Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anglia

callanetics

Polecane posty

Gość a.g.a.t.a
reve82 - szczególne podziękowania za filmiki, właśnie je ściągam, potem scalę nie wiem jeszcze jak :) - i do dzieła. Wiem, że skutkują, bo daaaaaaaaaaawno temu dzięki nim stałam się z hipci człowiekiem. Teraz też chcę poprawić swój wygląd, a pamięć bywa ulotna, zapomniałam jak dokładnie wykonuje się te ćwiczenia. Miłego fikania z Callan.Acha, w: Callanetics – sposób na piękne ciało w dwa tygodnie jest błąd opisu w ćwiczeniach na pośladki. Opis dyktuje unoszenie zgiętej nogi w: góra dół - a powinno być : przód - tył 1-2 cm.

Gość reve82
tak..dokładnie tak jak pisze a.g.a.t.a..ale jeszcze coś wam powiem..poprawnie to powinno być tak...oddalenie do tyłu (czyli tył) i powrót nogi do pozycji początkowej - to jest właśnie ten tzn.przód czyli rzeczywiście przód-tył ale NIE WOLNO przesuwać nogi bardziej do przodu a tylko do tej pozycji z początku... nie czytałam dokładnie ćwiczeń z wizażu..jak będę miała czas to zajrzę...ale teraz mam sporo nauki bo egzamin w piątek...ja mam również książkę o callaneticsie, ale jest po duńsku zatem i tak sama sobie robię tłumaczenie na polski..ale jakby co to służę pomocą no i wytrwałości..naprawdę warto...mój narzeczony to się mną zachwyca ostatnio, bo jak już pisałam to dopiero 23 dni moich ćwiczeń a ja wyglądam całkowicie inaczej...mówi że po omacku nie poznaje mojego ciała..bo kiedyś to się spodziewał pewnych wałeczków, pewnych zaokrągleń (tych negatywnych) a teraz dotyka a ich tam po prostu nie ma..i to tylko 23 dni a taka różnica:)

no to jak cos tam jeszcze bedzie do poprawki to piszcie:P ja dzis zaczynam juz sie nie moge doczekac:) dobrze ze taka pogoda do bani jest to jest czas zeby popracowac nad figurka:P haha

no to cwiczenie na nogi co jest noga zgieta w pol to ma byc ruch gora-dol czy tyl-przod? bo w opisie na wizazu jest Chwytamy się krzesła ( ale ma ono służyć jedynie zachowaniu równowagi) a prawą nogę zgiętą w kolanie (ok. 90 stopni) podnosimy ok. 15-20 cm nad ziemię. Tą nogą wykonujemy delikatne ruchy „góra – dół”. Plecy wyprostowane. Staramy się aby kąt między linią pleców a podłogą miał kąt najbliższy z możliwych do 90 stopni.

Gość reve82
to jest tak: siadasz na prawym pośladku z prawą nogą zgiętą przed sobą, lewa noga wyciągnięta w bok i zgięta 90 stopni...czyli stopa z tyłu...chwytasz jakieś oparcie, najlepiej teraz położyć lewą dłoń na lewym biodrze i przekręcić-zwrócić je w stronę oparcia..może to spowodować że stopa uniesie się nad podłogę..i tak jest ok..jeśli nie to robisz to sama...napinasz pośladki, wypinasz miednicę do przodu..i podnosisz tą lewą nogę do góry ok 8 cm., kolano tak jakby "pikuje" w podłogę natomiast palce stopy w sufit..i teraz przesuwasz nogę 1-2 cm w tył, i powracasz do pozycji wyjściowej kolana...możesz wychylić się mocniej w prawą stronę, ale na rozluźnionych barkach...WAŻNE by nie ruszać zwróconym ku oparciu biodrem, nie pochylać się do przodu...w bok można, nie wypinać pośladków..no i napinać brzuszek mam nadzieję że da się to zrozumieć..

Gość a.g.a.t.a
natka_23 - tak naprawdę to polecam ci ćwiczenia, które są pod wskazanym przez reve82. ćwiczenia w wizażu mają wiele pomyłek, moge jutro wskazać różnice, choć reve82 robi to bardzo dokładnie, ale jak pisała ma egzamin. No i nie ma co porównywać przy instruktarzu lepiej sie ćwiczy. reve 82 - powodzenia na egzaminie.

wlasnie 1 godzinka za mna uf meczace to jest:) dzieki za wskazowki kochane jestescie a jeszcze jabyscie mogly mi powiedziec jak robic jesli noge mam wyciagnieta to ruch ma byc gora dol czy przod tyl jak w poprzednim cwiczonku?:) a jak mam oparta noge o barierke to bardzo czuje rozciaganie to dobrze?

