Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mami2005

Katowice - mamusie poznajmy się

Polecane posty

MojeSkarby--->>super z Was rodzinka a Twoja fiugutka po 2 dzieciaczkach to szok normalnie tylko pozazdroscic :) ok ja już spadam do jutra :) spokojnej nocki i przyjemnego wieczorku ;)

Ale pustki :( w ogóle coś mi się dzieje nie wiem czy to u mnie czy na kafe bo mam jakies takie wielkie litery i nie mam swoich tematów musiałam szukac :) u mnie dizś strasznie zimno jesień niesety już czuć :( dziś miałam pracowity dzien pomyłam wszystkie okna wysprzątałąm całe mieszkanie a teraz mężulek robi kolacje :P MojeSkarby jak tam prawko?? pewnie opijasz już :) pozdrawiam

Witam! Ja mieszkam w Sosnowcu i mam 4 -miesięczną córeczkę. Przyjmiecie mnie do swojego grona ?:) Fajnie poznać mamusie , które mieszkają blisko mnie... :)

MojeSkarby --> No właśnie, jak tam prawko? Zdane? :) Ja dziś miałam znowu luzzy :) Ostatnio strasznie mnie rozpieszczają jeśli chodzi o opieke nad synkiem :) Dziś przyjechała teściowa i zabrała młodego do siebie na pół dnia :D Najśmieszniejsze jest to, że on za nią niezbyt przepadał, a teraz to jego ukochana babcia :) Ile musiałam się wyczekać, żeby tak było.. :) A teraz włanczam sobie filma i czekam na męża aż z pracy przyjdzie :) Witaj Olaaa26 :)

Hej dziewczynki :) Nic nie ojałam, bo nie ma co, niestety oblałam:( Już wracałam do ośrodka i na ręcznym auto mi zdechło,a że było to 2 raz, ierwszy raz to na lacyku poszłam z piskiem musiał niestety przerwać egzamin, aż sam powiedział, kurwa jakby te kamery nie były włączone to ci ti daruję, bo wszystkie manewry wykonywałaś książkowo. Trudno następnym razem będzie laepiej i zdam, ale myślałam,że tam jajko zniose z nudów, czekałam od 14 a do samochodu weszłam o 16.01 a wyszłam 16.42 :) A wcześniej nie pisałam, bo jak wróciłam do domu to była prawie 18 zjadłam obiadek przygotowany przez męża i zanim zaparzył mi porządną kawke, to zasnęłam wtulona do córeczki :)) Mężuś położył małą spać a mnie obudził nim szedł do pracy o 23.10 Teraz wyszłam z wanny, ponadrabiam wszystkie zaległości i spadam dalej spać,hihi :)) Dziękuje Wam za kom entarze, względem mojej osoby :) Witaj OLaaa26 Dobranoc, do jutra:))))

Hejka:) ale tu cichutko dzisiaj, zaz spadam na spacerek a później mam spotkanie w sprawie pracy:narka :) wpadne wieczorkiem

mojeskarby a w jakim zawodzie chcesz pracowac? ja sie zastanawiam nad kolejnym pzrekwlaifikowaniem sie

cześć babeczki :) coś dziwnego mi sie z kafe stało jakieś dziwne litery... witam nową mamusie 🖐️ :) MojeSKarby nie martw sie 🌻 :) następnym razem napewno sie uda!! ja wczoraj bylam u gina i kurcze zastanawiam sie nad tabsami, w ogole mi powiedzcie jak u was było z okresem kiedy po porodzie dostalyscie? jak karmie piersia to chyba tak szybko nie dostane nie? jak to jest?? bo mi niedlugo stuknie 7 tydzien od porodu i w sumie to nic na ten temat nie wiem a lekarz powiedzil "ze trudno powiedziec" hmm dzisiaj zaszalalam i kupilam sobie garsonke :D bo w ciazy to tylko sobie ogladac moglam ;) no i dostalismy w koncu becikowe :D moj maly mial wczoraj taka kolke ze szok:( tak strsznie plakal praktycznie tak samo jak na szczepieniu, a to przez to ze ja glupia chcialam w koncu skosztowac cos smazonego no to mielismy wczoraj jazde :o ehh co by tu jeszcze napisac ;) jak mi sie cos przypomni to napisze :P

