Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matida

kto mieszka w niemczech i ma dosc turczynek w chustach przy tym upale?

Polecane posty

Gość matida

jejku, ja poprostu nie moge, dzis upal w Berlinie-w sloncu ze 40 stopni a te turczynki dusza sie w tych swoich chustach i plaszczach jak na zime! Ja nie moge tego zrozumiec jak one tak sie tym mezom daja- bo nie wierze, ze one to robia z wlasnej woli! kogo to wkurza niech pisze

Gość głupota sie szerzy
i nie pisze tu o turczynkach, tylko o tobie dziecko drogie

Gość matida
a to dlaczego?

Gość paparazziiii
no, pewnie od nich tak capi co? kiedys bylam w aldiku na zakupach i taka jedna za mna w kolejce do kasy stala. Ladna z twarzy a smierdzialo od niej jak.....nie wiem ...szczochami bleee

Gość kajala
do matida - jak jesteś inteligentna to sama sobie odpowiedz dlaczego.

Gość matida
ja sie nie pytam dlaczego! tylko po co??!!

Gość a gdzie sie pytasz wczesniej
po co ?? pusta nietolerancyjna idiotko ??

Gość matida
gdybys mieszkala w niemczech to bys to rozumiala! i ni jestem idiotka!!

Jeszcze na zakupy to rozumiem, ale po co one chodzą w tym na plażę. Moczą się w tych ciuchach , później schną i idą do domu. Ja bym nie widziała w tym żadnej przyjemności. WOlałabym w domu na balkonie posiedzieć, a one w 5 swetrach i kamizelkach, czadory, parasole Algidy:) , kawka, radio .....normalnie ręce opadają. CZłowiek ledwo w stroju tam wytrzyma a one warstwami poowijane. Faceci oczywiście w slipkach :)

Gość ja pindole
ja pierdole. ciemnota nie boli,co?

Gość wania traktorzystka
wszystko to kwestia definicji można by powiedzieć , że tak samo idiotyczne jest noszenie bluzek i spodni czy spódnic w taki upał - powinno się przecież latać w bikini; nie przyszło ci do głowy , że w krajach muzułmańskich słońce piecze tak oprutnie , że chodzenie z odsłonietą skórą prowadzi do oparzeń ? Nie ma to nic wspólnego z poddaństwem kobiet wobec mężczyzn. Poza tym nie mierz innych swoją miarką. Ty jesteś wychowana w europejskiej kulturze. Może przyjsć jakis "bardziej cywilizowany" i się spytac , dlaczego wychodzisz za mąż , dlaczego przyjmujesz nazwisko męża , dlaczego twoje dzieci mają nazwisko meża i tak dalej

Jeszcze jedno: niektóre mają fajne, przewiewne i kolorowe nakrycia ale rzeczywiście widziałam w Stuttgarcie nie raz w 40 C upale całe na czarno, tylko oczy było widać. Cóż, taka religia.

Gość matida
do wani: ale one nie zyja w kraju muzulmanskim tylko w cywilizowanej europie rozumiesz!!

Gość i całe szczescie z e w tej
cywilizowanej europie sa cywilizowani ludzie , którzy rozumieją inność kulturowa !! A jak nastepnym razem nazwiesz kraj arabski barbarzyńskim (jezeli europa to kraj cywilizowany to wg ciebie kraje arabskie barbarzynskie) poczytaj o cywilizacji gdzie wczesniej powstawaly a potem wypisuj bzdury bo wlasnie tym caly czas pokazujesz jaka z ciebie jest idiotka !!!

