Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ma-s-e-cz-ka

Domowe maseczki do Twojej skóry- chętnie doradzę, mam szeroki zbiór

Polecane posty

Gość no nie co za i....dio.....tka
lakierem do włosów???dziewczyny i wy jej wierzycie???Boze no nie lakierem???dobre

Gość taki_ktoś
ostatnio zaczęłam pić zioła jemioły można je kupić w aptece zielarskiej i muszę przyznać ze moja naczynkowa czerwona buzia się rozjaśniła a na blizny po trądziku stosuje taka maść SCALDEX i widzę u siebie efekty powoli czerwone blizny się rozjaśniają może dla kogoś też to pozytywnie zadziała także polecam i pozdrawiam

Gość do KwiatuszekBombuszek
co do tego naparu i maseczki to jakie widoczne rezultaty sa ? prosze o odpowiedz. ^ wlasnie chce sie na nia zdecydowac. ;P Mam skóre mieszana.

Gość lisiczka Lena
Przed dwoma godzinami umylam twarz mlekiem (krowie 2%) i pozostawilam do wyschniecia - jestem bardzo zadowolona z efektu. Moja skora jest gladsza i nawilzona :)

Gość monka2611
WITAM WSZYSTKICH!!! MAM PROBLEM ZWIĄZANY Z TYM ZE MAM BARDZO JASNA CERE I OPALAM SIE NA CZERWONO,A NA TWARZY MAM PIEGI.OD NIEDAWNA CHODZE NA SOLARIUM,ALE PO KAŻDEJ SESJI W SOLARIUM PIEGI NA TWARZY MI SIE NASILAJA.PROSZE PODAJCIE MI JAKIS SPOSÓB NA WYBIELENIE ICH Z 100% EFEKTEM ALE TAK ABY NIE ZNIKŁA MI OPALENIZNA.POZDRAWIAM!!!

Gość monka2611
ALBO COS NA POWSTRZYMANIE POJAWIENIA SIE NOWYCH :)

Gość Julcia.
hahha dobre przestan chodzic na solarke skoro masz taka skore ze po sloncu pojawiaja ci sie piegi(jak dla wiekszossci ludzi) zrezygnuj chociaz ze sztucznej opaleznizny bo w lato i tak tego nie usuniesz..

Gość Pineczka23
Dziewczyny,co do tej maseczki w której psika się twarz lakierem do włosów.. jak to możliwe ze ta maseczka jest gęsta jak nic jej nie zagęszcza...jaka ona ma być ???

Gość Lucido
Witam. Mam straszny problem. Na moich plecach i ramionach pojawił się straszny trądzik. Próbowałam różnych peelingów i toników - na nic. Może jest na to jakaś maseczka/krem??? Proszę!!! Pomocy!!!

Gość MARESA
do Lucido Czy probowałaś takiej maści a raczej to jest żel o nazwie BENZACNE , kupuje sie w aptece bez recepty, ja tez mialam taki czas ze strasznie mnie wysypalo na plecach i bylam z tym u dermatologa ale wszystkie masci i tabletki co przepisal to nie pomagaly , w aptece spytalam pani magister co mage jeszcze na to kupic tak prywatnie i ten zel mi polecila , wszystko po tym zelu mi sie zasuszylo, mozna nawet stosowac na twarz , normalnie smaryjac na większe powierzchnie, , tylko to mi pomogło i może tobie też pomoże, warto spróbować , na pewno nie ma co stracic ,ten żel jest tani

Gość MARESA - opadające policzki ..
Ja natomiast mam gorszy problem i potrzebuje niesamowicie dobrej maseczki na twarz bardzo ujedrniajacej, wiem że rybi kolagen na to się stosuje ale niestety nie stać mnie na żel za 300zł, a wieć do rzeczy, mam wiotkie policzki które bardzo opadły mi przy nosie , zrobiły mi się brzydkie fałdy , mam po 40 tce , moja cera przy oczach jest dość jedrna , nie mam ani jednej zmarszczki na twarzy wyglądam dużo młodzij niż mam latek, ale przy nosie te fałdy nie wiem skąd się wzięły, są bardzo szpetne nawet kąciki ust mi lecą w dół z tymi fałdami, czy jest możliwe że tylko w tym miejscu mam odwodnioną skórę , czy może to taka uroda moja, jeśli ktoś jest ekspertem od kosmetyki to proszę o poważne rady, czy można coś z tym zrobić ?.. może jakieś maseczki To mój prawdziwy problem , prosze o pomoc.!!!!!