Witam :) MojeSkraby--->nastepnym razem się uda :) Ja nie miałam czasu do tej pory masa spraa do załatwienia ;/ BoboVita--->ja juz wczoraj pisałam,ze cos dziwnego mi się dzieje z kafe ;/ co do okresu to ja dostałam jakies 2 m-ce od porodu tylko ze ja małego karmiłam piersią 5 dni tylko bo nie miałam w ogóle pokarmu a kolki miał straszne gdzie my już z nim nie bylismy i tylko nowe leki które gówno pomagały-przeszło samo :) Teraz męzulek robi obiadek bo niedawno wrócilismy zjemy wstanie mały i na spacerek bogoda jest super! troszkę wieje ale ogólnie ciepło oki spadam coś robic wpadnę wieczorkiem

kurcze straciła się zakłada "moje tematy" i zanim znajde topic to hohoho czasu minie ;) Klarissaa 2 miechy ale jak nie karmilas piersia, u mniej uz minely 2 miechy wiec chyba nic z tego ;) bo dalej daje cycka lub odciagam bo cos mu sie ostatnio pomieszalo i nie chce zlapac cyca buuu jeszcze na reszte dziewczyn zaczekam co napisza :) a ja sama w domku moj w pracy mały spi a ja zamiast sprzatac to buszuje po necie ;) mam sterte piecluch do prasowania ale tak mi sie nie chce ze szok...

ja dostalam pierwszy okres po ok 6mcy, nastepny po kolejnych 2mcach, nastepny znow po 2mcach a potem juz regularnie :) ja karmilam 7mcy a moze nawet 7,5 mca

Myszsza o cholerka to mnie zdolowalas, ze przy karmieniu piersia tak dlugo trzeba czekac...

Myszsza bo to jest tak, chcac tabsy albo karmie piersia i biore takie ktore dziecku nie zaszkodza, albo przestaje karmic i czekam na okres wtedy biore juz te "normalne" tabletki, dlatego pytam o okres :P

Gość do myszy
czytalam topik od poczatku.powiem ci,ze ja sie wlasnie zrazilam do slazakow poprzez takich ludzi nienawistnych jak ty. W niemczech jest ich duzo-wlasnie takich wrednych i nastawionych negatywnie na innych. nie wierzylam nawet,ze sa inni doputy,dopoki nie poznalam slazakow w polsce.Okazalo sie ,ze to calkiem mili i serdeczni ludzie. cala ta cholota-ktora zachowaniem przypomina twoje-wyjechala na zachod. a tu was nie lubia i niemcy i polacy-mowia na takich kundle.bo ani po polsku dobrze ani po niemiecku.A zgrywaja wielkich niemcow. nie mam w zamiarze obrazac normalnych slazakow-wiec wybaczcie,jesli kogos urazilam. ale tej wrednej choloty,nie mozna bedac zagranica strawic.

MojeSkarby ---> A ile czekałaś na egzamin?? Te terminy mnie przerażają... Jak uda mi się zdać prawko do końca roku, to będę szczęśliwa :o Moja siostra teraz się zapisała na prawko. Z tym, że ona mieszka za granicą. W ogóle nie ma żadnych terminów. Po wyjeżdzeniu 10 godzin można przystąpić do egzaminu. A tuuuu u nas.... Masakra jednym słowem. Ja małego też dość krótko karmiłam. Okres dostałam jakoś 1,5 m-ca po porodzie. Od 2 lat biorę tabletki i jest luz totalny :) U mnie z netem coś nie teges. Wejść na stronek, to 15 minut czekania.. Od rana dzwonię do serwisu, ale nikt nie odbiera

Hej:) Znów mam chwilkę, Myszsza-- ja chcę pracować w wyuczonych zawodzie i tym którym mam doświadczenie czyli jako pracownik administracjny, ja dostałam okres po 8 tygodniach, po czym założyłam wkładke domaciczną i później okres mikałm regularnia znaczy nadal mam, ale przy wkładce to raczej plamienia ale teraz mi sie skoczył i był okropny, jak pisałam wymioty rewolucje żołądka ból brzucha i głowy, a co do karmienia to chyba nie prawda, bo widzisz ja dostałam po tych 8 tygodniach a karmiłam 2 lata i miesiąc na egzamin czekałam 2 miesiące, teraz konczą mi się testy w październiku a zapisują na listopad, wiem cholera znowu czekanie już mam dość tych długich terminów oczekiwania, mam nadzieję,że zwolni się szybcij jakieś miejsce i uda mi sie wskoczyć na to miejsce, ale to i tak pocieszające bo w rybniku zapisują na listopad a w Jastrzębiu już na koniec grudnia