Gość wania traktorzystka
oczywiście , że rozumiem , tłumaczę tylko , skąd ten zwyczaj mógł się wziąć; religia muzułmańska to nie tylko religia - to po prostu sposób na życie; na przykład ludzie w tamtych krajach muszą wymyć dupę po każdym zrobieniu kupy - nie ma papieru toaletowego , bo papier to m.in. koran , koranem nie wolno podcierać dupy - a od praktycznej strony - TO BARDZO DOBRZE , bo jakby w takim upale podcierac co chwilę dupe papierem , to by bolało - dupę się myje , przy każdym kiblu jest szlauch do podmywania , dzięki czemu dupa co chwilę jest odświeżana , niespocona i się nie obciera

Gość antywies
Pariss jest ze wsi!!! Bo mowi stroj a nie kostium!!! Dlatego ma kompleks wsi i dlatego wyzywa sie na Turczynkach!!!

Gość ja pindole
do i cale szczescie w tej - czyzbys tez byl po ,,lekturze" : CYWILIZACJA NA LAWIE OSKARZONYCH? bo celnie to sformulowales :)

Gość paparazziiii
wiesz co WANIA ale sie tu produkujesz. na nic ci to one to robia bo musza, mamy jedna turczynke w pracy, ktora chusty nie nosi ale wie jak to jest w jej polswiatku. Niestety te kobiety nie maja wyboru bo wybiera za nie maz. Obojetnie co by mialo to byc-one nie maja swojego zdania, czy tez nie moga miec! na szczescie moja znajoma turczynka pochodzi z cywilizowanych turkow- tak jak to sama okresla!

Gość a ja i tak wiem...
nawet nie poruszajcie tego tematu bo zaraz zacznie sie wyzywanie od nietolerancyjnych :O Ps: Kto nie zaznal nie zrozumie

Gość ja pindole
wania - przynajmnie widok zahustowanej muzulmaninki nie powoduje u mnie odruchow wymiotnych jak polki z odkrytym brzuchem i odrostami na wlosach centymetrow 5.

Gość ja pindole
nie do wania tylko do matida czy jak jej tam......

Gość cale szczescie
do ja pindole: nie c\ytałam, ale znam trochę historii starożytnej by wiedziec, ze cała cywilizacja pochodzi ze starozytnej Babilonii i Egiptu :) W Egipcie stały juz biblioteki, istniała medycyna itp, itd kiedy na 7 wzgórzach Rzymu pasły sie krowy i stały drewniane chatynki :)

Gość wania traktorzystka
No oczywiście - bo nasza wspaniała europejska kultura jest najlepsza i dążenie każdej cywilizcji - to osiągnąć nasz standard. A może ta turczynka się nie wychowała u swoich ? Ona jest zeuropeizowana. Co to znaczy nie mają wyboru ? Wybór zawsze jest. Można uciec , można wyjechać , można zabic męża. Mój maż jest półarabem. W jego muzułmańskiej rodzinie (on sam nie jest muzułmaninem) NIE MA żadnego przymuszania , nie ma nierówności , poddaństwa kobiet ani nic takiego. A u nas to moze nie brakuje mężów - skurwysynów i bandziorów ? Wszędzie są ludzie i ludziska. Poczytaj w słowniku , co to jest półświatek. Bo trochę niezbyt fortunnie go ulokowałaś w zdaniu

Gość ja pindole
ciekawe ksizaka,polecam. filozofia,historia z nuta ironi w temacie chrzescijanstwa i cywilizacji. autor : leszek kolakowski

Gość matida
do "cale szczescie" to nie na temat!! pytam tylko tych co w niemczech mieszkaja lub mieszkali! nie czytalas tytulu?

Gość całe szczęście
dzięki ja pindole, z chęcią przeczytam :)

Gość wania traktorzystka
ja mieszkam w Niemczech i w kwestii smrodu częściej spotykam się z białymi piwoszami żyjącymi z pomocy socjalnej niż z arabskimi kobietami w czadorach

Gość a ja i tak wiem...
Matida u mnie w austrii tez Turcja:D

Gość ja czytalam twoj tytul
i chce Ci powiedziec jak ci tak bardzo przeszkadza widok tureckich kobiet w chustach to sie niepatrz, albo idz sie powiec wiecej chleba bedzie w niemczech

Gość a kto mieszka w
Niemczech i ma dość MATIDY ?????