Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gamna

Clostilbegyt i bromergon - moze sie uda

Polecane posty

Gość ***ania
Niunka28 jestem tutaj dopiero od wczoraj! jest mi bardzo przykro,wiem co czujesz bo sama chcę mieć dzidziusia. głowa do góry zobaczycie będziemy mamusiami! pozdrawiam

Gość agata.13
Aniu wysłałam CI maila.

Gość beti-75
cześc dziewczyna czy żadna z was sie nie leczy w Novum ?

Gość edzia.
cześć dziewczyny.niunka28 jest mi bardzo przykro,ale wiesz co mój lekrz mi to wytłumaczył jak jest z tymi poronieniami.niema tego złego co by na dobre nie wyszło-a wytłumaczył mi to tak-że poprostu pód jest tak uszkodzony,i niema siły sie utrzymać więc organizm sam sie go"pozbywa".dziecko mogło by się urodzić z wadami a co gorsza niepełnosprawne.jest to brutalne ale wiadomo że,każda z nas chciałaby dzidzusia zdrowego.więc głowa do góry.będzie dobrze i przepraszam jeżeli uraziłam cie w jakiś sposób.ja biore przykład siły z mojej koleżanki.10 lat temu urodziła dziecko zmarło po 3 latach.miało zespó dauna.teraz zdecydowała sie ponownie na dziecko.8 poroniń i jedno martwe w4 miesiącu.ale niepoddawała sie wiedziała że kiedyś sie uda-za miesiąc rodzi.wiem że to nic pocieszającego co napisałam alekiedyśnapewno.przedewszyskim cierpliwości.wiem że chciałoby sie już zaraz,ale cierpliwość popłaca.pozdrowieni i trzymam kciuki.

Gość edzia.
a co do bromka to gin mi powiedział że jeżeli test wykryje ciaże to odstawić go ale przez ten okres jak niewiesz czy jesteś to nic sie niestanie.clo odsawić najlepiej szybko.a wiecie że przydłuższym brani clo może wystąpić ciąża mnoga.rzadko sie to zdarza ,ale możliwe.ale by było soprajs tyle sie starasz a tu dwa serduszka.

Gość edzia.
do beti-75.wejdz sobie na strone "laparoskopia"jest tam forum.na ktorym jest dziewczyna która leczya sie w Novum-emilcialu to jej psełdonim.napisz do nie to ci może pomoże.pozdrawiam

Gość vivienn
hej wszystkim troche poczytalam o Was i jestem pod wrazeniem waszej sily.Moze cos o sobie mam 23 lata jestem mezatka od roku starania choruje na niedoczynnosc tarczycy cykle bez owulacyjne.W tym miesiacu aczelam kuracje z clo dzis wzielam ostatnia tab CLO a potem usg i od 15 dc luteina i czekanie na cud jakies mam dziwne wrazenie ze bedzie dobrze jestem spokojna. Mam pytanko czy ktoras z was miala taki sam przypadek co ja mowie o tarczycy i sie jej udalo pozdrawiam wszystkie was dziewczynki.

Gość ***anka
cześć dziewczynki! VIVIENN .... fajnie,że do nas dołoczyłaś! ja osobiście chcę walczyć ale są dni,że poprostu nie mam siły...ja mam pco i podwyższoną prolaktynę. mam 21 lat od roku jestem mężatka i od roku staramy się o dzidziusia......! dziewczyny mam pytanie czy któraś leczy się może w poznaniu na polnej? pozdrawiam

Gość vivienn
niestety ja lecze sie w wawie super pani doktor prawdziwa kobieta zwyczajna i normalnie wytlumaczy a nie jak nie ktorzy swoim lekarskim jezykiem posluguja ze ciezko zajazyc. Moj maz mi tlumaczy ze widocznie jeszcze nie pora na maluszka ale jak mozna sluchac jedno w kolko to samo. My inaczej to przechodzimy.

Gość ***anka
u mnie właśnie też mąż mówi że poprostu nasza kolej jeszczę nie przyszła no ale ja tak bardzo bym chciała mieć bobaska! ja też nie mogę nażekać na mojego lekarz,jest delikatny,miły i przede wszystkim podtrzyma na duchu.

