Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maeee

wrazenia po zabiegu mikrodermabrazji

Polecane posty

Gość maeee

Wczoraj u kosmetyczki zrobiłam sobie zabieg mikrodermabrazji, bardziej z ciekawości niż z przekonania że pomoże. Jestem nawet mile zaskoczona efektem i to juz po pierwszym zabiegu. Sam zabieg jest dość bolesny i mało przyjemny ale zacisnęłam pięści i wytrzymałam. Cera jest znacznie gładsza, kosmetyczka zeszlifowała mi różne grudki i zaskórniki, widzę ze oczyściły i troszkę zeszły się pory. Mam cerę potrądzikową, zaleczoną, ale mam trochę przebarwień i śladów po trądziku. Jesienią wybieram się na serie zabiegów. Jesli ma ktoś pytanie odnośnie tego zabiegu chętnie odpowiem. pozdrawiam maee

Gość hie hie hiehie hie hie hie
czy mozesz podac cene takiej "przyjemnosci"?? dziekuje

Gość a ja nie mogę
sobie zrobić tego zabiegu bo mam cerę naczynkową i moje pory zawsze będą porozszerzane:(

Gość maeee
160 PLN ale ceny są różne w zależności od zakładu kosmetycznego

Gość hie hie hiehie hie hie hie
dziekuje za odp.

Gość maeee
przy cerze naczynkowej to chyba zbyt agresywny zabieg, może przynieść więcej szkody niż pożytku.

Gość spokoo00
miałam 2 zabiegi mikrodermabrazji + rozne kwacy do tego coz moge powiedziec lekarz wszystko mi rozniosł i moja buzia wygladała tragicznie teraz to do\piero mam pryszczy lecze sie juz u innego i pakuje w siebie antybiotyki. jak macie cos na buzi to nie radze

Gość a jak skora
wyglada po zabiegu? bardzo czerowna?

Gość maeee
na początku jest trochę zaczerwieniona , ale na końcu zabiegu kosmetyczka kładzie maseczkę chłodzącą z mentolem która łagodzi podrażnienia więc wychodzisz z gabintetu z leciutkim rumiencem na twarzy. Oczywiście każdy ma inną wrażliwość więcreakcje na zabieg mogą być różne.

ja tez mam cere naczynkowa i o dziwo pani mi tez polecila ten zabieg - powiedziala ze na polikach zrobi slabiej i na nosie bo tam mam naczynka widoczne i naczynka staly sie mniej widoczne bo skora odzyla i to wzbudza wlokna kalogenowe do pracy i cos tam cos...:) 180zl u dr eris

Gość maeee
Spoko 00 Masz rację przy stanie zapalnym lepiej nie wykonywać tego zabiegu by nie roznieść bakterii po twarzy. Ja mam buzie zaleczoną, sporadycznie mi coś wyskakuje dlatego teraz chcę powalczyć o lepszy wygląd cery.

Gość a jak skora
dzieki maeee za odpowiedz :)

Gość spokoo00
ja miałam tylko na brodzie i niby to ominał ale jakos mu nie wyszło po zabiegach ale mialam mikro + kwasy efekt koncowy wyglaał tragicznie całe czoło w zaskornikach policzki w czerwonych pryszczach i broda bez zmian i powiedział ze musze wziasc hormony bo inaczej tego nie wylecze, a ja nie zmaierzam brac tabletek anty bo to nie cukierki wiec zmienilam lekarza i teraz moja buzia dochodzi do siebie, a jak poszłam do nowego derma to on powiedział ze mam na buzi skore pergaminowa tak cieka - tak mi ja zjechał szok a to był lekarz wydałam przeszło 500 zł na to i wygladąłam duzo gorzej niz przed i teraz wydaje 150 zl miesiecznie na leki by wygladac jak czlowiek eh...... to powinno sie robic na buzie bez niczego !

Gość maeee
spoko 00 mam niemałe doświadcznie ( na własnej skórze oczywiście) i powiem Ci, że też miałam straszny wysyp po kwasach zwłaszcza glikolowym. Faktycznie zaleczyć potem ten wysyp jesttrudno. Dlatego zdevcydowałam się na zbieg mikroderm. , który stanowi alternatywę dla kwasów. Zyczę Ci powodzenia w dązeniu do gładkiej buzi.

Gość a ja nie mogę
kosmetyczka mi powiedziała,że moze zrobic słabiej na polikach gdzie mam naczynka ale nie ma gwarancji ze nie popękają nowe albo w innym miejscu:( mam na wszelki wypadek byc przygotowana na zabiegi laserowe zamykające naczynka

Gość maeee
może faktycznie na niższych obrotach będzie dobrze dla cery naczynkowej. W każdym razie mnie bolało a nie jestem osobą z tych " delikatnych" . Reklamują ten zabieg jako bezbolesny ale to kłamstewko.

Gość fafik
Sluchajcie: mam przebarwienia po tradziku(czerwone plamki na policzkach) nie sa jakies tragiczne. Ile zabiegow mikro wystrarczy przy nietragicznej buzi? pytam, bo jeden zabieg to 150 zl i to i tak dosc drogo. czy 2 zabiegi przy lekkich przebarwieniach wystarczą?

Gość fafik
maee czu zauwazylas po tym jednym zabiegu, ze przebarwienia wyblakly choc troche?

Gość maeee
do fafika Kosmetyczka powiedziala mi że efekty w zależności od stanu skóry " pacjenta" są widoczne dopiero po 6 do 10 zabiegach. Zeby pozbyć się przebarwień lub jest znacznie rozjaśnić trzeba jednak zedrzeć kilka warstw naskorka

Gość maeee
fafiku, przebarwienia nie znikną po jednym zabiegu ale zauważyłam efekt odświezenia cery to na pewno i pory wyglądają ładniej i zeszły te cholerne podskórne grudki

Gość fafik
no coz czyli trzeba bedzie wydac troche wiecej kasy...ale czego sie nie robi dla pieknej skory. planuje zabiegi na jesień