wartosci i jest dumny, ze poznal taka dziewczyne jak ja. Mieszkamy razem od kilku miesiecy, jasne, ze czasem sie klocimy, ale to normalne, nie ma zwiazkow bez klotni.czuje sie z nim bezpieczna i szczesliwa. w przyszlosci planujemy zalozyc rodzine, miec dzieci... wiem ze bedzie trudno, bo ja chcialabym by moje dzieci mialy moja religie, a on- zeby byli muzulmanami. jednak wiem, ze dojdziemy do porozumienia, duzo rozmawiamy i kazdy problem szybko rozwiazujemy. nasluchalam sie wiele krytyki na temat mojego zwiazku, przyjaciele straszyli mnie, ze on mnie wywiezie do jego kraju albo zamknie mnie w domu na 4 spusty, ale nic takiego sie nie dzieje. studiuje, pracuje, chodze na imprezy, moj chlopak zabiera mnie na kolacje do restauracji i swoim zachowaniem udowadnia ze bardzo mnie kocha. jestesmy szesliwa para.

Gość novaliyka
moja przyjaciolka poznalam muzulmanina w Polsce. Byli zwyczjna "polska" para: rownouprawnienie itp, nic zwiazanego z Koranem. Dziewczyna zakochana na maxa. Opamietanie przyszlo jak na wakacje pojechala do niego i zobaczyla jak traktowane sa jego matka i siostry. A on ??? Przemiana o 180 stopnii. Kazal jej jezdzic autobusem w przedziale dla kobiet :/ i wiel innych newsow. Opowiadala,ze chwilami sie bala czy ona tu nie zostanie, bala sie o swoj paszport, ktory pilnowala jak oka w glowie. Nie musze dodawac,ze po powrocie do Polski byl tym samym kochajacym facetem jak dawniej.Uciekla od niego gdzie tylko pieprz rosnie... Znam wiele takich historii: porwanie dzieci,przytrzymywanie w krajach itp.

Również mam taką koleżankę, tylko tej to jeszcze czarny dzieciak został po przygodzie z muzułmaninem

Gość Aden
Rest and peace!

to zle trafila:(ja tam jestem szczesliwa zadowolona i zeby kazxda trafila na tak zakochanego faceta jak jak ja to by rozwodow nie bylo. on jest szalenie zakochany i o zadnym autobusie nie ma mowy:)

abccc i praca i zrzucanie kilogramow ale wiesz co tego sexsu to ty masz racje napewno by sie przydalo wiecej cos moj pan sie obija ostatnio a do wszystkich przerobionych z katoliczek na muzulmanki bardzo prosze zadkiem zadkiem do psychiatry bo kurka glupot i cimnogrut panuje w waszych pustych glowach dziewczyny nie chcecie sluchac ludzi ktozy cos wiedza na ten temt bo zaslepia was milosc w ciemnych fiutach to wasza juz sprawa tylko prosze rutkowskiemu ani rodzinie za jakis czas glowy nie zawracac ze wam zle albo pomocy potrzebujecie zdarzaja sie wyjatki ale regula jest regula i wtym wypadku wyjatek to jak trafiona w totolotka no ale sorki w przeciez allaha za nogi zlapalyscie no i nic wam do tych pustych glow nie trafia zycze powodzenia ale was mi zal pa pa pa