Gość marysiasia2
a ja wam powiem co stosuje i czego nie zamienie na zadne sklepowe produkty. wągierki: najpierw peeling kawowy: kawa mielona +olej kuchenny, albo jakis zel ogolnie cos by ta kawe w tym rozprowadzic szorowac delikatnie bo latwo o podraznienie. nastepnie oczyszczamy twarz: zmaczamy twarz takim tonikiem: sok z cytryny+ woda utleniona ,sypiemy na rece sode oczyszczona i szorujemy...wagry powinny sie zmniejszyc od szorowania i wybielic...ogolnie sa niemal niewidoczne. maseczka odzywcza na twarz dodatki indywidualnie wg inwencji tworczej wazne by był miód mozna polaczyc z mlekiem . maseczka wygladzajaca do ciala: rowniez z kawy polaczonej z olejem

Gość madzik2
a jaka maseczke poradzilabys dla mnie ogolnie moja twarz jest normalna tylko na brodzie wyskakuje mi tradzik:(((((

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppp

Gość MARESA
A czy macie jakąś fantastyczną maseczkę do cery odwodnionej, żeby ją porządnie nawodnić, nawilżyć i ujędrnić ...

Gość jolajog
Wiesz do cery odwodnionej to ja stosuje kilkudniową kurację odzywką nanobase i musze powiedziec, że już po pierwszym użyciu skóra stała się gładka i się nie luszczy. Dostaniesz tę odżywke w aptece. Ja miałam bardzo odwodnioną i przesuszoną skórę, która bardzo źle reagowała na wszelkie kosmetyczne zmainy, a teraz jest naprawdę dobrze. Jak Vichy tylko , że o wiele taniej

Gość uuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppp

Gość awasia
Maseczka z banana pomaga - nawet na ropniejące wypryski. Można dodać trochę miodu i mąki ziemniaczanej żeby lepiej trzymała się na twarzy. Testuję maseczkę z truskawek:-)))) Z pewnością drożdże pomagają:-)) polecam:-))) Kiwi - wygładza, ale trzeba uważać , zbyt długie przetrzymanie może podrażnić. Koleżance na wągry i wszystkim innym z tym problemem z pewnością polecam napar - najlepiej z rumianku, bratka, siemienia lnianego, trzeba otworzyć pory - i słusznie zuważono - tylko wyciskanie:-((( ale delikatnie i sukcesywnie, bez zbędnej przemocy bo można sobie narobić więcej szkód i ran! wągry są wbrew pozorom delikatnym tematem:-)))) powodzenia:-))

Gość awasia
Do Madzik2 Madzik - przede wszystkim nie używaj uszających punktowych maści. Z własnego doświadczenia mogę ci jedynie polecić Vichy - punktowy krem, kosztuje ok 50pln, ale jest skuteczny po pierwszym zastosowaniu i nie wysusza. Ale zanim zaczniesz stosowac jakieś specyfili, pomyśl, czy może jakieś kosmetyki - pomadka, konturówka - jeśli używasz, nie powodują tych zmian. Dotykamy ust, całujemy się - może to?:-))) Profilaktycznie możesz dwa razy w tygodniu nakłać drożdżez minimalna ilością mleka:-)))))

Gość slonce01
Są wakacje czyli najlepsza pora na kuracje dla naszych cer . bo przeciez nie musicie isc na drugi dzień do szkoly i nikt was nie zobaczy . 1.najlepiej zaczac stosowac ''diete cud'' zero powtarzam ZERO słodyczy. Bo one to główny problem dla naszej skóry.Wystarczy niewiele by dostac od nich pryszczy i celulitu! Trzeba isc na odwyk 2.Pomimo to jak rano wstajemy.. ćwiczyć co najmniej 30 min. Prowadzic aktywny tryb życia. 3.Jeść śniadanie ,obiad i kolacje.Nie wolno obiadac sie miedzy posiłkami, a szczegolnie nie toksynami takimi jak chipsy.Zamiast tego warto przerzucic sie na owoce i warzywa ,które zawierają dużo witamin i poprawiają skóre. 4.Myć twarz 2/3 razy dziennie, wazne jest aby zbytnio nie przesadzic z tym myciem bo przez to mozna se zniszczyc twarz . 5.Polecam takze krem PERFECTA z gruszka .Można robić domowe maseczki ,ale tez mozna kupic.Tylko nie brac takie o mocnym dzialaniu bo na mloda skore okazalyby sie za mocne i tylko podraznily skore,a o to przeciez nam nie chodzi 6.Nie stosować pudru ,bo inaczej cala robota bedzie nadaremno.A u dziewczyn puder widac i to wyglada jeszcze gorzej niz bez niego ! 7.Jak wieczorem bedziecie myc twarz to nie zapominajcie o zmyciu pomalowanych oczu . 8.Nie dotykać palcami do skóry i broń Boże wyciskać /drapać pryszczy! Ja sama tak robilam a efekty byly fantastyczne!Mam cere wrażliwą a to jak niektore wiedza spory klopot.Ale ta ladna cera utrzymala sie dopoki nie zaczelam z powrotem jest slodyczy.Jestem szczupla ,ale juz zaczynam sie bac o moja linie.Ech.Ale juz se postanowilam ,że wytrzymam ,a ja jak cos se postanowie to to realizuje.Jak postanowilam ze nie bede wiecej slodzic herbaty to to zrealizowalam i tym razem tez tak bedzie! !O TO 8 PRZYKAZAŃ NA ŚLICZNĄ BUZIE! Kto jest ze mną ?

