Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesele się zbliża

jakie sukieni nosi się teraz na weselach?

Polecane posty

Gość wesele się zbliża

no własnie. zostałam zaproszona na ślub i wesele w pierwszej połowie czerwca a nie mam pojęcia w co się ubrać! ostatnie wesele miałam w kwietniu ale to byl ślub cywilny z kameralnym przyjęciem. teraz to będzie bardzo duża uroczystość. była któraś z was ostatnio na weselu? co sie nosi? może jakieś linki?

Ja miałam w kwietniu poprzedniego roku na sobie śliwkową sukienkę 2-częściową z gorsetem na cienkich ramiączkach. Dużo kobiet było ubranych w ten sposób

A ja 2 tygodnie temu miałam czarną sukienkę, ręcznie malowaną w kwiaty, do ziemi i na ramiączkach, które wiązane były na srodku (więc mogłam regulować głębokość dekoltu :-p). Prawdę powiedziawszy moje zdanie na ten temat to takie - ubierz sie tak, by Ci było wygodnie w stylu, który najbardziej lubisz i nie przesadź - bo Panna Młoda moze być zła :-) - w końcu w takim dniu to ona gra pierwsze skrzypce :-)

Gość zegarynka82
a ja mam wesele pod koniec lipca i mam 2 kreacje...jedna ma juz 2 lata ale dalej jest modna: bardzo delkiatny róz , scięta na ukos od kolana do połowy łydki i zapinana na szyje na szerszych szelkach z tyłu do połowy plecy odkryte......typowo letnia ale elegancka do tego dodaki mocniejszy róż...naszyjnik i branzoletka na szyje z muszelek ... a drugą jakby była biała to mogłaby byc z powodzeniem suknia ślubną.....kolor nieokreslony.....lazurowe wybrzeże :-)ani nie zielona ani nie błękitna...materiał mieniący się pod perłę troszke mięty ... na cieniutkich szeleczkach 0,3 cm, przy jednej doszyte 3 kwiatki z liścmi takze zasłaniaja dość dłęboki dekolt dopasowana w pasie ku dołowi delikatnie się rozszerza ....od dołu z 30 cm wystaje druga warstwa do ziemi w tym samym kolorze mięta , scharmonizowana tafta ....no i szal z tego samego materiału.... sukienka jest sliczna zwłaszcza kolor i typowo weselna....a kosztowała tylko 110 zł.;-);-);-) napewno odradzam gorsetówy... sa juz niemodne dlatego bardzo tanie bo mozna juz kupic za 120 zł taka sukienke....dlatego 50% kobitej je ma na weselu......w różnych odcieniach z zwłaszcza borda i śliwki połączone z czarnymi....

Gość wesele się zbliża
jeszcze jakieś propozycje? wiem, że gorsety są już niemodne dlatego to odrzucam stanowczo!

Ja sobie w sobotę sukienkę kupiłam na 2 wesela w lipcu i w sierpniu ( na szczęście goście się nie powtarzają .. :) ) Kupiłam czerwoną sukienkę : dekold wiązany na szyji , pod biustem małe drapowaie - gdzieś tak do pasa , potem trocę się rozrzerza ... Jest długości za kolana i z tyłu trochę dłuższa . Aha , generalnie całe plecy włącznie z lędźwiami są odkryte , jest taki przeplataneniec z materiałau na wysokości pasa -ale tylko z tyłu. Generalnie jest bardzo ładna i przede wszytskim ze zwiewnego miękkiego materiału :) Kupiłam ją w sklepie z sukniami ślubnymi , także nie jest za bardzo wyzywająca :classic_cool: Jeżeli jesteś z Warszawy lub okolic to proponuję abyś wybrała się do Nadarzyna , tam jest multum sukienek wizytowo - koktailowych .... stanowczo odradzam Ci suknie z tafty lub czegoś co jest podobne do jedwabiu - ale strasznie sztywne , ponieważ pomimo iż większość sal jest klimatyzowanych to i tak będziesz się czuła ciężko i moze być Ci duszno :) Poza tym moja kolega jest kamerzystą i czesto oglądam jakieś wesela jak u niego jestem i muszę Ci powiedzieć, że dziewczyny/młode kobiety mają przeważnie właśnie zwiewne kolorowe sukienki . Bardzo rzadko mają długie taftowtowe czy to jedno czy dwu częściowe suknie - takie mają przeważnie trochę starsze panie :)

Gość wesele się zbliża
monia.kami78 dziękuje za pomoc :) tak właśnie myślałam żeby wybrać się do Nadarzyna do Centrum Mody ale nie jestem pewna czy tam znajdę coś dla siebie. zazwyczaj nie ma mojego rozmiaru albo długośc jest ni w 5 ni w 10 (bo mam bardzo długie nogi). ale spróbuje. tam zawsze jest dużo sukienek.

Gość zegarynka82
popieram monika.kami78 ostatnio oglądałam kilka wesel i zdecydowanie ładniej prezentują sie dziewczyny ubrane w sukienki zwiewne i krótkie niz długie.... no ja na wesele mam 2 jedna krótka zwiewną do koscia a ok 20-21 .00 mam zamiar przbrac sie w ta długą poniewaz jest typowo wieczorowa

Gość Sabinar4
Sporo ładnych wyjściowych również weselnych sukienek znajdziesz tutaj http://ekskluzywna.pl/sukienki sama tam kupuje od czasu do czasu jak mi coś w oko wpadnie, ale numerem jeden jest ten sklep jeśli chodzi o bieliznę, to tak na marginesie.