Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lllllll

jak to jest z tym spaniem na plecach

Polecane posty

Gość lllllll

teraz jestem pod koniec 7-go miesiaca..najwygodniej mi na plecach..w zasadzie to moja podstawowa pozycja do spania, ale straszy sie, ze mozna tak udusic dziecko. To chyba bzdury jakies? Slyszalyscie cos o tym?

Ja tez uwielbiam lezec na plecach, spac tez, chociaz, owszem, rowniez slyszalam ze nie powinnoo sie w pozniejszej ciazy tak odpoczywac, bo jakis ucisk na zyle glowna moze byc, czy cos? Ja sie tym nie przejmuje..nie wiem jak mozna udusic dziecko, jesli sama czuje ze tlenu mam pod dostatkiem... :-)

Gość sylwiaaa27
a ja z kolei w ogole nie moge ulezec na plecach:(a tak bym chciała!!!!od razu mnie cos cisnie i nie moge oddychac-najlepiej spi mi sie na boku-bez roznicy-lewym czy prawym

Gość Nati*
Mi tez najwygodniej na plecach, ale boje sie ze wzgledu na dziecko, czy mu wygodnie czy nic mu sie nie stanie. Wiec pozostaje mi tylko lewy bok, bo na prawym jak sie klade to moj synek od razu mocniej kopie wiec pewnie mu tak niewygodnie.

Wady spania na plecach: zaksztuszenie się śliną, osunięcie języka do gardła. Zalety: otwarte przewody oddechowe na maksa, brak zatorów nosowych, przyjemny sen.

No wlasnie co z tym spaniem na plecach, ostatnio lekarz mi powiedzial,ze mam spac na boku (jestem w 23tyg), a nie na plecach, chociaz tak mi najwygodniej:( na boku nie moge, bo moje dziewczynki od razu kopia

Gość baby_s
Najlepsza pozycja dla kobitki w ciąży to lewy boczek, a to dlatego, że po prawej stronie jest wątroba, której się nie powinno uciskać i żyła główna, która również nie powinna być podduszana

ja sobie nie wyobrazam spac na plecach...moja pozycja do zasypiania to na brzuchu....i jak ja mam tak spac podczas ciąży?

no ok na prawym boku to ostatecznosc ale lewego nie zniose....nigdy tak nie usnę...co mam przez całą ciążę nie spac...

Gość Nati*
mozna spac w pozycji połleżącej