Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mami2005

Katowice - mamusie poznajmy się

Polecane posty

Gość kajlsjfhs
Dzięki myszo:) No ja z sosnowca nie pochodzę:):) Tylko w ogóle przywędrowałam tutaj z dalszych rejonów:):) Ale wiem też że jest jakis prywatny żłobek w Katowicach. Chyba na Bogucicach zlokalizowany...

ten na bogucicach omijajcie z daleka prowadze z nimi sprawe sadowa o znecanie sie nad dzieckiem :/ w kat jest mnostwo prywatnych klubow malucha, na zwirki i wigury , na panewnickiej, na paderewkiego i ten do ktorego moj maly chodzi na konikow polnych

A może chodzi o to, że przedszkole mają blisko pracy? Ja tak chciałam syna dać na Brynów, bo miałam możliwość wrócić do poprzedniej pracy właśnie w tej dzielnicy Katowic i tam było świetne przedszkole dla dzieci od 1 roku życia. Więc jadąc do pracy od razu zostawiałabym małego i po pracy od razu osbuerała no i razem do domu. Całkiem wygodne wyjście :) Co do ludzi z Sosnowca, to sie nie wypowiem, bo nie mam tam żadnych znajomości, ale myślę, że w każdym mieście znajdą się ludzie i "ludzie", więc nie można generalizowac :)

Natalie ja rozumiem ale blisko domu tez sa pzredszkola, moge zrozumiec ze jedno dwoje dzieci sie tak zdarzy ale nei ze jak wozilam dziecko to 3/4 dzieic pzryjezdzalo samochodem z rodzicem rejestracji SO i zapierdykalo 20km, nie wygodniej dzieko odwiezc w minute do przedszkola a potem jechac normalnie do pracy? ja nie lubie generalizacji ale sosnowiec jeszcze nigdy z niczym przyjemnym mi sie nei skojarzyl zawsze jakis "czlowiek" mi sie trafia

Dla mnie im bliżej domu tym lepiej, a czym kierują się inni rodzice przy wyborze przedszkola, nie mam pojęcia :) Ale tak mi się teraz skojarzyło. 2 lata temu trochę sobie dorabiałam w tele2 Biegałam po domach i namawiałam ludzi z tp, żeby przeszli na tele 2, bo korzystniej i taniej. Bardzo dużo jeździliśmy po osiedlach na Sosnowcu, Będzinie i Czeladzi i tam właśnie swoją pracę wspominam najmilej, bo ludzie byli życzliwsi. Natomiast najgorzej wspominam Centrum Katowic, tam mnie spotkało chamstwo totalne. Trzaskanie drzwiami przed nosem, brzydkie epitety. Raz nawet jeden facet zszedł na dół i chciał pobić kolegę, bo jeździliśmy w takich grupkach. Po tym incydencie ja zrezygnowałam, bo nigdy nie wiadomo na kogo się trafi :) W każdym razie nie mam żadnych uprzedzień. Miasto jak każde inne, a że ludzie tacy i owacy. No trudno, zdarza się :)

no widzisz a ja mam odwrotnie :/ w sosnowcu mi zabito kota, porysowano smaochod, obrzucono mnie jajkami itp.. w pracy mam szefa ktory oficjalnie twierdzi z enei lubi slazakow i mnie gnoi jak tylko ma okazje, moj maz w pracy poprzedniej mial tak zyczliwego kolege z sosnowca co na neigo donosil, pod zlobkiem facet z sosnowca we mnie wjechal i darl sie ze przeze mnie uszkodzil sobie auto i takich pzrypadkow znam mnostwo :/

MojeSkarby--->>Nie wiem jaka to część Rydułtów bo nie znam terenu a ulica Babiogórska :) Witam nowe koleżanki :) Do ludzi z Sosnowca ogólnie nic nie mam ;)

myszsza chyba jakiś pech Cię prześladuje :) No, ale to porysowane auto i jajka, to chyba nie dla zabawy? Może był jakiś powód? Zreszta... nic nie usprawiedliwia takiego zachowania :o

No to współczuję :( Też mówię po Śląsku i nie wyobrażam sobie z tego powodu być traktowana jak ostatni śmieć... Co za ludzie.. :o

Hej Mamuśki co z Wami?? gdzie to się podziewacie?/ MojeSkarby-->>ten dom to w gminie Gaszowice się znajduje a ulica to taka jak pisalam wiesz gdzie to jest?? pozdrawiam my zaraz ruszamy na spacerek niedawno wróclismy do domku ale szkoda w tak piękną pogode kisic się w domku :)

Hej Klarissa Ja się znowu rozchorowałam a dodatkowo miałam jazdy i nie dałam rady szybciej usiąść do komputera Wiem, gdzie to jest tam mieszka najlepsza koleżanka mojego syna to jakieś 2 km no może z kawałkiem ode mnie, więc na spacerek w sam raz, pozdrawiam i dobrej nocy :))))

witam :) moj synek niedlugo skonczy 2 miesiace, aktualnie siedze w domu i się nim zajmuje :) wlasnie spi ;) z chęcia sie do Was dołacze :)

