Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andie

boli, boli, boli gardło!!!

Polecane posty

Gość andie

cholernie boli! jestem całkowicie rozłozona, gardło malinowe, goraczki nie mam, ale ten ból jest nie do zniesienia! wystarczył jeden łyk zimnego shake'a wczoraj.. przeklinam te chwile.. jakies rady..?

Gość plucz gardlo
co pol godziny woda z sola

Gość andie
nie, juz próbowałam, od wody z sola dostaje torsji.. :(

Gość dwakoty
kubek wrzatku, po chwili rozpuszczasz lyche miodu i dodajesz sok z polowki cytryny i wypijasz gorace u mnie zawsze skutkuje

Gość andie
lila, serio mówisz...?

Gość mogę Ci
podać swoje lekarstwo. Na mnie działa gorąca herbata z łyżeczką inbiru (takiego w proszku). W ten sposób wyleczyłam męża, dziecko i teściową.Podobno nie powinno się pić gorących napojów jak się ma chore gardło ale na nas to super działa.

Gość zjedz loda

mowie serio mi zawsze to pomaga zjem loda apotem cos goracego serio to pomaga

Gość andie
ok, miód i cytryna.. spróbuje , lece do kuchni.

Gość andie
imbir zaparzyc z herbata..?

Gość mogę Ci
normalna herbatka i do tego łyżeczka imbiru, zamieszać i już. Może to nie jest najsmaczniejsza rzecz pod słońcem ale tak jak napisałam, na nas działa.

Gość ni zimne ni gorace
zarówno zimne jak i gorące napoje powoduja jeszcze większe przekrwienie sluzówki gardła najlepiej pić napoje o temp. pokojowej absolutnie nie pić na zmianę zimnych i gorących-angina gotowa płukac wodą z wodą utlenioną, rumiankiem, jakieś pastylki na gardło, rutinoscorbin, wit C jak pojawi się goraczka utrzymująca sie 2 dni, nalot na migdałkach to do lekarza, bez antybiotyków wtedy sie nie obejdzie

Gość andie
woda utleniona ..? w jakich proporcjach..? dlaczego woda utleniona ? pierwsze słysze!

Gość Bioparox
Bioparox Ci pomoże. Ale musisz mieć na to recepte. Może ktoraś z koleżanek ma w domu ten lek??? Niech Ci odstąpi. Dwa dni i po kłopocie.

Gość ni zimne ni gorace
woda na odkazanie gdyby ewentualnie jakieś bakterie na migdałkach szalały na pół szklanki 1 łyzka

a nie znacie sie ja wyleczylam tak gardlo raz zimne raz gorace wywoluje szok temperatur a gardlo szybko przestanie bolec mor beton

Gość andie
czy to ma obrzydliwy smak..?

Gość andie
byłam rano u lekarza, przepisał mi Duomox, ale myslicice że dałabym rade bez antybiotyku..? nalotu ropnego nie mam, ale strasznie boli, ciagnie nawet do uszu, śluzowka jest kompletnie zmacerowana... ble! ała!!!!

Gość ni zimne ni gorace
no właśnie zimne- gorace wywołuje szok, śluzówka szybko sie osłabia i bakterie moga sie rozmnażać do woli

Gość bez antybiotyku
he he bez antybiotyku mozna nawet wyleczyć zapalenie płuc, bo organizm jest w stanie sam sobie poradzić tyle, ze potrzebuje na to czasu, strasznie sie wtedy osłabia, w miejscu zakazenia pojawiaja sie niestety zbliznowacenia-co w wypadku np. płuc ma swoje nastepstwa w przyszłości lekarze czasami zbyt pochopnie przepisuja antybiotyki-mogło to być. np.wirusowe zapalenie garda-i antybiotyk jest tu zupełnie zbedny jezeli nie ma nalotu, silnie przekrwionego gardła i goraczki to moze nie jest konieczny antybiotyk