Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjhja

Czy w niedzielę, mieszkając w bloku mozna wiercic wiertarką,

Polecane posty

Gość dzień świra
po cichu to wybacz ale wysrać się można. Wytłumaczm i jak pio cichu zerwać kafeliki po starych właścicielach, zburzyć ściane, przycinać nowe kafelki, szlifować ściany. Oj remontu to chyba się już daaaaaaaaawno nie robiło

Gość sam se idz na spacer
jestem u siebie i oczekuje ciszy i spokoju. A jak komussie nie podoba i nie umie sie dostosowac do zasad współżycia społecznego to won na wiochę.

Gość dzień świra
a jak oczekujesz ciszy i spokoju to może sobie dom wybuduj?

Gość oooo tę kwestię
to raczej ty na wioche...jakby nie było w blokowisku mieszkasz a cicho ma być 22-6 więc nie jęcz :o

Gość do dzien swira
Ale co mam rozumieć że gruntowny robisz za rok ? Ja rozumiem ludzi co kupują mieszkanie i robią gruntowny, czy nawet co iles lat miesiąc trwa remont ale kur... bez przesady. Niektorzy umiaru nei znaja.

Gość dzień świra
na odludziu. Ludożercy

Gość do dzień świra
ale trzeba brac pod uwage sasiadow jesli sie mieszka w bloku,a tym bardziej jesli sa małe dzieciatka, ja jak robiłam remont to uprzedzałam sasiadowze bedzie głosno, mam na mysli wiertarke udarowa czy młot pneumatyczny bo to wiadomo hałas nie do zniesienia, a juz w niedziele to wogole powinno byc zabronione uzywanie takich urzadzen!!!!!!

Gość bez przesady.....
Ech... Ja mam u góry remont już trzeci miesiąc, na dole studentów, na wprost studentki, zaś obok głuchą babcię, z którą nic nie załatwię, bo jej nic nie przeszkadza przecież. Pozostaje żyć cierpliwie nadzieją, że i mnie kiedyś stać będzie na kapitalny remont, że i moje zycie towarzyskie kiedyś jeszcze wróci do dynamiczności z czasów studencki, że wreszcie przestanę rozsypywać płatki... Jedni skończą remont, drudzy się wyprowadzą, babcia umrze i wprowadzą się nowi, ja ogłuchnę na stare lata... i wtedy dopiero z sutej emerytury będę im fundować remonty i imprezy na zmianę.;) A tak serio, serio to nic a nic mi nie przeszkadzają te hałasy. Czasem, jak pracuję, a to dzieje się czasem, to może wyłączyłabym tych od borowania w ścianach. Nawet mam stopery do uszu... tak na wszelki wypadek...;)

Gość sąsiad z góry
Z niekłamaną radością napierdalam sąsiadom młotem pneumatycznym po uszach, w drugiej dłoni w geście zwycięstwa z dumą unosząc najnowszy model szlifierki oscylacyjnej firmy "Bosh". :classic_cool:

Gość dzień świra
z tym że cisza ma być od 22-do 6 to się zgadzam i podpisuje rękami i nogami, ale remont przy ekipach i zdemolowanym mieszkaniu niekiedy może trwać i 3 miechy napieprzania pieprzonymi młotami i innym badziewiem- 2 lata to fakt przesada. Ale i tak się ciesze że mam normalnych i wyrozumiałych sąsiadów, bo jak tak niektóre wpisy czytam to ja dziękuje.

Gość hmm troche mieszacie....
1. Dom to niech sobie kupi ten co nie umie sie zachowac w bloku, dlaczego wiekszosc normalna ma sie dostosowywać do debili ? 2. Cisza między 22-6 to bzdura. Jak taki mądry jesteś to wskaż pdst. prawną. NIE MA takowej. Te godziny zostały wymienione jedynie jako godziny w których nie można dokonać przeszukania, najść itd... (dla policji i prokuratury) zwyczajowo (umownie) zostało to przeniesione na grunt o którym mowa w temacie. A jak sąsiad jest upierdliwy,krzyczy, słucha głośno muzyki - w skrócie jest UCIĄZLIWY dla otoczenia i to się powtarza to można sprawę zgłaszać Policji i ma obowiązek zareagować. I tyle.

Gość oooo tę kwestię
tolerancji i dobrego wychowania trochę :o

Gość idz do sasiada i powiedz
"Pan proszę pana stuka, pan proszę pana puka, pan proszę pana boruje, piłuje. Tak, proszę pana! A tak naprawde to pan powinieneś mieć, proszę pana zezwolenie na prowadzenie warsztatu w pomieszczeniu mieszkalnym."

Gość oooo tę kwestię
więc zgłoś i nie jęcz !

