Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DziewczynaZperła

Czy wg was dobry ginekolog to taki którymoże usunąć ciążę???

Polecane posty

Gość DziewczynaZperła

Bo wg mnie nie!!!!Świadczy to tylko o tym że ciążą nowe życie to nic nie znaczy...I osobiście bałabym się takiemu lekarzowi powierzyć się w prowadzeniu ciąży. Nie mówie tu np o ciąży poza macicznej czy zagrażającej życiu matki!!! Nie odmawiam też kobietom prawa do aborcji alw ja np bym tego nie zrobiła raz myślałąm żę to zrobię ale nie zdecydowałam sie wkońcu (na szczęscie po czasie okazał sie fałszywy alarm). Powinni być lekarze tylko od tego.Bo nie powinno się kobietom tego zabraniać to kwestia naszego sumienia a nie prawa! A co wy myślicie na temat takiego ginekologa i aborcji??

Gość DziewczynaZperła
nie macie zdania na ten temat???chciałabym je poznac

powiem tak sa plusy i mniusy tego plus mniej dzieci by ladaowalo w smieciach:) minus nie kazdy by zwracal uwage na zabezp bo by wiedzial ze jest aborcja. Szczerze nie mam zdania na ten temat ale wiem ze jesli komus zalezy to znajdzie lekarza ktory to zrobii

Gość Aścia
Nie możesz być pewnaego, że ginekolog prowadzący Twoją ciąże nie robi zabiegów usuwania ciąży na boku. Wiele kobiet żyje w takiej nieświadomości i nic złego im się nie dzieje. To, że ginekolog usuwa ciąże nie oznacza, że nie może być dobrym lekarzem. PO prostu w Polsce tego typu zabiegi są zabronione, więc tutaj może zostać skazany i nazway mordercą, w krajach, w których aborcja jest dozwolona byłby tylko lekarzem jednym z wielu.

Gość DziewczynaZperła
właśnie wiem że nie mogębyć tego pewna ale gdybym wiedziała to nie poszłąbym do niego napewno... Nie chodzi mi oto że są mordercami czy taki etam to jak napisałam zostawiam sumieniu kjażdej osoby...Nie chodzi mi żeby to zabraniać ale żę majac wybór nie poszłabym do takiego

Gość a ja uwazam
ze taki ginekolog ktory potrafi usunąc ciążę i nie wpadł - czyli u pacjentek nie ma komplikacji to dobry fachowiec. I takiemu powierzyłabym dbanie o swoja ciaze. Przeciez na sile mi jej nie usunie :D :D

Gość DziewczynaZperła
nie chodzi oto że na siłe usunie...ale o samo poszanowanie życia mojego dziecka.tylko oto chodzi.

Dziewczyna Zperla, zmartwię cię..moja kumpela jest lekarzem i zna realia w moim mieście-mówi, ze WSZYSCY usuwają. Wszyscy oczywiście nie wyklucza drobnych wyjątków, podejrzewam, ze chodzi jej o znaczną większość. Nie zastanawiam sie nad tym szczerze mówiąc, bo wtedy już w ogóle nie chodziłambym do zadnego gina:O

Gość DziewczynaZperła
nie prawda że wszyscy... ja znam to środowisko też troche i wiem ze nie wszyscy po prostu jeśli mam wybór wybieram mniejsze zło

dobry ginekolog ma wszystko zrobić dobrze, profesjonalnie. czy jest to zwykłe badanie, badanie cytologiczne, wymrozenie/wypalenie nadźerki czy usunięcie ciąży - profesjonalizm i dobre zaopiekowanie sie kobietą świadczy o dobrym lekarzu :O

Gość a ja powiem swoje
Mój ginekolog pewnie usuwa ciąże. Ale jest doskonałym fachowcem, moją zagrożoną ciążę to on właśnie uratował. ten wierzacy i nie usuwający skazał by mnie i dziecko na śmierć.

Gość a ja powiem swoje
Ten do którego chodziłam na początku. Nie poznał zatrucia ciążowego. Przejechałabym się i ja i mój synek. Koleżanka poradziła mi innego ( u niego usuwała ciążę więc pewnie nie ona jedna) i on nas uratował. Koleżanka ma troje dzieci i pomyj mi nie wylewać na nią!!!! :D

a czemu lekarz ktory usuwa ciaze nie mialby byc dobrym fachowcem!!! profesja profesja..a sumienia tu nie mieszac!!!gdyby kazdy z nich mial przezywac kazda pacjetke-ciaze to pewnie dawno by zwariowali... uwazam ze aborcja w Polse powinna byc legalna a wtedy przecietna polska kobieta miala by wieksza pewnosc ze zabieg przeprowadzal dobry fachowiec,w dobrych,sterylnych warunkach!!!ze nie bedzie zakazenia i ze nie umrze w w yniku powiklan!!!bo kobieta co zdecydowala sie na usuniecie i tak usunie!!!wiec lepiej by miala dobrych ginow pod reka!!! nie kazdy jest stworzony do bycia rodzicem!!! co tez wazne czemu ten glupi rzad nie refunduje pigulek antykoncepcyjnych....to zapobieglo by wiele niechcianych ciaz

Gość mamuśka2dzieciaczkow
kiedys zadzwonilam do swojego gina, powiedzialam ze mielismy maly wypadek - pekła nam gumka - i ze nie chce dopuscic do zaplodnienia i chcialabym umowic sie na wizyte jaknajszybciej, zeby otrzymac postinor. On odpowiedzial - pani aniu prosze sie nie martwic, czekamy do miesiaczki i jak sie nie pojawi to bedziemy myslec Wkurzyl mnie, bo dla niego ciąża była cudem... a tu taki tekst... zdziwlam sie bardzo... ufalam mu, uwazalam za wrazliwego czlowieka, swietniego specjaliste, z pasją...

Tyle rodzin nie może mieć dzieci,żal mi ich. Dlaczego nie oddają ich np pod drzwi jakiejś rodziny. Nie wyobrażam sobie jak można zabić takie maleństwo.

Gość aaaazzzzz
sylwka ile ty masz lat, dorośnij dziecko jeszcze

Ja wiem, że mój ginekolog usuwa ciąże, ale tylko te ustawowe, najwyraźniej ma takie poglądy. Z tego co wiem, to ostatnio usunął ciążę, gdzie dziecko było kompletnie zniekształcone, miało bezmózgowie i wiele innych chorób przez które nie miało sznas przezycia. Zagrażało to życiu matki, która była grubo po 40, a to była pierwsza ciąża. Nie sądzę, żeby usuwał ciążę dla kasy. Ale wystaczy się postawić w osobie kobiety zgwałconej, w ciąży z gwałcicielem i na dodatek odtrącanej przez wszystkich lekarzy, choć ma prawo do aborcji. Zawsze są dwie strony medalu :)