Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joina

ZWIAZEK Z MUZULMANINEM

Polecane posty

Gość karolciaaaaa
tak jest oni najpierw nosza cie na rekach, obiecuja niewiadomo co, i kobiety w to wierza, ale nie dajcie sie oni sa na prawde super aktorami i moga nawet 10 lat grac, a pozniej wyjdzei szydlo z worka. a co do mojej historii to jeszcze moge dodac, ze okazalo sie, ze ten chlopak tej dziewczyny mial swoja zone z Turcji, ale mieszka w Niemczech i maja 3 dzieci jeszcze ze soba i z ta Polka ma tez dziecko. Oni potrafia udawac!!!!!!

Ja juz wybralam... i wierze ze nigdy nie bede cierpiec lecz bede barrrdzo szczesliwa. Dobrej nocy.

Gość henk1
chcesz byc szczésliwa?? to nie pchaj sié,ci potrafiá kochac a pod presjá rodziny i sásiadów stajesz sié wiézniem,t.z.n chusta na leb i w lepiance do zywocie. I zawsze trzeba sié pytac o pozwolenie wyjscia na ulicé. Nie wiesz,zapewnieniom bo jezeli wyjdziesz bez zezwolenia to ten ,który byl mily na urodzinach lub w domu twego faceta widzác cié na ulicu ZETNIE CI CZAPÉ .myslé,ze dosadnie to okreslilem.Decyzja nalezy do ciebie,pamiétaj,ze horror zaczyna sié po ok.12 latach

Joina jak dostaniesz od niego porządnie z laczka to wreszcze zmądrzejesz:P.No i odradzam sugerowania się "poradami" od takich jak ona:O.no i jeszcze bełkot a rasiźmie rozpoczyna bo nic głupszego nie mogła wymyślić:P.tu nie chodzi o rasizm ale o statystykę:classic_cool:.

Gość henk masz racje
to zycie jak na bombie zegarowej co z tego ze teraz jest dobrze bo ona jest w Polsce ale niech tylko wyjedzie,dziewczyno zastanow sie,2,5 roku to jeszcze jest okres szczesliwy ale co bedzie za 5 za 10 lat jak juz uzalezni cie na amen kochana........naprawde sie zastanow wiem,ze teraz jest tylko milosc i nic innego u mnie tez byla milosc przez 6 lat ( z Polakiem) a po 6 zaczal sie koszmar prawie sie wyzwolilam ale przez kilka lat bede i tak miala poraniona dusze

Gość ehhhhhhhhhhhhhhh
dziewczyno troche sie zastanow nad tym zwiazkiem, zadne argumenty teraz do ciebie nie docieraja, bo jestes w siodmym niebie, zakochana, ale zobaczysz to co ci ludzie tutaj pisza to jest prawda. Ja sama bylam w takim zwaizku pierwsze lata byly cudowne, pozniej urodzilam dziecko i byl koszmar, ty nawet nie wiesz jak oni potrafia grac. Ja teraz ucieklam do Polski siedze u mojej kuzynki, bo to jest 500 km od moich rodzicow, gdzie on czesto teraz jest i szuka mnie i dziecka. Nawet nie wiesz jaki to strach jest...........zastanow sie to inna kultura i zobaczysz, ze tez to odczujesz...

Joina, juz zauwazylas, ze chodzi o to, zeby kobieta nie pracowala, tylko siedziala w domu, co tlumaczy sie \"troska o nia\"... W d**** mialabym taka troske, jak w twarza dostaniesz, to tez bedziesz sobie tlumaczyc, ze zasluzylas na to, ze to dla Twojego dobra? Za duze ryzyko...