Gość dzień świra
a co do niedzieli sie nie zgadzam- niekiedy to jedyny dzień w tygodniu kiedy można coś w mieszkaniu zrobić. co prawda bez przesady, ale tak już jest wśród pracujących małżeństw.

Gość sąsiad z góry
A prawda jest taka, że w blokach tylko debile mieszkają. :O Slumsy dla przygłupów. :classic_cool:

u mnie wymiana wszystkich okien w calym mieszkaniu (50 metrow w bloku) oraz drzwi wejsciowych trwala ok. tygodnia. gruntowny remont lazienki \"od podstaw\" - podobnie. kilka lat temu - tapetowanie i malowanie calego mieszkania - tez, o ile pamietam, cos kolo tego. moge wiec sobie wyobrazic, ze remont ogolny calego mieszkania moglby trwac z miesiac, no, poltora powiedzmy. serio, naprawde nie wiem, co mozna robic przez tyle miesiecy w malym, blokowym mieszkanku, no na litosc - chyba, ze ktos robi np. sam, w pojedynke, zeby taniej bylo, i jeszcze pieprzy sie ze wszystkim w slimaczym tempie.. :O

Gość bez przesady.....
a to z "Alternatyw":D

Gość a to z prasy
art. 51 § 1 kodeksu wykroczeń: Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. Wyrok Sądu Okręgowego w Tarnowie z dnia 29 sierpnia 2002 r. II Waz 122/2002 Wykroczenie z art. 51 § 1 kw można popełnić tylko umyślnie, bo penalizacji podlegają wybryki zakłócające spokój publiczny, porządek bądź spoczynek, polegające na krzykach, hałasach, alarmach i innych podobnych zachowaniach. Nie każda emisja hałasu przekraczająca dopuszczalne normy podpada pod ten przepis, jeżeli działaniu sprawcy nie można przypisać umyślności.

Gość hmm hmm
Hmm a czy sąisad nie musi mnie prosić żeby mógł wyremontować wspólną część ściany bo moja ściana to jego ściana, jego podłoga to mój sufit i odwrotnie - więc jak może wiercić bezkarnie w Nasze wspólnej własności ?

Gość bez przesady.....
remont w godzinach 21-22 to nie jest wybryk zakłócający spokój publiczny:D no, chyba że ktoś umyslnie i "z niekłamaną radością napierdala sąsiadom młotem pneumatycznym po uszach, w drugiej dłoni w geście zwycięstwa z dumą unosząc najnowszy model szlifierki oscylacyjnej firmy "Bosh". tę godzinkę to mozna chyba jakoś przetrwać:D

Gość idz do sasiada i powiedz
yes! yes! yes! :D

Gość hmm hmm
wiesz , do remontu w granicach przyzwoitości nikt się nie czepi. Gorzej jak ma sie osła za sąsiada i cały tynk i kurz lata po wszystkich mieszkaniach na klatce bo mu się sprzątać nie chce pomiędzy snem a remontem.

Gość A czy ty remontujący w niedzie
le chciałbyś aby w niedzielę w którą ty odpoczywasz bo jak piszesz tylko niedziele masz wolne to musisz w niedziele remontować - aby sąsiad też remontował w niedzielę ? Troche zrozumienia, inni też zap... cały tydzień i w niedzilę każdemu należy się chwila spokoju.

Gość bez przesady.....
dochodzę do wniosku, że pójcie do sąsiada i przedłożenie swoich racji jest czynnością przerastającą możliwości zwykłego człowieka. napieprzanie zaś na kogoś za jego plecami, najlepiej anonimowo na forum internetowym, to sposób właściwy i jedyny skutkujący, skoro tak wiele osób wybiera tę właśnie opcję.

Gość a bo wieta....
czasem rozmowa powinna wyjść z drugiej strony. Po drugie zazwyczaj takie kulturalne zwrócenie uwagi kończy się kłótnią a nie każdy ma ochotę potem boczyć się w windzie. Ja tam uwagę zwracam moze dlatego że dużo pracuje i bywam tylko w nocy a poza tym mogę sobie pozwolić na to żeby sięna mnie wszyscy byczyli bo mam ich w dupie. Ja nie szkodzę i tego samego oczekuję,.

Gość kulturalne
zwrócenie uwagi kończy się kłótnią, a kulturalne obgadywanie nie ;p

Gość monik monik
Nie ma nic gorszego dla sąsiadów jak mieć za ścianą w niedzielę ,albo w późnych godzinach nocnych wiercącego wiertarką.To woła o pomstę do nieba.Straszne to jest br........

Gość niedziela wolna od roboty

Gość niedziela wolna od roboty
i myślenia