Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evittta

Przerwa w braniu tab po 6 miesiącach???

Polecane posty

Gość evittta

Mój gin mi ostatnio powiedział, że za miesiąc "robimy" miesiąc przerwy w braniu tab, żeby w przyszłości wszystko było OK jeśli chcę mieć dziecko, bo to będzie 6 opakowanie. Oczywiście jak chcę tą przerwę w braniu przesunąć, to może być po 7 opakowaniu, bo wakacje, wyjazdy, a nawet 8. Ważne, żeby raz na rok zrobić przerwę Wydaje mi się to trochę dziwne, bo nigdzie nic takiego nie słyszałam, ale może po prostu ciemna w tej kwestii jeszcze jestem ;) Może zmienić ginka? A może ma rację? Co sądzicie?

Gość izka86
strasznie dziwne wydaje mi sie to co piszesz, ja biore Microgynon21 od dwóch miesiecy ale przed tym brałam Diane przez 6 miesiecy i nie mam zadnej przerwy w braniu tabletek anty. juz od 8 miesiecy. w dodatku mój giekolog ( facete ale zna sie na sprawie) nic takiego mi nie powiedział.Słuszałam cos o przerwie ale takiej po roku na miesiąć.

Gość evittta
Podnoszę, bo jutro kończę opakowanie, potem siedmiodniowa przerwa, a ja dalej nie wiem czy zrobić tą przerwę, czy nie?

Ja brałam harmonet przez 4 lata i nie robiłam przerwy bo o niczym takim nie wspominał gin.Owszem słyszałam o przerwach ale nie z ust lekarza lecz tutaj na kafe

mój gin zaproponował mi pzrerwę ale dopiero po 12 miesiącach zażywania bo tak powinno się robic podobno niektórzy nie zalecają takiej przerwy wcale więc nie wiem jak to do końca jest ale po 6 miesiacach to chyba za wcześnie poza tym skoro na okres wakacji ta przerwa Ci nie pasuje to jej po prostu nie rób i tyle :D gin na pewno nie może Cie do niej zmusić :P

Gość alexiss
dziewczyny! a mnie sie wydaje, ze to zalezy od tabletek- bo jezeli zazywa sie te o wyzszej dawce hormonow, to przerwy sa jak najbardziej zalecane... ale po 6 miesiacach to tez wydaje mi sie za szybko... a moze jakies badania wyszly Ci zle i gin Ci o tym nie powiedzial?? no nie wiem nie wiem.... ja biore Harmonet, dopiero 4 opakowanie, wiec o przerwie na razie nie ma mowy, zwlaszcza ze sa to "lekkie" tabletki. pozdrowionka panienki :)

Gość Barbarossa
Też właśnie chcę sobie zrobić przerwę po roku. Mój chłopak wyjechał na miesiąc, więc to dobra okazja na przerwę. W zeszłym roku robiłam trzymiesięczną przerwę. Czy miesiąc wystarczy? Co o tym sądzicie?

Gość evittta
Dobra robię tą przerwę i zobaczymy co będzie, a biorę regulon, badań w ostatnim czasie nie miałam. Buziaki

Gość może wy mi powiecie plis
nie sądziłam że napisze w takej sprawie ale co tam a wiec tabsy kończę brać w czwartek okres powinnam dostać w pon a dostałam dziś chyba że to tylko plamienie ale nigdy wczesniej tak nie miałam

Gość może wy mi powiecie plis
a przy tym boli mnie brzuch