Gość Lidia Oniszczuk
hmmm, tak tu sobie czytam i czytam.. no no odwazna musi byc autorka tego topiku, nie powiem. Ja mieszkam w niemczech od kilkunastu lat, tu jest nieco wiecej muzulmanow niz w Polsce-same wiecie. wiec mialam juz duzo okazji do poznania takich PANOW! Na poczatku opowiadaj ci i slodza jak tylko moga, a potem chca cie miec na wlasnosc i pod swoja wladza- mimo, ze wielu z nich zyje tu juz od wielu lat a niektorzy nawet sie tu urodzili. Niestety ich mentalnosci nigdy sie nie zmieni- oni zawsze beda muzulmaninami- niestety nie z prawdziwego zdarzenia, poniewaz Koran nie pozwala tak traktowac kobiet jak muzulmani je traktuja!! Najbardziej dotkliwym przykladem jest historia mojej najblizszej kolezanki: Poznala go okolo 7 lat temu, pracujac w hotelu jako pokojowka- ON( Momo) mial swoja restauracje( heh wloska) na przeciwko i ja bardzo czesto obserwowal jak chodzila do pracy. W koncu zaprosil ja na "kawe" lecz ona odmowila, i tak bylo kilka razy az moja kolezanka E. sie zgodzila.Wlasciwie to E. nie chciala sie z nim spotykac bo juz tez sie o "nich" nasluchala.Coz zycie toczy sie niestety czasami inaczej niz bysmy chcialy. Chodzil za nia, kupowal kwiaty, wyznawal milosc itd...Zostali razem, on mial zone i 4 dzieci, mowil, ze sie rozwodzi i, ze jego malzenstwo jest skonczone.Wprowadzil sie do E. i mieszkali razem, on duuuzo pracowal ale bylo im dobrze, on byl bardzo kochany, gotowal pysznosci, sprztal mieszkanie, robil zakupy i nosil ja na rekach- miala wszystko czego dusza zapragnie. oj ale sie rozpisalam, ale to nie koniec.

Gość Lidia Oniszczuk
E. zaszla w ciaze, cieszyla sie ale on kazal jej "to" usunac bo on juz ma dosyc dzieci!!Grozil ze jezeli nie usunie to ja zostawi. Usunela. Byli ze soba przez 5 lat, i gdyby nie przypadek to E. nie dowiedziala sie nigdy prawdy. W samochodzie ( Nowiutki Mercedes M klasse o ktorym opowiem zaraz) znalazla karte ubezpieczeniowa na ktorje byla 5-ka dzieci! a nie 4-ka!! Momo wyparl sie wszystkiego... Postanowilysmy podgladnac mieszkanie i blok w ktorym mieszka jego "byla" zona. Podczas nieobecnosci Momo, ktory w tym czasie wyjechal do zachodnich niemiec- bo jego siostra zmarla i musi z ojcem zwloki przetranspotowac do Berlina! Aby potem moc zorganizowac prawdziwy muzulmanski pogrzeb. My bylysmy wieczorem pod jej mieszkaniem, bylo ciemno, u niej swiatlo zapalone-remont mieszkanie-wszystkie okna bez firanek...i nagle zobaczylysmy MOMO jak przechadza sie z malym dzieckiem na rekach po pokoju!!To bylo jak w filmie dziewczyny! On ja oklamywal przez caly ten zwiazek! Tak dokladnie sobie obmyslil plan, nigdy sie w niczym nie pomylil w swoich klamstwach. E. nie wytrzymala, ich samochod no a raczej bo wzieli kredyt na te auto na 35 tysiecy euro, ktory ona miala na swoje nazwisko bo Momo ja namowil, ze bedzie jej placil itd! Te auto stoi pod tym blokiem, E. jest w szoku i postanawiamy isc tam do mieszkania. Poszlysmy, on nam drzwi nie otworzyl tylko jego zona-Abir-tak ma na imie. Ona zaniemowila- Momo opowiadal jej, ze ma maly pokoik na restauracja i tam musi duzo przebywac zeby interes kwitl. Takie hisorie sobie powymyslal, oklamywal i E. i Abir.Moja kolezanka kazala go zawolac, on zaczal bic swoja zone E. zucil kluczyki od auta i dokumenty. Pogrzebu nie mialo byc zadnego-siostra wcale nie umarla-on to sobie tylko wymyslil zeby miec wolne u E. Ech dziewczyny tego nie da sie tak opisac, opowiedziec na spokojnie trzeba...to co moja E. przezyla nie zycze nikomu! On byl taki dobry, ja i moj maz tez go bardzo docenialismy, zawsze nam pomagal, ale i nas w pewnym sensie oklamywal. Dziewczyny nie wierzcie muzulmanom! Czy to Tunezja, Libia czy Turcja oni sa wszyscy tacy sami, to nie bajka. O E. napisze wam pozniej jak to sie wszystko dalej potoczylo i jakie incydenty sie zdarzyly. Teraz musze uciekac, bede pozniej. Pozdrawiam wszystkich Lidia

Gość Lidia Oniszczuk
papa

Trzeba przyznać że muzułmznie mają dobrze. Przyjadą do polski wyszmacą się (bao oczywiście większości podoba się arab) po studiach wracają do swojego kraju a tam rodzina przygotowała już kilka pięknych dziewic na żony.