Gość taka sobie jedna podróżniczka
z muzełmanami wiążą się tylko frajerki i ofermy. są tak beznadzieje, że nie potrafią sobie znaleźć faceta we własnym kraju. arabi i hindusi połaszą się na każdą babę, która jest chętna i ma jasną skórę choć może być brzydka jak worek psiego gówna. katia z tym autobusem... żebyś się kiedyś nie zdziwiła jak każe Ci pojechać takowym albo każe jeść przy innym stole niz mężczyźni. byłam kiedyś w bangladeszu... fajnie wyglada jak kobieta idzie ulicą 3 kroki za facetem... On w spodenkach i koszulce z sokiem w ręku Ona od stóp do głów w czarnym worze na ziemniaki tylko oczy widać(inaczej tego nazwać nie mozna) i taraga ze 4 wielkie siatki... tak własnie oni kochają swoje kobiety. poza tym kobiety na ulicach Bangladeszu praktycznie nie uświadczysz. siedzą te biedule pozamykane na 4 spusty w domach. w hotelu też sami faceci... obsługa, kelnerzy... żadnej kobiety. kidyś zaatakował mnie (słownie) jakiś hindus na ulicy bo szłam z rozpuszczonymi włosami... mam blond włosy do pasa. zaczął mnie szarpać i grozić mojemu męzowi. koszmar normalnie. a facet był młody... taki może do 30 tki. normalne tam, że kobieta siedzi u stóp faceta. On na krzesle, rozwalony jak sołtys a ona na gołej ziemi siedzi przy nim... przy nodze. :O jak pies. taki własnie szacunek okazują męzczyźnie w kraju Twojego kochanego. dlatego się nie zdziw jak kiedyś każe Ci pojechać w przedziale dla kobiet. cokolwiek teraz mówi to w jego oczach nigdy nie bedziesz równa jemu... to jest, kochana, wychowanie... wpajene zasady latami. nie można się ich wyzbyć ot tak przez rok, dwa czy trzy pomieszkując w Polsce. A gdybście pojechali do jego kraju On musioałby pokazać Ci twoje miejsce, żeby zachować honor w oczach rodziny. Ja byłam w Dahaka'ce we w miarę cywilizowanym mieście i tam panowały takie straszne zwyczaje... wiec już sobie wyobrażam jakie zacofanie, przemoc i niesporawiedliwości wobec kobiet dzieją się na prowincjach... Fakt, że 1,5 miliona dziewczynek nie chodzi do szkół wiele mówi o ich pojęciu równouprawnienia... :O Wiesz, że w Bangladeszu co 20 minut umiera kobieta z powodu komplikacji porodowych? Rocznie umiera w takiej sytuacji umiera 26 000 kobiet!!!! Tak męzowie zapewniają "opiekę" swoim żonom. Większosc z nich przec całą ciażę nie widziała lekarza na oczy nie mówiąc, że porody odbywają się w domu w asyście sąsiadek bo mąż uważa, że JEGO kobieta nie rozłoży nóg przed lekarzem... prędzej umrze niż okryje Go takąąąą hańbą.... Poza tym kraj choć piękny to jednak wielki smród, bród i ubóstwo... Może Twój wymarzony traktuje Cię jak bilet do lepszego życia??? Zresztą czegokolwiek bym nie napisała i tak mi nie uwierzysz... Życzę Ci byś nie skończyła tak Tobie podobne naiwne... :O

Gość nie potrafię Was zrozumieć
dziewczyny Czy myślicie, że te kobiety, które zostały skrzywdzone przez swoich mężów/partnerów muzełmanów nie myśłały na początku, że ich mężczyzna jest idealny i nie jest taki jak reszta... że on nigdy by im czegoś takiego nie zrobił... nie uderzył, nie zamknął w domu, nie groził, nie zabrał dziecka? One też kiedyś wierzyły, że ich miłość jest tak silna, że pokona bariery kulturowe, wychowanie i religię... I co? Guzik im z tego przyszło... Skończyły tako podnóżek męza. Wycieraczka. Joina Moja kuzynka wyszła za Tunezyjczyka. Znałam człowieka. Przemiły. Kulturalny i zakochany w niej do szleństwa. Wydawało się, że świat zawojują we dwójkę. Wyszła za niego, urodziła mu dwójkę ślicznych dzieci i pojechali do jego rodziców na wakacje. I już jej nie widziałam. Ciocia z Wujkiem pieniądze od nas pożyczali bo ją Rutkowski odbijał. Czyste szaleństwo było. Teraz Marta z dziećmi ukrywa się we Włoszech bo ten psychopata jej szuka po całej Polsce. Groził jej rodzicom... zakładał im sprawę w sądzie o odebranie mu jego własności!!!! czyli żony i dzieci. Mozna książki pisać o tym co tam przeżyła. Jeść jej nie dawał. Kochanki sprowadzał do domu a jej kazał spać z dziećmi na podłodze jak On sie zabawiał. Jak mu czymś zawiniła bo np. źle spojrzała to ją potrafił na 2 dni w komórce 1mx1m zamykać na całą dobę albo i dłużej. Regularnie dostawała takie manto, że ledwo chodziała. I to nie tylko od niego... Od jego ojca, brata. matki a nawet żony tego brata, która też nie miała w tym domu najlepiej ale , że była Arabką to stawiało ją na wyzszym szczeblu w hierarchii rodzinnej. Marta ma teraz 27 lat a to wrak człowieka. Boi się dziewczyna własnego cienia. Jąkać się zaczęła. Dzieci wpadają w histerię jak tylko jakiś mężczyzna się odezwie do marty. Tragedia normalnie. Czy Wy się nie szanujecie? Chcecie dla siebie takiego życia?