BObovita---mój syn jak miał kolki 5 razy to było dużo, za to z niunią to poczułam co znaczą kolki, jej pomagało jak kładłam ją na swoje ciało i momentalnie jej przechodziło, ale nim do tego doszłam, to też testowałam suszarki okłady itp :)

Nataliee a ty jak długo już chodzisz na prawko i ile razy zdawałaś? ok, zmykam jeszcze zpieskiem na spcerek, potem szybko do domku małej kolacyjke zrobić bajeczka i kapiel no i nyny , hihi :)

Dziewczyny, tak piszecie o tym okresie... a ja dostałam 1,5 miesiąca temu i ni widu ni słychu :( zaczynam się bać... jestem tak krótko po porodzie...chciałabym mieć jeszcze dziecko, ale nie mamy teraz możliwości...finansowe zwłaszcza :( czyli może tak być, że może być nieregularny? Bo przed ciążą tak miałam... ehhh...nawet testu nie mam odwagi zrobić.... pomarańczko - co tym wiesz o ślązakach! ja wprawdzie pochodzę z Wrocławia, mieszkam w Sosnowcu, a pracuję w Chorzowie i jakoś między tymi miastami różnicy nie widze, więc nie czepiaj się:)

Jezeli chodzi o kolki boze jak sobie przypomne to był koszmar :( nie pomagało nic suszarki,odkurzacze,noszenie na rączkach nic dosłownie nic a jak przechodziło to pamiętam jak mały zasypiał o 21 godzinie a wstawał 3-4 w nocy taki był zmęczony u nas było to falami dwa tygodnie tydzien przerwy i od nowa najgorsze ze mały miał je juz w pierwszym tygodniu zycia :( szok jak sobie przypomne jak się męczył on i my to az mi ciary przechodzą :( co do pomarańczki to się nie wypowiadam :o Ola26 nie stresuj sie jeszcze masz czas zeby ci się okres uregulował oczywiscie ze mozesz miec jeszcze nieregularny :) he he ja gotuje rosołek dla rodziców mąż o 1 w nocy jedzie po nich na lotnisko mam pisała dziś eska i prosiła o słoik zupi i kawałek polskeij kiełbasy :D tak sie za tym stesknili he he

dobry wieczor ;) Nataliee własnie mi chodzi o ten luz :P narazie nie jestem gotowa na drugie dziecko ;) MojeSKarby mojemu wczoraj nic nie pomogło, nawet kropelki i olejek sprowadzony z niemiec :( teraz wiem ze jednak smazonego jeszcze nie moge jesc... a jak go boli brzuszek to lubi byc rozebrany i fikac nozkami :) dzisiaj cale szczescie spokojnie, maly nyna... Olaaa26 chyba musi troche minac zanim okres sie unormuje, wiec nie martw sie na zapas :) Ty masz 4-miesiacznego bobasa a ja 2-miesiacznego i tez nie wyobrazam sobie miec jedno po drugim, dlatego zapytalam o ten okres bo z tabletkami bede w 100% pewna ze zadna wpadka sie nie przytrafi :)

Klarissa no jak widać kazdy chyba musi przez to przejsc, szkoda mi tylko malucha bo tak strasznie placze lezki mu leca a ja nie moge mu pomoc :( najchetniej to bym siadla i z nim plakala albo zeby na mnie jakos przeszedl ten bol brzuszka byle mu tylko ulzyc ehh... ale dobrze ze kolki tylko do 3-go miesiaca wystepuja pozniej podobno juz nie...

no dokładnie ta bezradnośc jest najgorsza :( mojemu własnie ustapiły miedzy 2 a 3 m-cem i teraz ma 13 i spokoj od tamtej pory niestety trzeba to przeczekac :( współczuje ci bo wiem przez co przechodzisz...