Gość wszędzie puch
Joina, przepraszam, ale jesteś bardzo naiwna życie to zweryfikuje niestety :( mieszkam przy holetlu dla muzułmanów, naoglądałam się i nasłuchałam różnych historii, to jest mentalność i kultura która taka że.... ...sama się przekonasz

Gość do joina
widac, ze jestes niedojrzala, bo nawet nie potrafisz odpowiedziec pelnymi zdaniami z uzasadnieniem na komentarze innych. Nikt nie mowi ci zebys go odrazu rzucila, ale sie gleboko nad tym zwiazkiem zastanow i uwazaj na siebie.

to twoje zycie!twoje i tylko twoje i sama decydujesz o tym jak nim pokierowac.nie rezygnuj z tego czego pragniesz tylko dlatego ze ktos kiedys cos tam uslyszal i komus cos sie przydarzylo.

Oddaje wszystko, cale moje zycie w rece milosiernego i wszechmocnego Allaha! On zadecyduje czy tak naparwde bede szczesliwa w tym zwiazku czy nie.. La ilaha ill Allaah!

Joina a ty chesz przyjąc jego wiare?a moze juz przyjelas?bo jesli wszytko ci sie tam podoba to na pewno bedziesz szczesliwa:)

Tak, i jestem z tym BBARDZO SZCZESLIWA!!! Chce tylko dodac iz tu, w Polsce czy u niego jestem traktowana na rowni. Znam jego rodzicow wiem czego moge sie spodziewac.. Wcale nie musze pytac sie o zezwolenie na wyjscie z kolezanka czy tez pojscie zrobienia zakupow... Pozdrawiam Inchallah labes..

no to ciesze sie z Toba:):) ja chyba nigdy nie zostane muzulmanka najpierw musialabym uwierzyc w Boga.ale moj ukochany jest bardzo liberalny :)wiec nie ma zandego problemu:)

joina wiesz jestes kurw tak glupia ze jak by glupota miala skrzydla mogla bys juz latac wiesz jesli czytalas koran i chcesz przytaczac slowa koranu to ty lepiej go przeczytaj jeszcze raz ja naszczesie nie bylam w zwiazku z muzulmaninem ale mialam sporo kolegow muzulmaninow i uwiez mi on nie bedzie nigdy z toba na serio po za tym koran zabrania prawdziwemu muzulmaninowi na zwiazek z kobieta z innego wyznania a wiesz dlaczego bo niestety to z kim ma byc facet zalezy od jego roszicow to oni sa najwazniejsi a nie ty to oni znajduja dziewice zone dla swojego syn a on nie sprzeciwi sie woli rodzicow i kobiety muzulmanskie nie sa wyzwolone teraz to choc moga pracowac ale nadal sa wlasnoscia meza ach oni mowia ze oni sa w zwiazku z kobieta ze oni sie pytaja kobiety o porblemy jak ja rozwiazadz udaja ze chca znac ich zdanie ale wiesz co powinnna zrobic kobieta pytana o zdanie przez meza muzulmanian powinna powiedziec ze to on wie najlepiej bo to on jest mezczyzna i glowa rodziny wiec kurwa zastanow sie wogole co ty mowisz i piszesz bo bardzo mi zal twojej glupoty a cha ktos ci dobrze napisal ze oni polki maja za kurwy co se moga po uzywac i zobaczyc jak smkuje inny sex a przewaznie chca zebys mu loda robila a wiesz dlaczego bo on zone o to nie poprosi a nawet jak by mu chcala zrobic to on jej nie pozwoli a ty czemu nie a napisalas tez ze go teraz nie ma bo pojechal powiedziec swojej rodzinie o tobie to badz pewna ze jego matka cie niezakceptuje a moze juz mam zone dla niego i on tylko musi ja zobaczyc bo wiesz ze on nie musi z zona sie spotykac randkowac o on wiezy swojej mamie ze ona ma doswiadczenie i ona mu wybieze dobra zone i on bedzie znia szczesliwy a oni czasmi nie widza sie do dnia slub acha dziewczyny muzlulmanskie sa wychowywane od dnia narodzin na zony i matki aby kiedy beda wystarczajaco dorosle15-18 aby wyjsc za maz byc dobrymi iodpowiedzialnymi dal swojego pana i nie mysle ze ty glupia polka mozesz im dorownac wiec radze ci znajdz sobie innego bo tylko czas marnujesz glupia babo