Gość a.g.a.t.a
natka_23 - noga wyprostowana, biodro mocno do przodu i delikatne ruchy nogą góra - dół, ok 1- 2 cm, a biodra w bezruchu, :)

a.g.a.t.a dzieki:) a Ty ile juz masz godzin za soba? ja dzis 2 bede cwiczyc:P

Gość a.g.a.t.a
natka_23 - łooo, ćwiczyłam 2 lata z kasety, zapodziała mi się, potem miałam przerwy 1 rok. Roztyłam się, a właściwie zmiękłam, no i zaczęłam, a właściwie dziś skończyłam :) 39 godzinkę. Efekty są widoczne, warto.

Gość trochę stara ale..
Ja bardzo, bardzo polecam callan...daje super efekty...sprawdzone..podpisuję się obiema rękoma...nie jestem za młoda a niejedna dużo młodsza laska zazdrości mi figury!ćwiczmy razem!!

Gość reve82
zostawiam pytanko tylko..no i się chwalę 25.godzinką czy jest wśród was kobietka która ćwiczyła callana przed, podczas, po ciąży..najbardziej to mnie interesuje to podczas i niedługo po porodzie...

Gość Ania66
Ja ćwiczyłam callanetics w jednej i drugiej ciąży, od początku do końca, ale ćwiczyłam długo wcześniej i po prostu w ciąży nie przerwałam. Czułam się rewelacyjnie, zero jakichkolwiek dolegliwości, gdyby nie brzuch, to nie czułabym wcale, że jestem w ciąży, potem też raz dwa wskoczyłam w swoje dawne ciuchy. Myślę jednak, że każdy powinien spojrzeć indywidualnie na to jak się czuje, jak przebiega ciąża, ja zawsze byłam bardzo zdrową osobą.

a.g.a.t.k.a no to niezle:) za mna dopiero 3 godzinka ale mam taki zapal ze wstaje o 6:20 rano i cwicze przed praca:) juz coraz wiecej moge powtorzen robic ale w sumie to sie nie zrazam ze jeszcze nie wszystko:) nahgorzej na brzuch bo nogi i biodra to robie tak jak powinno byc:) reve82 powodzenia na egzaminie:)

Gość Peligrosa
7 godz za mną :) idzie mi coraz lepiej :)

Gość reve82
dzięki za wsparcie egzaminowe..już jestem po..a że był to ustny egzamin to się chwalę że wszystko ok...Ania66 dzięki za odpowiedź..

Gość miska1234
hej dziewczyny napiszcie czy te ćwiczenia rzeczywiście tak pomagają???? mam te z bajorska męka nieziemska rzecz jasna nóg nie dałam rady podnieść jak ona tam podnosiła o wyprostowaniu też mowy nie było no ale podobno z czasem mi sie uda przynajmniej ona tak twierdzi i ćwiczyć callanetics 2 razy w tygodniu czy można więcej

Gość ja cwicze 2 razy w tygodniu
i zauwazylam lepsze efekty niz wtedy gdy cwiczylam 3 razy w tygodniu.

Gość proszę o pomoc-pliki
Dziewczyny, możecie dokładnie opisać jak ściągnąć te pliki? nie wiem jak to zrobić, gdzie się zalogować na tej stronie tlenu... z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam Zuza

Gość proszę o pomoc-pliki
Dziewczyny, możecie dokładnie opisać jak ściągnąć te pliki? nie wiem jak to zrobić, gdzie się zalogować na tej stronie tlenu... z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam Zuza

Gość kfiat
droga REVE 82 wczoraj udało mi się zalogować do poczty na tlenie z cenną zawartością, dziś już występuje komunikat o błędnym haśle i loginie. mam prośbę, proszę udostępnij ją jeszcze na troszke. mogłabyś też zamiast tego umieścić pliki na rapidshare i podać linki, szybciej się ściągają. udało mi się wczoraj ściągnąć tylko 2 pliki w jedyne 2,5h ....oo grozo :) na rapidshare idzie jak burza. no nic narazie mi pozostaje zestaw z wizażu... :) pozdrawiam wszystkie walczące z upływem czasu i lenistwem.

Gość reve82
ja ich nie zblokowałam...zrobił to ktoś inny...i zmienił hasło...bo sama się zalogować nie mogę...

Gość a.g.a.t.a
Dziś nie ćwiczyłam, ale obczytywałam się :) z wypowiedziami ćwiczących. wyczytałam różne opinie o częstotliwości i czasie ćwiczeń. Jedne forumowiczki zalecają codziennie, raz, inne dwa a jeszcze inne trzy razy w tygodniu. Pory ćwiczeń też różne. I nie wiem - ćwiczę codziennie rano, prawie nocą ;) o 5.30 i codziennie, bo wydaje mi się że rozciąganie, a nie pakowanie mięśni, najlepiej codziennie. Ale już sama nie wiem... A może to lenistwo do mnie powróciło?

