Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Edyttka

Jestem z nim 3 lata a on nie chce się deklarować

Polecane posty

nawet zaręczyn nie mówiąc o małżeństwie. Co robić z takim mężczyzną

Gość A co to jakiś obowiązek
To już nie te czasy. Bedzie miał ochotę to się ożeni.

Gość ghytty
a co ty taka w goracej wodzie kąpana ? ile masz lat ?

Gość a byłaś dziewicą
że chcesz aby się z tobą żenił

Gość jaghjghj
nasikajcie na mnie BŁAAAAAAAAGAAAAAAAAAAM

Gość to zależy ile masz cierpliwośc
Ja swojemu dałam bardzo dużo czasu. 7 lat na zdecydowanie czy chce ze mną ślubu. Oczywiście nie mówiłam mu o tym że czekam na slub, a tym bardziej ze daje mu na to 7 lat, ale wiem że to bardzo dużo czasu, wręcz za dużo. Jeśli do tego czasu nic by nie było to wtedy WIELKI KOP W DUPE bez możliwości powrotu. Na szczęście już etraz widzę że nie bede musiała aż tyle czekać. Niedługo minie 4 rok i on wreszcie zaczyna coraz sensowniej mówić o małżeństwie z własnej inicjatywy.

Gość jak sobie pościelesz
tak sie wyśpisz ... A rozmawialicie o tym ? Bo jeżeli nie tp sorry , ale chyba z wami coś nie tak ... po 3 latach raczej się o przyszłości rozmawia. A jak on nie chce , to go pogoń ... Bo niektórzy właśnie tacy są , że pasuje im taki wolny stan... Jezeli Tobie to pasi , to nie ma problemu - ale z tego co piszesz to raczej nie !

Rozmawialiśmy ale on nie i koniec a przecież nie poproszę go sama o rekę. A co do zerwanie to wcale nie jest tak prosto jak kogoś kochasz i jesteś z nim tyle czasu

Gość swwert
no wlasnie , wyjasnij nam czy on w ogole zdaje sobie sprawe z tego, co ty oczekujesz od niego i od tego zwiazku ? moze on zyje w blogiej nieswiadomosci , a ty niepotrzebnie sie zloscisz , jestes kobieta, musisz pokierowac troche sprawe, zeby wiedziec, na czym stoisz - woz albo przewoz

Gość swwert
aaaaa...czyli jednak nie, jak taki uparty, to daj sobie z nim spokoj

Gość swwert
a czy wyjasnil Ci chociaz dlaczego NIE ? czy to jest tymczasowe, czy w ogole nie ma zamairu sie zenic, czy po prostu ty nie jestes jeszcze ta jedyna ? to wazne.

Hehhe , no własnie 26 lat ... Powiedzmy, że nie jesteś siksą , a wiem po sobie że w tym wieku ( ba , nawet wcześniej ) powaznie zaczyna się myśleć o założeniu rodziny - w sosłownym tego stwierdzenia myślenia . Chce się mieć po 1. męża , po 2. dziecko ... Bo co innego jak o śubie myślą gówniary 18-19 letnie , bo chcą np. wyrwac się z domu i już "na zawsze być z ukochanym ... Ty jesteś kobietą w takim wieku , a pezede wszystkim z takim stażem w związku , ze masz prawo do zadawania sobie takich pytan : " kiedy on się zdeklaruje ... ? " Ja bym go zapytała wprost ....

Gość to zależy ile masz cierpliwośc
Ja mojemu dałam 7 lat czasu na namyślenie się czy chce ze mną ślubu. Oczywiście nie mówiłam mu o tym że chce ślubu a tym bardziej że daje mu na to 7 lat. Chciałam żeby to było z jego inicjatywy. Wiem że 7 lat to cholernie dużo czasu do namysłu, powiedziałabym że wręcz za dużo. Jeśli po 7 latach nadal nic to wtedy WIELKI KOP W DUPE bez możliwości powrotu. Na szczęście już teraz widzę że jednak nie bede musiała aż tyle czekać, bo w czwartym roku związku on zaczął wreszcie inicjować rozmowy o ślubie, wiec może coś z tego będzie.

No widzisz to łatwo pwiedzieć daj sobie spokój, jak z kimś mieszkasz i jesteś od tylu lat

Gość swwert
ja bym dala WIELKIEGO KOPA W DUPE po 3cim roku niemowienia o slubie :P

Gość Cold Heart Bitch
Uwazaj zeby inna Ci go nie zawinela. To sa bardzo czeste przypadki, ludzie sa ze soba pare lat, ani w te ani wewte /? tak to sie pisze ???/ pojawia sie nowa osoba i zwiazek pada. Znam kilka takich.

Tak dziewczyny ślub jest najważniejszy. Nie ważne czy kogoś kochasz ważne że chce się ożenić'

Jeśli coraz częściej będziesz zadręczać się myślą o ślubie, a w zasadzie jego braku, to prędzej czy później odejdziesz - bo nie wytrzymasz tego przytłaczającego Cię, rosnącego poczucia nieszczęscia i niesprawiedliwości, że on nie chce się żenić. Uczucie można zabić, można dokonać uczuciowego samobójstwa. To tylko kwestia czasu, jak ktoś zauważył.

Gość Jak znajdę dziewicę
to może się ożenię a tak też nie zamierzam

A jak nie ( z tego co piszesz ) to on nie traktuje Cię poważnie... A z drugiej stony zmuszać go ...? Piszesz , że go kochasz i trudno sie rozstać ... Ale jeżeli Ty się poświęcisz i z nim zostaniesz , to nigdy nie sprawdzisz co on by zrobił jakbyś go zostawiła ... I nie chodziłoby tutaj o pewien rodzaj szantażu : "odejdziesz, jak się z Tobą nie ożeni " tylko może zrozumiałby że stracił dużo i że jednak to już pora na sformalizowanie związku . A poza tym głupi jest jak but , bo mógł Cię ugłaskać zwykłymi zaręcznymi .... Być zaręczonym to można i 5 lat ... Tak jak ja :)

Czy dziewictwo jest takie ważne. on miał przynajmiej 5 kobiet i z tego co się dowiedziałam to nawet wizyty w domach publicznych nie były mu obce. A ja tylko dwóch przed nim.

Gość jakie on podaje
arguemnty na nie?

hmm to jak ty chcesz aby się z tobą żenił. Żeż się z tym co oddałaś mu wianek a nie chłopaka męczysz

Paweł bzdury wygadujesz ... Patrzysz na to ze swojej strony ! Ty możesz żyć bez śubu - zresztą wiele osób tak może .... Ale zwróć uwagę , ze są też ludzie , którzy myślą inaczej ... Tak ja ja ... uważam , że prawdziwą rodziną będiemy dopiero po ślubie ....Taki mam punkt widzenia i koniec , kropka. Nie neguję tego że inni wolą żyć w związkach nieformalnych i wcale tego im nie narzucam że robią źle ...

Gość swwert
on chodzil do burdelu ???? i ty o tym tak spokojnie piszesz ???? i ty sie chcesz z takim fagasem pobrac, kobieto, opamietaj sie !!!!

a co to burdel, coś złego. Każdy facet przynajmiej raz z dwiema powinien się przespać.na raz

Gość jakie on podaje
o kuzwa :P