Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paloma negra

czy można jeśc kefiry, maslanki podczas brania antybiotyków??

Polecane posty

Gość paloma negra

aby osłonic zoładek i inne partie ciała zawirające bakterie kwasu mlekowego, przed szkodliwym działaniem antybiotykow??

Gość Jamnik1232
oczywiście , polecam również jogurty naturalne.

Gość Jamnik1232
Można samemu robić sobie taki jogurt w domu. wystarczy zakwasic przegotowane i wystudzone mleko łyzką jogurtu naturalnego i czekać aż sie skwasi ( następnie można juz zakwaszać zwoim jogurtem).

Gość paloma negra
aha czyli tak zwane zsiadłe mleczko też jest dobre na tego typu sprawy?? to super

NIE WOLNO łączyć nabiału z natybiotykami, to tak, jakbyś wogóle nie brała leku, a kuracja się przedłuża, antybiotyki popiJa się wyłącznie wodą :) osłonowo bierz Lakcid w ampułkach, 10 szt. kosztuje ok. 8-9 zł, to są pałczki kwasu mlekowego (chyba), kultury bakterii (znaczy bardzo kulturalne bakterie ;) ), bierzesz to 2 razy dziennie, po skończonej kuracji antybiotykowej nie będziesz miała wyjałowionego organizmu..możesz zapobiec infekcjom grzybiczym, dlatego bardzo polecam Lakcid :)

Gość Lackcid zawiera drozdze
i nie polecam go przy antybiotykach. Najlepszy jest Lacidofil w czasie i po kuracji antybiotykowej. Pisze to z wlasnego doswiadczenia,Lacid nie zdal u mnie rezultatu i mialam mimo jego stosowania straszliwa biegunke ,przy Lacidofilu to sie nie zdarza.

Gość prr
albo kup sobie Nutriplant- pałeczki kwasu mlekowego :)

Gość 55555
Ale wy macie pojecie jak sie bierze antybiotyk to sie niszczy flore bakteryjna w naszym organizmie wiec trzeba ja czyms uzupelnic dla tego pije sie jogurty maslanki a najlepiej probiotyki to sa te male jogurty takie jak actimel lub podobny produkowanny przez zotta(polecam bo jest tanszy i ma rozne fajne smaki). Po co truc sie lekami oslonowymi skoro ma sie naturalne jogurty. Zgadzam sie z tym ze antybiotykow nie popija sie mlekiem, jogurtem czy innym napojem oprócz wody.:)

Gość Jeanine 22
nie wolno jeść jogutrtów ani innych probiotyków w czasie kuracji antybiotykiem TYLKO PO. Oprócz osłabienia działania antybbiotyku to w ogóle mija się z celem bo antybiotyk zabija wszelkie bakterie (te dobre też) no więc branie probiotyków to strata kasy (w czasie kuracji). Jogurty itp mogą jeszce wywołać np biegunke wymioty itp w czasie kuracji.

Gość eeeeewa
A skad wiesz co jest naprawde wpakowane do sklepowego jogurtu? Wierzysz w to,ze w zamknietym pudeleczku jest wiele dobrych bakterii? Ja nie., tym bardziej,ze termin waznosci 2 tygodnie sugeruje mase chemii. Lacidofil jak najbardziej w vczasie i po kuracji antybiotykowej ,nawet do miesiaca po leczeniu.

bo tu chodzi o to zeby nie jeść ich równoczesnie...ale jak przyjmujesz antybiotyk rano i wieczorem to po poludniu jeden jogurt Ci nie zaszkodzi a duzo da...nie trzeba sie obżerać jogurtami..wystarczy jeden dziennie aby nie doszło do wyjałowienia

Gość 0001
Nie wiem co dokladnie jest w jogurcie i nie wiem co dokladnie jest w tabletkach wiem tylko tyle ze jak bralam antybiotyk i oslonowe to sie nie czulam tak dobrze jak gdy pilam probiotyk i antybiotyk.Nie rozumiem jak probiotyk moze niwelowac dzialanie antybiotyku skoro to antybiotyk niszczy wszystkie bakterie w organizmie.