Gość celcia84
Hej edzia. - dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam serdecznie! :)))

***anka ile Ty masz lat jesli mozna wiedziec? Ja tez bardzo pragne ale wystopowalam bo na sile nic nie da tylko predzej sama sie wykonczysz pozytywne myslenie tylko ratuje i bardzo mocno wierzyc.

Gość ***anka
vivien mam 21 lat. wiem,że powinna przystopować ale ja tak bardzo bym chciała... nie mam po[rostu siłt już o tym pisać... Dziewczyny czy któraś leczy się w Poznaniu na Polnej?proszę dajcie znać,to byśmy się wymienili relacjami. pozdrawaim

Gość Nadzieja25
Hej dziewczyny!!!! Mam też ten sam problem jak Wy. Staram się o dziecko od trzech lat, u mnie najgorsze jest to że wszystko jest ok i żaden lekarz nie zna przyczyny dlaczego nie mogę zajść w ciążę. Wszyscy mówią że to blokada, bo cztery lata temu straciłam roczną córeczkę:(Na początku myślałam że to po prostu tak się nie udaje, może nie w te dni, może za bardzo się nakręcam, ale teraz już tracę nadzieję. W czerwcu leżałam w szpitalu na HSG - wszystko ok, prolaktyna ok, TSH -ok, nie wiedzą co mają ze mną robić. Na razie od 3 dni biorę CLO, lekarz mówi, że po tym powinno się udać. Mam brać CLO przez 4 cykle.

hej nadzieja25 bardzo mi przykro. Moze jak bys z mezem gdzies wyjechala i odpoczela spojrzala na to wszystko z dystansu inaczej musisz odprezyc psychike bo inaczej nie ma sily. Nie ktorzy mowia ze zajsc w ciaze to prosta sprawa ale dla nie ktorych zbyt saplikowana trzeba wierzyc ze sie uda ltwo mowic trudniej zrobic.

Gość Nadzieja25
Dzięki. Mam nadzieję ,że niedługo usiądę i napisze do Was że się udało!!!!

Gość ***anka
cześć dziewczyny! mam pytanie czy moglibyście napisać mi chociażby na czym polega,co to jest INSEMINACJA???czytam w necie ale jakoś tak dziwnie pisze. witaj nadzieja25 jest mi bardzo przykro.myśle,że powinnaś troche odpocząć,nie myśleć o tym to wtedy się. pozdrawiam

poweiem Wam jedno jak powiedziala moja pani doktor jak sie jej zapytalam czy jest nadzieja\"DOPOKI ZYJE KOBIETA NADZIEJA ZAWSZE JEST\" wiec zobaczycie bedziemy dumnymi mamami ja mam takie przeczucia ze bedzie dobrze od wtorku zaczynam usg i zobaczymy co powie ale czulosci z mezem sobie nie odmawiamy. Dziewczyny glowki do gory bedzie dobrze zobaczycie;) jutro zaczynam pierwszy dzien w nowej pracy juz mam dosc siedzenia w domu

Gość ana15
agata13 ja dostałam okres we wtorek a w czwartek już mi sie skończył czyli miałam dwa dni ciekawa jestem czy to możliwe ze przez bromergon

Hej mam pytanko czy po clo jak bralyscie mialyscie bole jajnika? Bo mnie boli i nie wiem co mam robic prosze o rade dzieki

Gość agata.13
Anna ja miałam tak samo dzień krwawienia a potem plamienie przez 3 dni. Byłam u lekarza i stwierdził, że to okres i że wszystko jest ok.

Gość kamiluś
czesc dziewczyny.ja staralam sie o dziecko okoo 2 lat dopoki nie trafilam na wspaniaal lekarke poszlam do niej w marcu 2007 a w marcu 2008 roku urodzilam corke. w tej chwili staram sie o 2 dziecko.przed pierwsza ciaze bralam clo i udalo sie za drugim razem ,a mmaz dostal leki na wzmocnienie ruchliwosci plemnikow....teraz biore bromocorn po pol tabletkina wieczor, od 5 dnia przez piec dni clo a potem od 20 dnia luteine.pozdrawiam

