Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaca i pytajaca

samoopalacz a ciaza

Polecane posty

Gość niewiedzaca i pytajaca

czy mozna go stosowac bedac w ciąży?

Gość nie nie mozna
jak jestes w ciazy nie mozesz stosowac samoopalacza! Pamietaj tez ze nie mozesz stosowac mydla i wody.. bo to bardzo niebezpieczne! Jedyne co jest bezpieczne to lezec plackiem w domku i tyc...jakiekolwiek kroki zmierzajace do poprawy twojej atrakcyjnosci sa niewskazane! To bardzo ale to BARDZO niebezpieczne! Pamietaj o tym!

Ale sie usmialam z powyzszej odpowiedzi :D Hihi Dobre!! Zgadzam sie z tym w 100% !!

Gość tamaraa
A niby dlaczego nie miałabyś stosować samoopalacza?? Ciąża to nie Aids nie trzeba aż tak uważać.

Gość wy podłe babsztyle
prosiłam tylko o mądre i zyczliwe odpowiedzi a te swoje uwagi wsadzcie sobie w d.... Wy mozecie wszystko robic w ciazy i nie uwazać,a ja mam prawo obawiac sie o włAsne dziecko. Jest wiele przeciwskazan,np solarium,lody z mcdonald a w samoopalaczu też mogą znajdować sie jakies szkodliwe substancje,ktore wnikają do krwi. ...widzisz to i nie grzmisz

Gość vava
ja stosowalam claa ciaze samopopalacz na buzie i nic sie nie stalo,ale masz racje duzo kremow jest zakazanych,to zalezy od ich skladnikow

Gość rozpuszczalska
a czy lody z burger kinga są zakazane ?

Gość vava
ale jestescie upierdliwe,dziewczyna sie martwi bo to pewnie jej 1 ciaza,ciekawe jakie wy bylyscie

Gość zaciekawiona72
A jakie składniki zawarte w kremach mogą zaszkodzić maleństwu? Mozna stosować samoopalacz na brzuch będąc w ciąży??

ja stosuje ale tak ok co 2 tygodnie gdzies czytalam z sa chyba firmy avenu czy jakos tak specjalne dla kobiet w ciazy w aptece ja stosuje dax cosmetics w piance do ciemnej karnacji polecam

Nie martw się, nic Ci się nie stanie od samoopalacza:)Wiem, że się przejmujesz,ale niepotrzebnie.Śmioało mozesz uzywac samoopalacza dowolnych firm-nic nie będzie dziecku ani tobie:)Nie przejuj sie zgryzliwoscia niektorych na forum:) POzdrawiam

Gość gość
ja polecam sok z marchewki:) swiezo wyciskany, daje energie, zdrowie jak rowniez "opala":) a nie jakies tam chemie

ja w 1 ciazy i w tej stosuje nie tyle co samoopalacz ale balsamy brazujace co 3 dni sie tym smaruje i jestem zadowlona :) pytalam sie gina w 1 ciazy czy mozna mowil ze nie widzi problemu

Gość gość
ogolnie z tego co slyszalam zasada jest taka, ze jak na opakowanieu jest napisane "mozna uzywac w ciazy" to mozna, a jak napisu nie ma, to nie ma tez nad czym myslec, niedozwolony i tyle.oczywiscie dotyczy to kosmetykow;)

żenada Co do samoopalacza to jak się martwisz że może coś się stać to po prostu sobie odpuść czy to jest takie niezbędne

Gość Samoopalacz nie działa
Jestem w 12tc. Nie przejmowałam się niemożnością chodzenia na solarium w ciąży bo myślałam sobie- samoopalacze są. I jakież było moje zdziwienie, że żaden samoopolacz mnie WOGÓLE nie bierze!!! Przed ciążą zdażało mi się w pewnych okresach używać samoopalacza. Wystarczyły 3 aplikacje i skóra moja brązowiła się elegancko. Teraz i 15 aplikacji nic nie daje!!! Już przetestowałam 4 samoopalacze i nic...:( Nie wiem co się dzieje??

Do Samoopoalacz nie działa - to jest wina hormonów. :) Ja też tak miałam, że albo kompletnie nie było nic widać albo robiły mi się masakryczne smugi. Wcześniej tak mi się zdarzało przed okresem albo w czasie owulacji. Czyli to na pewno hormony. Odpuściłam teraz ten samoopalacz, bo jak mam chodzić ze smugami to dziękuję. :D A i jeszcze teraz w ciąży nie mogę znieść jego zapachu. Normalnie mam wrażenie, że ciągle potem ode mnie jedzie. :D

Do wypowiedzi powyżej - wiesz, niestety masz rację. Dużo kobiet będąc w ciąży nie dba o siebie. Ja nie wiem, czy one myślą, że jak już mają chłopa, będą miały dziecko to można tak wyglądać?? Jak nieraz widzę niektóre dziewczyny to aż mi się niedobrze robi. Ja rozumiem, że w ciąży się tyje itp., ale włosy chyba można umyć czy jakoś się ubrać??

Gość gebrardh
nie wiem jak jest w PL ale w Niemczech ciezarne MOGA chodzic na solarium-lekarze nie zabraniaja. oczywiscie ,ze nie siedzac 20 min-full power. tu w Pl jest duzo rzeczy zabronionych w DE-nie.a dzieci rodza sie takie same.

Gość Taaa .... :)
Ludzie opanujcie sie dziewczyna sie pyta i ma racje bo watpie w to zeby samoopalacz byl bezpieczny w ciazy nie dziwie sie ze sie pyta poniewaz moze miec jakies szkodliwe skladniki bo to jednak nie jest zwykly balsam do ciala Ajj jakie wy jestescie beznadziejne POZDRAWIAM BUHAHAHAH

Pamietaj , ze wszystko co nalozysz na skore dostaje sie do ukladu krwionosnego... wiec ja bym nie stosowala samoopalacza bedac w ciazy.

Gość margol7
Najlepiej zapytaj się swojego ginekologa !!! Bardziej Cię uświadomi niż wszyscy tu wzięci, bez obrazy dla wszystkich, pozdrawiam

Gość dudulka11
Ja gdy bylam w ciazy zapytalam sie mojej pani g.czy moge uzywac powiedzial ze absolutnie nie!!!!!!!zaszkodzi dziecku!ale za to powiedzial;a ze zupelnie bezpieczne sa solaria natryskowe!

Gość Mamuśka007
Ja w sprawie kosmetyków w ciaży byłam u dermatologa, pytałam też gina prowadzącego ciążę i koleżankę-farmaceutkę. Wszyscy byli zgodni, że kosmetyki z drogerii, do kupienia bez recepty, na których nie ma wyraźnie napisane, że nie należy ich w ciązy stosować, są dozwolone. Podobno wchłanianie przez skórę jest bardzo małe i szansa, że coś przedostanie się do krwi znikoma.