Gość polka w anglii
jak ja czytam te wasze szalone historie, to az sie za glowe lapie. wrzucacie wszystkich muzulmanow do jednego worka, a to nie tak. sa duze roznice miedzy arabem z bangladeszu, a takim z Tunezji. Osobiscie znam sporo Muzulmanow z Algierii, sa znajomymi mojego chlopaka. Jasne, ze kilku z nich nie trawie, bo ich zycie obraca sie wokol sexu z latwymi angielkami, ale sa tez tacy, co maja zony chrzescijanki, maja dzieci i wcale nie traktuja swoich zon jak wycieraczki. Sama bylam z moim facetem w jego kraju, poznalam cala jego rodzine i jakos zyje, nikt mnie nie ponizal, nie zamykal w klatkach ani nie kazal siedziec na podlodze. wszyscy byli mili, opiekowali sie mna. traktowali jak czlonka rodziny. a tobie lala przydaloby sie troche kultury, latwo ci obrazasc innych, nie majac pojecia jak wyglada zwiazek z 'normalnym' muzulmaninem.

Gość polka w anglii
Taka sobie podrozniczko Sama jestes beznadziejna brzydka oferma

Gość Lydiia
A ja mieszkam w Anglii od wielu, wielu lat (ponad 20 lat). Moim mężem jest Anglik. I wiem, że zarówno wśród Polaków jak i Anglików na Wyspach panuje przekonanie, że z Arabami umawiają się same "latawice". Bardzo źle się mówi o takich dziewczynach. Anglicy mają o nich BARDZO niskie mniemanie. I głównie przez takie kobiety, Polki mają bardzo niedobrą reputację. Nie chcę uogólniać ale taka jest prawda, że żadna sznująca się dziewczyna w Anglii nie umówi się z Arabem. I tyczy się to zarówno Polek jak i Angielek. Pozdrawiam.

Gość polka w anglii
lydiia, sorry, ale ty chyba jestes z innej genereacji, bo wiekszosc Angielek umawia sie z arabami,a ja znam wiele takich par i nigdy nie spotkalam sie z zadnym zlym mniemaniem o takich zwiazkach. znam tez duzo Anglikow w TWOIM WIEKU, co rowniez sa przychylni mojemu i innym takim zwiazkam. Szczerze mowiac to mam gdzxies jakie masz mniemanie o takich zwiazkach. Nie jestem zadna latawica, mam zasady, i prowadze z moim facetem porzadne zycie. zastanow sie zanim kogos obrazisz.

Gość polka w anglii
acha, to wlasnie Anglicy uchodza za tych co zdradzaja i dra sie na swoje kobiety, zostawiaja je w domu, a sami ida do klubow nocnych gdzie szukaja lasek na jedna noc. Muzulmanie, gdy sa w zwiazku, nie robia takich rzeczy.

Gość dziewczyny nie wiem
na ile orientujecie sie w realiach, ale muzulmanie sa ludzmi, ktorzy potrafia zaaklimatyzowac sie w kazdym srodowisku. Potrafia przezyc kilka, a nawet kilkanascie lat nie pokazujac swojego prawdziwego oblicza. A pozniej nagle pod jakims pretekstem zabieraja zone i dzieci do swojego kraju i dopiero tam bedziecie mialy okazje przekonac sie kim jest czlowiek z ktorym sie zwiazalyscie!!! Nie uogolniam, nie twierdze, ze wszyscy sa tacy! Temat jednak bardzo mnie interesuje ! Jedno co moge powiedziec, to to, ze nigdy! Przenigdy nie zwiazalabym sie z takim czlowiekiem!!!!!

Gość Lydiia
W Twoim wieku to znaczy w jakim??? Bo ja mam 24 lata :O Rodzice przenieśli się do Anglii gdy miałam 3 lata i tam się wychowałam więc bardzo dobrze orientuję się w sytuacji. Więc nie próbuj mi wmawiać, że jest inaczej. I to co napisałm wcześniej jest szczerą prawdą... Prawda w oczy kole?

Gość obawiam sie Lydiia
ze ich nie przekonasz:( Zycie pokazae.....

Gość polka w anglii
czyli jestes taka jak Angielki... wspolczuje. to jest twoja prawda i wcale mnie w oczy nie kole. pewnie znasz laski co ida z arabami na jedna noc, za co sa tak nietolerowane... przydalo by ci sie wiecej tolerancji...

Gość polka w anglii
to was nie da sie przekonac, ze nie wszyscy arabowie sa zli. za duzo Rutkowskiego sie naogladaliscie.

jesli to forum bedzie jeszcze sitniec wroce tu za jakies 30 lat;)i napisze o swoim szczesciu:)

Gość na nic Ci sie zda Twoja
tolerancja kiedy wyjedziesz do arabowa:(:(:(