Cześć Babeczki. :) Ja też jestem ze Śląska. :) Jeszcze nie jestem mamą, ale jak wszystko dobrze pójdzie to będę nią w marcu. :) Widzę, że poruszony został temat odwiecznej walki Śląska z Zagłębiem. :D

a gdzie wszystkie mamusie się podziewają? :) mój sobie pojadł i zasypia w wózku... troche ogarne mieszkanie i po popoludniu na jakis spacerek sie wybierzemy :) jutro mamy pierwsze szczepienie 5 w 1 + pneumokoki a wy jak szczepicie/ szczepiliście swoje maluchy??

my mamy 10 wrzesnia szczepienie :/ sanepid mnie wezwal jzu wiec tzra isc :/ ja szczepilam tym 5 w 1 i teraz pokutuje bo nei mam kasy a tu zaplacic musze 110zl za ostatnia dawke :/

Graminis, ile Twoja dzidzia ma? bo u mojego tak wyglądał trądzik niemowlęcy teraz zostala taka kaszka na policzkach i lekko na czole ale schodzi.

Heloł i ja jestem :) Wpadam się przywitać i zmiatam do urzędu.. wrr... zebrałam się wreszcie i poszłam złożyć wniosek na dotację do mieszkania, rodzinne i od razu wniosek na zamianę - wszystko za jednym zamachem... Ale jak to zwykle bywa. Odsyłają mnie co chwilę gdzieś indziej.. W planach jeszcze mam dziś basen z małym, a wieczorem jakiś pub koleżankami, których nie widziałam dobrych kilka lat :)

A propo tych szczepień.. Ja to może przewrażliwiona jestem... Ale dziewczyny... Wiecie jak nazywają się te szczepionki, którymi szczepicie dzieci?

Nataliee, ta5 w 1 bodajże pentaxim. Myszsza moja kieszeń też niezle oberwie ale co zrobić na rotawirusy nie szczepie ale jakos te pneumokoki mnie przerazaja.

Ja jestem przewrażliwiona i maniakalnie czytam skład szczepionek :) Ale to ze względu na bezpieczeństwo... Jak widzę w opisie thimerosal, to pytam czy własne dzieci też tym szczepią. Dla niewiedzących thimerosal to rtęć, której teoretycznie jeszcze całkiem nie wycofali. A w przychodzniach szczepią tym, co mają :o Przynajmniej tak było w naszym przypadku. Na szczęście zmieniliśmy już lekarza i teraz bez obaw mogę iść dziecko zbadać :)

ja szczepie infanrixem na zadne inne sie nei zgodze, to wszystko sa durne wymysly i skok na kase ze strony firm farmaceutycznych natalie powodzenia w urzedzie, co ty nakombinowalas ze przysluguja ci sie takei dodatki?

Witam dziewczyny:) ja szczepiłam normalnymi nieodpłatnymi tylko raz szcepiłam odpłatna tą na błonice tężec krztusieć polio i Hib nzaywała się INFANRIX i kosztowałą 85 zł

My mamy dość mały metraż mieszkania, do tego wysokie opłaty. Nie wiem jakim cudem, ale ok. W każdym razie, to na naszą korzyść. Jestem tylko ciekawa ile tego dodatku przyznają :) No, ale zawsze to jakiś grosz wpadnie :)

myszsza takie dodatki kążdy może otrzymać jeżeli jego dochód nie przekracza na osobę 587 zł na osobe jeżeli chodzi o dodatek mieszkaniowy a rodzinne to 351 zł na osobę więc jeżeli masz dochod ok. 1500 brutto to wychodzi jakieś 1100 netto i 4 osobową rodzinke a nawet trzy to też ci perzysługują takie dodatki zorientuj si eu siebie jak to wygląda bo to duża pomoc finansowa

natalii jak chcesz to napisz do mnie na gg lub skrzynke moge ci napisać jak to wygląda u mnie bo też korzystam

znalazłam skład pentaximu i Infanrixu Pentaxim zawiera: -nie mniej niż 30 j.m. toksoidu błoniczego -nie mniej niż 40 j.m. toksoidu tężcowego -25 mikrogram toksoidu krztuścowego -25 mikrogram krztuścowej hemaglutyniny włókienkowej -40 j. antygenu D inaktywowanego wirusa poliomyelitis typu 1 -8 j. antygenu D inaktywowanego wirusa poliomyelitis typu 2 -32 j. antygenu D inaktywowanego wirusa poliomyelitis typu 3 -10 mikrogram wielocukru Haemophilus influenzae typu b sprzężonego z białkiem tężcowym Infanrix IPV + Hib zawiera: -nie mniej niż 30 j.m. toksoidu błoniczego -nie mniej niż 40 j.m. toksoidu tężcowego -25 mikrogram toksoidu krztuścowego -25 mikrogram krztuścowej hemaglutyniny włókienkowej -8 mikrogram pertaktyny -40 j. antygenu D inaktywowanego wirusa poliomyelitis typu 1 -8 j. antygenu D inaktywowanego wirusa poliomyelitis typu 2 -32 j. antygenu D inaktywowanego wirusa poliomyelitis typu 3 -10 mikrogram oczyszczonego polisacharydu otoczkowego Hib kowalencyjnie związanego z około 20-40 mikrogramami toksoidu tężcowego. :)