Gość a.g.a.t.a
oooooo, doczytałam się właśnie, że nawet kolor jest ważny na tym (?) topiku. Łeeeeee, a ja jestem pomarańczowa, to znaczy ..?

Gość kfiat
http://vitalia.pl//forum2,1718,1718,2_forum_Vitalia.html&cookie=1 tutaj u dołu strony są linki do filmiku z callan pickney.. rewelacja :) mam za sobą 2 sesje a już chyba się uzależniłam :):) zawsze chciałam być baletnicą ...ehhh

Gość od dziś zacząc od nowa. . .
czesc;* przeczytałam pobieżnie temat, od kilku dni szukam jakichś cwiczeń na brzuch, uda i łydki gdyż to mój największy problem :(. Od 2 dni cwiczę abs na brzuch, mięśnie się napięły choc i tak mam twarde mięśnie brzucha - jednak z tego co wyczytałam to raczej nie spali mojej oponki ;(. kiedyś próbowałam callanetics, hehe jeden raz przecwiczyłam i skonałam, chociaż nie było trudniej niż przy a6w, którą wykonywałam też jakieś 3-5 dni. Jak myślicie, czy cwicząc regularnie ten calanetics jestem w stanie do wakacji schudnąc 7-8 kg? oczywiście co do diety to odstawiłam już kilka dni temu słodycze, jem mniej, nie czuję już takiego głodu. Aha i czy te cwiczenia powinnam wykonywac codziennie? bo czytałam bodajże na sfd że jeśli chodzi o mięśnie brzucha to powinno się robic jednodniowe przerwy w cwiczeniach, aby mięśnie miały czas na regenerację i że niby w ten sposób jakoś się spala z nich tłuszcz co o tym myślicie? na pewno w ten sposób nie miałabym zakwasów;]. aha dodam że do końca tego nadchodzącego tygodnia mam ferie, w środę jadę grac 2h w tenisa, bardzo chciałam biegac i jezdzic na rowerze na feriach ale niestety śniegu po pachy :(. a poza tym jestem na antybiotykach [tabletki na trądzik] czy to jakaś przeszkoda? tabletki jem 2x dziennie po śniadaniu i kolacji. moj wzrost - 156cm wiek: 14 waga: 54-55 kg średni obwód ud - 54 cm łydki - nie pamiętam ;p, ale dużo, wygląda na to że to mięśnie bo nie czuję pod spodem grudek tłuszczu tak jak na udach i brzuchu, a gdy naprężę łydki to czuję pod spodem twardośc tylko;p brzuch - 67 cm chyba ale ne pamiętam;p dziewczyny ja już mam naprawdę dośc tej grubości! :/ gratuluję wytrwałości w czytaniu tego posta;). z drugiej strony bardzo proszę przeczytajcie go w całości;*. pa czekam na Wasze rady;*.

Gość od dziś zacząc od nowa. .
hej ;) ależ się niecierpliwię ;). echh wyjeżdżam wcześnie rano jutro w góry więc chciałabym już wiedziec co i jak ;). wracam w środę ;]. ps. zmierzyłam dokładnie uda, brzuch i łydki -prostuję moje wymiary, podane dośc niedokładnie i pobieżnie ;P. tyłek - 88 cm w najszerszym miejscu ;p uda - 52-36 cm , mierzona tuż pod pośladkiem i tuż przy kolanie;p brzuch - 68 cm w pasie aż się sama przeraziłam :D bo trochę niżej oczywiście trochę więcej, siedemdziesiąt kilka niestety :( łydki - 35 cm w najszerszym miejscu. tak przy okazji - co sądzicie o tych wymiarach? ile powinnam zrzucic? z góry dzięki za odpowiedz, bardzo na to liczę ;). ;*

Gość sapaya
reve82- przyłączam się do prośby o umieszczenie plików na rapidshare :)

Gość od dziś zacząc od nowa. . .
sorry że znowu ja;p. jakby co to czytajcie od mojego pierwszego postu;). zaraz zaczynam cwiczenia, tylko je najpierw przeczytam;P. ale wciąż CZEKAM NA WASZE ODPOWIEDZI! :) właśnie wydrukowałam to wszystko z wizażu, 17 stron! ! zabiją mnie za marnowanie tuszu i kartek;]. no to teraz żeby to nie było zmarnowane muszę zacząc cwiczyc! :) pa :* wpadnę tu jeszcze dzisiaj pod wieczór, może ktoś w końcu odpowie a nie będzie tak że ja zawalam to forum swoimi wylewnościami ;p.