Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

starania_pl

PLANOWANIE PŁCI 2006 wielka prośba

Polecane posty

Witajcie poprzednie badanie płci robiliśmy w 2002 roku wyniki tutaj www.plec.starania/inter_plec.php teraz chcey podejść do tego bardziej profesjonalnie. Dlatego mamy prośbę jeżeli znajdziecie chwilkę, proszę wypełnijcie krótką ankietę www.plec.starania.pl. Mamy z dziećmi proszę o wpisanie dat i płci dziecka, mamy planujące proszę o wybranie liczby dzieci 0. Opracowanie wyślemy na maila a planującym mamom, któe chcialyby sprawdzić metodę chętnie zaplanujemy, żeby zobaczyć czy działa nowy algorytm

Gość misiak81
wypelniłam u nas Kubuś miał być synem w 82% i jest

Gość martka1
u nas się nie zgadza :( miała być córka ale jest syn może teraz się uda

Gość aktra
u nas termin na listopad i lekarz mówi, że syn z tabelki też tak wychodzi zobaczymy

wypelnilam ankiete, ale mam pytanie - naprawde wierzycie ze na podstawie dat urodzenia rodzicow da sie przewidziec plec dziecka??? Pytanie bardzo serio!

Może ja najpierw wiek wpływa na genetykę, ilość nasienia, jakość jajeczek itd. Co do wpływu miesiąca poczęcia to w książkach np. Niepłodność Radawana już pojawiły się informacje jak zmienia się nasienie w różnych miesiącach roku Metoda dodatkowo zakłada dietę i moment poczęcia (owulacja)

No ale nie bylo w ankiecie pytania o date ostatniej miesiaczki? Ani zadnych innych danych biologicznych? Czy ja cos przeoczylam?

bo próbka musi mieć minimum 1000 osób, a potem trzeba to wszystko ładnie opacować statystycznie, teraz trzeba korzystać z obecnej tabelki

A nie sadzisz ze bardziej wiarygodne by bylo gdyby wszystki edane pochodzily z tej samej grupy bdanych? Nie mysl, ze sie czepiam, mnie to naprawde interesuje

szanta nie da się przetestować 1000 kobiet pod względem owulacji monitoringu itd. z prostych względów kasowych. Każda ze składowych metody ma swoją wagę czyli siłe z jaka wpływa na płeć najwyżej stoi czas starań, potem dieta, potem geny i tabela płci. Tabela plci jest robiona za pomocą sieci neuronowych za to badania laboratoryjne ze względu na małą próbkę obrabia się zupełnie innymi procesami

No na pewno w Polsce sie nie da, to fakt...Dzieki za wyjasnienia, czekam z niecierpliwoscia na wyniki badania :)

A masz moze maila jakiegos? Chetnie popytalabym jeszcze, ale mysle ze tylko Ci zasmiece watek:)

Gość jadru
a gdzie jest poprzednia tabelka?

Gość jadru
ok juz sprawdziłam :) zgadza się

Gość schoo
A u mnie się okaże za jakiś czas ;)

Gość Pucio

Gość lerka
a jak nie mam dzieci a chciałabym wyniki to gdzie napisac?

Gość enderka
a jak nie mam kandydata na męża, a chcę wyniki to mogę wziąść udział