Lala78-------> istnieją znaki interpunkcyjne: kropka, przecinek, znak zapytania, wykrzyknik; zastosuj je następnym razem, łatwiej będzie cię zrozumieć, bo zrobił się mało konkretny słowotok (tak, wiem, nie muszę tego czytać, skoro mnie to męczy, ale chcę, bo temat ciekawy). Joina----> ciebie proszę o przetłumaczenie tych obcojęzycznych zwrotów, bo nagminnie je przytaczasz, a nie wiem, co znaczą.

ludzie sa rozni i w Polsce tez mozna trafic na alkoholikow,dsmskich bokserow itd...i nikt nie da gwarancji ze z katolikiem/polakiem sie uda a z innym nie

Gość wszędzie puch
Joina i tak zrobisz to, co bedziesz chciała, nasze słowa na niewiele się tu zdadzą, zdaję sobie z tego sprawę. W sumie wszystkie żony ( 3 czy 4, już nie pamiętam :p ) muszą być traktowane i obdarowywane wszystkim jednakowo, więc może nie będziesz miała tak źle ;)

ja jestem z pol arabem jego ojciec jest muzulmaninem on na szczescie nie a dzis czytalam koran w kawalkach nawet to byl koran jego starego

no i zapanowala ciiisza...a o posluszenstwie wobec rodzicow w moim przypadku nie ma mowy.on zostal skreslony na wieki wiekow przez swoja cudowna familie ale jest szczesliwy i ja tez:)

Gość oj cisza
chyba brakło już argumentów

katia 21 wiesz ty kestes jescze jakas ok zwlaszcza ze jego rodzina go skreslila a on jest z toba wiec znaczy ze nie bedzie moze takich wielkich problemow.ale ta druga joina ktora jest tak glupia ze az strach ogarnia urodzona w polsce wychowana przez matke i ojca na katoliczke chce z bylego wacka w portkach muzulmanka zostac i juz nawet po polsku nie umie gadac tylko mi tu koran recytuje to juz paranoja i porazka. bo to takie kurwa glupie baby jak ona daja swiadectwo o nas polkach w oczach nawet takich ludzi jak muzulmanie,przzepraszam za wczesniejsza literowke postaram sie poprawic,wiesz wariatko joino ja jestem z amerykaninem mieszkam w usa z nim od 1,5 kochamy sie on jest prawoslawny to znaczy ze ja mam tez zapomniec z jakich korzeni wyszlam i czego moi rodzice mnie nauczyli i w jakiej wierze wychowali i zostac prawoslawna nie BO JA POLKA JESTEM I WIEZE W CO MOJA MAMA MNIE NAUCZYLAale wiesz tu w usa jest bardzo duzo muzulmaninow i byl czas w moim zyciu ze poznalam ich byli moimi znajomymi i wiesz oni mi mowili ze oni przyjezdzaja do usa w wieku przed slubem a slub biora w wieku ok 30 bo wtedy sa wystarczajaca dorosli aby byc odpowiedzialnym mezem i ojcem a co przyjazdow do usa to po to aby uzyc zycia dziewczyn przewalic jak najwiecej sie da pochlac ile sie da bo tu ich nikt nie pilnuje ale oni jak sie juz naszaleja to nawet jesli chca swoje zycie ulozyc w usa to jada do swojego kraju po zone bo tu nawet z ich wiary nie sa juz tak czyste jak tam a po za tym tam to mama wybierze dla niego najbardziej odpowiedna

wiec ja mysle ze tak samo jest z polska ze oni tam przyjezdzaja aby sie wyksztalcic bo dla nich jest taniej uzyc zycia zabawic sie a ty go znasz troszke i juz koran recytujesz ide teraz do pracy a le sie puzniej odezwe to napisze ci cos jeszcze