Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rowerzystka stacjonarna

jazda na rowerku stacjonarnym, prosze o odpowiedz

Polecane posty

hejka:] mam 30 lat a zatem juz lekko zwoniona przemiane materii.. mam do zrzucenia jakies 6 kg...i wypozyczony rowerek stacjonarny, niestety zwykly rower mi ukradli,, a i czasu nie za bardzo mam na zwykly rower bo mam male dziecko. slyszlama ze najlepiej pedalowac na czczo rano, okolo pol godziny, w te pol godziny robie jakies 10 do 14 km.... czy to wystarczy zeby schudnac??? i jak nalepiej co drugi dzien czy co dizennie? a moze dwa razy dziennie??? srube mam nie zabardzo dokrecona raczej lekko sie kreci ale to poczatek dopiero... czy ktos cos doradzi??? dzieki z gory

Gość ja 10 kilometrow
robie w 15 minut i pedaluje bardzo szybko.Tez mam lekko ustawione bo nie chce za bardzo wyrabiac miesni tylko spalic tkanke tluszczowa

Gdzies czytalam, że ćwiczenia najlepsze efekty zaczynaja przynosić po pól godzinie. Myslę więc, że te twoje 30 minut to troche za mało. Kiedys chodzilam na siłownię i w programie ćwiczen mialam 45 minut rowerka lub stepera.

A po jakim czasie jeżdzenia na rowerku są widoczne pierwsze efekty? Mam zamiar jeździć godzinę dziennie, na najmniejszych obrotach (chcę spalić tłuszcz). Pozdrawiam:)

hej, a ja wlasnie skonsultowlam swoja wiedze z czlowiekim ktory ma ogromna wiedze na temat odchudzania silowni i wszelkich wysilkow areobowych i popate jest to rwoniez artykule w gazecie kulturystyka i fitnes. a wiec rano wystarczy jezdzic pol godziny pod warunkeim ze jezdzimy na czczo, wieczorem czy w innych porach dnia trzeba jezdzic od 40 do 60 minut. aby spalic tkanke tluszczowa nalezy jezdzic na latwym i dlugo, aby wyrobic miescie trzeba ciezko pedalowac i na krotkich dystansach. a najwazniejsze jest tetno, aby utrzymywac na odpowiednim poziomie... jak ktos chce wzor na wyliczenie tetna to podam w jakim sie powinno wysilac... po miesiacu gwarantowane schudniecie....u mnie po 4 dniach jest ponad pol kilo mniej pozdrawiam

dolna granica pulsu to (220-wiek)* 0,65 gorna granica pulsu (220-wiek)*0,80 nie wiem skad takie wartosci ale ponoc trzeba sie podczas wysilku trzymac w tym przedziale i wtedy sobie spalamy tluszczyk:] wiek* trzeba odjac swoj wiek od wartosci 220 i ja temu kumplowi wierze bo on sie odchudzil z jakis makabrycznych ilosci:] pzdr

no i pomnozyc potem odpowiednio przez 0,65 i 0,80:] rzecz jasna:]

Gość joj
ja jezdze od 2 tygodni . na pocztkupo 20 minut (mialam kiepska kondycje, papieroski i te sprawy;P). Od tygodnia jezdze 60 minut ale nie chudne choc jezdze na czczo. Jedyne co zauwazylam to widoczne zmniejszenie celulitu. P.ś. waze 53kg przy 165 cm wzrostu wiec moze dlatego nie widac roznicy zbytniej na wadze

Gość ania16lbn
hej, mam prośbe. Biore udział w konkursie, w którym do wygrania jest strój koąpielowy (bardzo mi sie podoba) no ale trzeba głosowac. Tak wiec bardzo prosze wszytkich o głosy na wypowiedz z nicku ania16lbn!! http://www.dlazdrowia.pl/index.php?modul=10&msg=OK&msg=OK prosze o głosy nick ania16lbn

Gość człowiek katastrofa
na początku można nawet przybrać na wadze bo rosną mięśnie- a one ważą więcej od tłuszczu- ale kiedy jest więcej mięśni tłuszcz spala sie o wiele szybciej :D żeby zwiększyc rezultaty cwiczen przed treningiem łykaj l-karnitynę efekty powinny być widoczne po około 3 tygodniach

Gość latiennefurie
ja jeździłam na rowerku po 1,5h przez 2 miesiace i nie widzialam efektow, schudlam jakies 2kg, moze dlatego ze jadlam wszystko:| teraz ograniczam biale pieczywo, slodycze, ziemniaki i napoje gazowane i pije duzo wody, co wy na to??

Gość gośćnynka
Dez diety na nic twoj wysilek! Teraz napewno bedzie lepiej:)