Gość Kasia Jasia
Cześć dziewczyny od jakiegoś czasu poczytuje co Wy tu piszecie bo z mężem od półtora roku staramy się o dzidziusia mamy już córeczkę która ma już sześć lat i bardzo byśmy chcieli mieć drugie dziecko ale na razie nic nie wychodzi, od miesiąca biorę Bromergon jedną czwartą tabletki na noc i zobaczymy przy pierwszej ciąży też długo próbowaliśmy ale obyło się bez leczenia , jutro idę do lekarza ma sprawdzić czy plemniki mojego męża przechodzą przez mój śluz mam nadzieję że wszystko będzie ok pozdrawiam was serdecznie :-)

Gość ***anka
cześć dziewczyny! mam pytanie czy myslicie że po tych tabletkach na jajeczkowanie są duże szanse na dziecko?czy któreś już się udało?i jak długo braliście i za którym razem wam się udało? pozdrawiam was

Cześć dziewczyny !!! Nowe dziewczyny na forum mnie pewnie nie znacie, a jestem tu już chyba ponad rok, ale może czytają jeszcze starsze staraczki:)Dawno już nie pisałam, ale dzisiaj mogę coś więcej powiedzieć bo miałam rano hsg. Nie było źle, zabieg jest może mało przyjemny, ale dostałam znieczulenie i prawie nie bolało. Niestety spodziewałam się takiego wyniku więc nie jestem jakoś strasznie załamana. Oba jajowody są niedrożne, także pozostaje nam tylko in vitro. Lekarz mówił mi , że jeżeli będą drożne to zrobimy 1 inseminację. Teraz sprawa jest przesądzona. Mąż sobie żartuje, że mamy wykupiony bezterminowo abonament na antykoncepcję:) No cóż to jeszcze nie koniec, będę walczyć dalej. Za miesiąc mam histeroskopię, a potem chwila oddechu i in vitro. Pozdrawiam wszystkie stare i nowe staraczki i życzę samych fasolek:)

hej pani-inka to super ze masz nadzieje i bardzo sie nie bierzesz tego do serca bo glowka robi tez swoje zycze Ci z calego serducha aby sie udalo. My z mezem mamy nadzieje ze w te swieta spedzimy we trojke tak zyczylismy sobie rok temu oby sie spelnilo. pozdrawiam wszystkie staraczki i zycze szybkiego fasolkowania.

pani-inka a czy lekarze nie sugirowali Ci aby zrobic laparoskopie i spróbowac je udroźnić? Można laparo zrobić odrazu z histeroskopią - ja tak miałam, jedna narkoza, jeden pobyt w szpitalu a 2 zabiegi. Dodatkowo podczas laparo często robia punkcę jajników, aby owulacja była lepsza (co może mieć wpływ na jakoś pęcherzyków do in vitro) no i likwidują ewent. ogniska endometriozy, które mogą byc przyczyną nieudanego in vitro. Myślę, że warto porozmawiać z lekarzem o laparoskopii.

Dziękuję za wszystkie słowa pocieszenie i porady. Iti - jak będę u lekarza to na pewno z nim porozmawiam. Histeroskoię mam mieć zrobioną, ponieważ kiedyś na usg wyszło, że mogę mieć polip endometrialny, i jeżeli on tam będzie to go od razu usuną i obejrzą sobie całą macicę czy jest ok. Co do drożności moich jajowodów, to chyba są zatkane na amen. To wszystko po pierwszym porodzie, miałam duże komplikacje a było to 13 lat temu (kawał czasu temu). Jak się czegoś mądrego doweim od mojego gina to napiszę. Dobrze, że trafiłam do kliniki niepłodności i się mną wreszcie zajęli jak należy. Pozdrawiam:)

pani-inka zapytac nigdy nie zaszkodzi :) a histeroskopia wskazana jest przed in-ivtro życzę Ci powodzenia

Gość fiki
Hej! mam 30 lat nie mogę zajść :( mój ginekolog zapisał mi Clostilbegyt 1 x 2tabl do 2 do 6 dnia cylku czy to nie za duża dawka? W ulotkach naczytałam się,że to sie bierze od 5-tego dnia cyklu??Jak ktoś ma jakieś doswiadczenia z tym lekiem błagam niech napisze. Wiem, że moga być nieciekawe powikłania... i się boję.