Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 09.27

wywołanie kupki u niemowlaka

Polecane posty

Gość 09.27

Czy są jakieś naturalne sposoby? Dziecko nie chce czopka. Wije się i płacze. Wiem też że cierpi bo nie może zrobić kuki. Unosi nóżki, skręca się. Proszę o sensowną radę.

moze pomasujesz dzieciatko jakis ciepły okład zrób,to jest jedyna naturalny sposób jaki znam, u mnie to pomagłało na poczatku:))a daj herbatkę ułatwiająco trawienie z hippa:))tyle co moge ci napisac

Gość 09.27
właśnie masowałam ale mało pomogło. Spróbuję ciepły okład. Dziękuję :)

Gość przeminiki
jest w aptece do kupienia taki syropek ulatwiajacy trawienie i mozna go stosowac bez obaw tzn nie jest srodkiem przeczyszczajacym tylko pobudzajacym prace jelit nazywa sie lactulosum lekarka nam go przepisala jak maly mial problemyz zaparciami. Mozna tez podac herbatke rumiankowa ale troszeczke bo rumianek czesto uczula( u nas nie ale moze sie tak zdarzyc).A najlepiej to isc do lekarza i powiedziec w czym problem napewn cos poradzi

termometrem mozesz ale nie za często bo mozesz przyzwyczaic dziecko i pozniej nie zrbi kupki bez twojej pomocy lepiej kup herbatke i duzo masuj:))

to prawda z tym termometrem,dziecko moze sie przyzwyczaic ja swojej córeczce daję herbatkę ułatwiającą trawienie z Hippa i po pół godzinie mam to co chciałam:)

Gość a ile ma miesięcy
Twój bobas? Jak mój syn miał 7 miesięcy...pomógł mu soczek HIPP jabłkowo-winogronowy. I potem też sie sprawdzał w takich sytuacjach.

Gość aliliki
ja też wkładałam termometr i skutkowało!

oprócz herbatek, ziół (koperek, rumianek) pomaga gimnastyka nóżkami- szczególnie zginanie zgiętych w kolanach nóżek do brzuszka. Osobiście termometru nie polecam-po jakimś czasie maluszek może sobie sam nie poradzić z kupką i można uszkodzić odbyt.

Gość a jak długo ten termometr

Gość mamalinkama
Kurcze mojemu nic nie pomaga, gimnastyka nóżkami, herbatka rumiankowa, termometr.

Gość mysiapysialala
koper włoski, u nas się sprawdził bo też mieliśmy taki problem

Gość gość
przegotowana woda wypita na czczo powinna pomóc.