Gość milussia
szukam dobrych sprawdzonych maseczek dla cery naczynkowej. słyszałam o krochmalu ale nie jestem zbytnio przekonana

Gość kiciaa mrrrr
prosze doradz mi co mam robic ? mam strasznie brzydka cere ! jakas przebarwiona i na policzkach mam takie zaczerwienienia i niewiem dlaczego . tzn moze to dlatego ze za wczesnie zaczelam sie malowac . mam teraz 14 lat i zaczelam sie malowac jak mialam 13 . i chcialabym miec ładna cere, ale niemam . juz probowalam wielu maseczkek ale nic nie pomagaa. co mam robic i jak dlugo musze to stosowac zeby widziec jakies efekty ? i jeszcze chcialabym cie poprosic o jakies maseczki dla mojej przyjaciolki ktora ma pryszcze i ona tez niewie co ma robic i tez juz probowala wielu maseczek i to wszystko na nic. proszee pomoz !! ;(

Gość zaxs
witam, czytam posty odnosnie maseczek i nic nie znalazlem co by moglo mi pomoc. Pod koncej tamtej zimy wystapil u mnie problem czerwonych piekacych policzkow. Jest to najbardziej widoczne gdy wejde z zimna do domu. Stosowalem duzo kremow, ale zaden nie pomaga mi tego kontrolowac. Zaczerwienienie nie wystepuje tylko przy zmanach tepm. czesto potarfi wystapic bez powodow. Towarzyszy temu uczucie palenia skóry, czerwone plamki i patrzac pod "sloncem" mozna zauwazyc ze skóra tam jest zmieniona, najbardziej jest to odczuwalne na kościach policzkowych, mozna zauwazyc ze mam małe czerwone plamki czesto oczy mnie takze pieką i łzawią. Czasami zaczerwienienie potrafi stac sie mniej widzoczne nawet po 5 minutach, a czasami jest caly wieczor. Skóra potrafi takze swedziec wtedy. W lato tego problemu nie mam, skóra jest super, pojawia sie to gdy juz zimno sie robi. Dodam ze probowalem stosowac krem na cere naczynkowa, ale efekt był jeszcze gorszy. Prosze poradzcie mi co mogę zrobic aby załagodzić ten problem. Pozdrawiam Tomek

Gość pixie2610
Ratunku!! mam problem mam piegi i niewiem co zrobic żeby znikły?Prpsze o pomoc!!!!;(

Gość Teti
Nie piszę o żadnej maseczce, ale to co tu przeczytacie pomoże komuś zwalczyć jego problem. Na trądzik najlepiej używać żel anty bakteryjny przeciw trądzikowy do twarzy " Care & Control " i przemywać twarz na przemian raz ciepłą raz zimną wodą. Żel usuwa wągry i odblokowuje pory, a przemywanie w ten sposób wodą powoduje ujędrnienie skóry. Następnie osuszamy twarz i wmasowujemy kulistymi ruchami krem rewitalizujący z wiesiołka " Mariza ". Krem ten szybko wnika w głąb skóry, doskonale ją odżywia, nawilża (NIE NATŁUSZCZA) i reguluje jej prawidłowe funkcjonowanie. Regularnie stosowany przywraca skórze naturalnie zdrowy wygląd. Próbowałam już chyba wszystkiego od maseczek po antybiotyki i hormony. Nic nie działało. Zaczęłam eksperymentować na własnej skórze i wymyślać własne sposoby. Ten stosuję już od miesiąca i znajomi mówią mi, że są postępy. Zniknęły wągry i prawie już się nie pojawiają, cera nabrała naturalnego koloru, jest nawilżona ( ale nie natłuszczona ), znikają blizny po trądziku i zmarszczki mimiczne, cera jest elastyczna i nie ma przebarwień. Może i wam to też pomoże. Do każdego rodzaju skóry powinno się dobrać odpowiedni rodzaj żelu. Krem można stosować do każdego rodzaju cery.